Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nejsem akvarista. Ale toto samé mi udělali rybičky, když jsem měla slabší filtraci. Voda se řádně neprotočila a byla málo okysličena. Během 3 dnů mi uhynuko 10 neonek. Vyměnila jsem za silnější filtraci, natočila směrem k hladině aby to trošku bublalo a bylo to ok.. Jakou máš teplotu vody?
Nepřidala si do akvárka nové rybičky? Nebo nemáš moc rybiček na objem akvária? čistíš akvárko správně?
Příčin může být hodně ![]()
@Zlobolka123 píše:
Nejsem akvarista. Ale toto samé mi udělali rybičky, když jsem měla slabší filtraci. Voda se řádně neprotočila a byla málo okysličena. Během 3 dnů mi uhynuko 10 neonek. Vyměnila jsem za silnější filtraci, natočila směrem k hladině aby to trošku bublalo a bylo to ok.. Jakou máš teplotu vody?
Teplota vody stále na 26 stupních, jinak přidávám i bakterie stability. Filtr molitan
Kazdy den men tretinu vody v akvariu, to je takovy obecny lek na vsechno. Jinak mi to prijde take jako otrava co2…mas v akvariu dost rostlin? Zivych, pochopitelne…
@Zlobolka123 píše:Teplota vody stále na 26 stupních,jinak přidávám i bakterie stability.Filtr molitan
@Jdani píše:
Nepřidala si do akvárka nové rybičky? Nebo nemáš moc rybiček na objem akvária? čistíš akvárko správně?
Příčin může být hodně
Nové rybičky jsem nepřidala, akva jsem podědila i rybičkami 10 měsíců vše ok a teď tohle. Čistim i odkaluji každý týden. Rybiček není moho.
Jinak jeste muzes mrknout na akvaristicky web rybicky.net . Tam je hodne zkusenych akvaristu, hodne probiranych temat.
@sahrazad1 píše:
Kazdy den men tretinu vody v akvariu, to je takovy obecny lek na vsechno. Jinak mi to prijde take jako otrava co2…mas v akvariu dost rostlin? Zivych, pochopitelne…
Rostlin mám hodně živých co2 přidávám tekuté podle návodu, dva dny jsem raději nepřidala ale žádná změna
Pak opravdu ten akva web, tam jsou profici, co chovaji rybicky velmi dlouho. Muzes tam I nafotit sve akvarium, oni ti povi, podle fotek a informaci, co vylepsit. Mas tam I rejstriky nemoci, jak se poznaji atd…prvni pomoc je ale opravdu vymenit tretinu vody v akvariu, a to denne do zlepseni stavu.
@Anonymní píše:
Rostlin mám hodně živých co2 přidávám tekuté podle návodu, dva dny jsem raději nepřidala ale žádná změna
Sorryjako, sice nedělám akvaristiku už 30 let, ale co je to za píčo. vinu s přidáváním CO2…
A topit na 26 stupňů… Jaký máš rybičky?
Možná to bude tím, že se jim každý týden čistí. Pokud se jim komplet vypouští voda v akva. Při pravidelné údržbě se má odpouštět jen třetina vody. Navíc mi přijde zbytečný čistit akva co týden. Pokud je správně zaběhlé.
@bse.pedro píše:
Sorryjako, sice nedělám akvaristiku už 30 let, ale co je to za píčo. vinu s přidáváním CO2…![]()
Tetry, skaláry, neonky mám, akva bylo celé prorostlé řasou proto co2 akvaristice moc nerozumím proto se ptám. Teplota už taková byla co jsem akva zdědila
@bse.pedro píše:Tetry ,skaláry,neonky mám, akva bylo celé prorostlé řasou proto co2 akvaristice moc nerozumím proto se ptám.Teplota už taková byla co jsem akva zdědila
Sorryjako, sice nedělám akvaristiku už 30 let, ale co je to za píčo. vinu s přidáváním CO2…![]()
@Týnuška95 píše:
Možná to bude tím, že se jim každý týden čistí. Pokud se jim komplet vypouští voda v akva. Při pravidelné údržbě se má odpouštět jen třetina vody. Navíc mi přijde zbytečný čistit akva co týden. Pokud je správně zaběhlé.
Mám 100l akva měním 2 kýble týdně
@sahrazad1 píše:
Pak opravdu ten akva web, tam jsou profici, co chovaji rybicky velmi dlouho. Muzes tam I nafotit sve akvarium, oni ti povi, podle fotek a informaci, co vylepsit. Mas tam I rejstriky nemoci, jak se poznaji atd…prvni pomoc je ale opravdu vymenit tretinu vody v akvariu, a to denne do zlepseni stavu.
Děkuji zkusím ![]()
Zdravím je tu prosím někdo kdo by mi mohl poradit ohledně akvaristiky? Již čtvrtý den mi umírají rybičky nejdříve stratí barvu jsou u dna pořád otevírají tlamičku padají do rostlin a následně hynou. Jedná se o nějakou nemoc? Vodu jsem již dvakrát po sobě vyměnila ale žádný efekt to nemá. Na sobě nic nemají tak nevím co se děje. Jinak akva čistím každý týden. Prosím o jakoukoliv radu jak rybičkám pomoci jsem zoufalá a nevím kam napsat. Děkuji.