Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
AHoj, mám 13 měsíční šikovnou holčičku, ale bohužel strašně ráda ječí. Nepláče (pláče málokdy), občas se vzteká, ale tohle spíš vypadá na radost z vydaného zvuku. Je to ale dost děs, ječí hodně hlasitě, nejen doma, ale občas i v obchodě, venku… Možná si tím vynahrazuje, že ještě moc nemluví, nevím ale co s tím. Zkoušela jsem dostkrát i zrcadlení, ječela jsem taky, ale výsledek to valný nemělo a byla jsem z toho hluku už úplně na hlavu.:-) Nemáte někdo zkušenosti, co se s tím dá dělat?
Nic!To patří k tomu věku.Až se rozmluví,tak tě bude bolet hlava z blábolení!Sama jsem to zažila.Až na to,že se dcerka po roce zarazila a se srozumitelným mluvením je konec.
Drmolila,ale rozumět jí nebylo.Tak se toho neděs,to přejde!R. ![]()
Ahoj,
je to tak jak píše Oskaria. Dcera už má sice přes dva roky, ale ráda tohle dělává ještě v obchodě. Hlavně, když manžel veze jí a já syna. Tak místo ječení, ale slyším přes celý obchod…mamkooooooooooooooo:-) Ono se to srovná, až bude mluvit, to ti tež půjde hlava kolem:-)
Jé,tak to jsem ráda,že v tom nejsem sama…
Naše hádě má skoro 2 roky,ale to ječení
,to je děs.Schválně si stoupne ke mě,podívá se mi do očí a vyrazí tak úděsný zvuk(lodní siréna),takové zaječení,že by si člověk až cvrkl… a pokud nereaguji,tak ječí a ječí,dokud na ni nezařvu nebo aspoň jakkoliv nezareaguji.No,a v obchodě?Mámíííí,mámíííí + zvuk parní lokomotivy.
Zkoušela jsem si jí nevšímat,ječet taky,ale teď jen tiše čekám až ji to přejde…
Tak přesně o čem mluvíš, můj Adámek měl tento měsíc 13měs a stojí to za to jak začne křičet vztakat se apod. Začala jsem to řešit tím že si ho nevšímám a že tady není , někdy to pochopí a příjde se pomazlit ale jindy se rozkřičí ještě víc jako např. dneska, to už jsem nevydržela a vzala sluchátka od mobilu a pustila si hudbu a hle během pěti min bylo ticho
Vím že to patří k věku a někdy si říkám že může být i hůř co vidím u jiných dětí raději to moje ![]()
Hold naše ratolesti zažívají svojí první dětskou pubertu ![]()
Přeju pevné nervičky neboj nejsi v tom sama to zvládneme!
Lucka