UJEP Učitelství pro 1. st. ZŠ 2015/2016
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
UJEP Učitelství pro 1. st. ZŠ 2015/2016
Ahoj holky chystáte se někdo letos na tuto školu? Já se dostala tak teď sháním informace kde se dá.
Je mi 26, pracuji jako vychovatelka v ŠD, bydlím v Berouně ( rodiny máme z Litoměřic) zde bydlíme dva roky teprve.
Ještě přemýšlím o Plzni, tam se dělají přijímačky v srpnu, ale nevím…
Nikdy jsem nic nestudovala, takže absolutně nevím jak to chodí atd.
Tak kdyby tady byl někdo kdo už studuje, nebo bude nastupovat se mnou, pište, budu ráda
. A.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já na tenhle obor chodila, ale vzdala jsem to. Byla jsem na UK, jenže nešla mi tam angličtina, matematika a plavání.
- Citovat
- Upravit
@Adush09 ja minuly týden ukončila první ročník, ale učitelství pro MŠ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já studovala denní. Před 7 lety jsem promovala, ale co vim, učitele jsou tam víceméně stejní. Studium me vedlo k tomu, ze učit nechci
na praxi jsem narazila na fajn školu, kde jsem dodnes, a učitelku, která me přesvědčila, ze to je krásná prace. Takže ucim.
- Citovat
- Upravit
No panejo…holky vím, že to nebude jednoduché. Právě proto si o tom chci zjistit co nejvíc a zajímá mě právě hlavně UJEP. Nechci nikoho urazit, ale prostě jsem z Ústeckého kraje tudíž vím, co se o této škole říkalo, že to není vysoká atd. Jenže jsem nedávno někde četla, že si UJEP snaží reputaci vylepšit a tak je to tam docela ostré.
Takže nevím jestli ještě zkoušet Plzeň, nebo prostě jít sem a uvidí se.
Ono se toho nikde nedá moc zjistit, nebo jsou diskuze už 4 roky staré.
A taky si myslím, že je fajn pak vytvořit nějaký studijní tým a pomáhat si.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PepiKo A jaký z toho máš pocit? Nevím do jaké míry je třeba můj obor jiný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adush09 mne ta škola vazne nepřijde nijak náročná…
ale ja jsem teda rada, protože do skoly dojizdim, navíc práce k tomu, tak doufám, ze to tak zůstane ![]()
Teď vazne, mam maturitu na pedaku, takze základy slusne, vím ze spolužačky z jiných oboru mely problém se ze zacatku nejak zorientovat… Ale ty pracujes v oboru, takze myslím, ze nebudeš mít problém ![]()
Výchovy - telak - v prvním semestru jsme měli plavání, gymnastiku… Vsechno v pohode, nebylo zapotřebí mít k tomu nějaké speciální schopnosti a dovednosti
pred prázdninami jsme absolvovali sportovně turisticky kurz, naplní bylo hlavně chodit po lese s mapou a buzolou, odpoledne se hráli různé hry v přírodě ![]()
Hudebka - zatím jsme měli v obou semestrech jen klavír, nebyl žádný problém. Na klavír jsem vždy chtela umět, škola byla alespoň motivace začít
našla jsem si učitelku, minuly rok touhle dobou uz jsem se chodila učit. Ve druhaku bychom měli mít ještě jeden klavír plus flétnu, tak uvidíme, jaké budou nároky. U klavíru zatím stačilo, když holky hrály třeba i jen jednou rukou
ještě by nas měl čekat zpěv, to bude ![]()
Vytvarka - na prvním semestru jsme měli jen přednášku, v druhem byla jedna sobota jen celá o vytvarce - zkoušeli jámě si různé predgraficke metody. Nikdo nekoukal na to, jestli se ti to povedlo nebo ne, šlo jen o to zkusit to. Naštěstí, protože ja jsem antitalent. Takhle to bude teď v každém semestru plus na konci druhaku máme jet na výtvarný kurz.
Co se ostatních předmětu, těch teoretických tyce, jde proste o to se na zkoušku naučit. Zkoušky jsou písemné nebo ústní. Záleží, co ti jde a co te baví. Pro me byl největší strašák dějiny pedagogiky, ale taky se to zvladlo. Učitele jsou z 90 % mili, chápou, ze jsme pracující a některé s dětmi, požadavky oproti dennímu studiu jsou o dost menší. Nemyslím si, ze náročnost na tvém oboru bude nejak závratně jiná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak ja rozepsala ty výchovy, protože jsem se jich bála nejvíc, jelikož je to něco, co buď člověk umí nebo ne a nedá se to zase až tak moc naučit… Samozřejmě jestli te něco zajímá, ptej se ![]()
Plzeň jsem zkoušela taky, mne se tam moc nelíbilo, neudělala na me ta škola a přístup lidi moc dobrý dojem. Po roce dojíždění do Ústí mužů říct, ze bych z velké části pri vyberu skoly koukala, zda je v místě bydliště nebo alespoň v blízkém okolí. Ja nedojizdim nijak dlouho, cca 2 hodiny, ale je to otravne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PepiKo Ty jo, moc ti děkuji
. Chtěla jsem nejvíc na Karlovku, ta mi utekla o čtyři body tak to nevadí. Asi půjdu do toho Ústí, docela jsi mě uklidnila to jsem potřebovala. Ono je pak jedno odkud by ten titul byl a pokud to půjde nějak usnadnit tím líp.
Těláku ani výtvarky se nebojím, jsem celkem výtvarně nadaná, maluji si obraz tak pro radost né nic extra. Zpívat sice neumím, ale tak to nevadí. Já mám strach spíš z matematiky, to totiž je můj problém už od základky, na to asi nemám buňky
.
Dojíždění to pro mě budou taky tak dvě hodinky, ale pokud by to byla sobota tak se to dá.
On asi člověk prostě hold uvidí jaké to bude.
Každopádně ti děkuji
docela se i těším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adush09 není zač, ja taky zkoušela Karlovku, akorát jsem se podívala na výsledky v čas kdy mely byt, vše jsem měla proskrtle, tak jsem pochopila, ze nepostupuji do druhého kola. Pak mi přišel domu dopis, ze jsem nebyla prijata z duvodu, ze jsem nedorazila do druhého kola
no obulela jsem to, jak jsem byla pitomá… Ze jsem si to nechala ujít. Teď jsem rada, mam kolegyni co si tam akorát dodelala Mgr na předškolní pedagogiku a hrozně nadavala… V Ústí vychází hodně vstříc a to oceňuji
Ja mam s Karlovkou velmi negativní zkušenost po roce prezencniho studia na Přírodovědecké fakultě, ja uz bych tam nesla
přesně jak píšeš, je to stejně o tom dostat titul a když to jde jednoduše, proč si to komplikovat. Navíc zrovna naše obory nejsou medicína ani práva, nejvíc ti daji stejně až roky praxe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PepiKo Přesně tak, praxe. Jsem ráda, že mám pedák už jako střední a nebudu tam tak vykulená jako asi jiní, u psychologie, pedagogiky atd.
Jak to tam máš s tou matikou? Dá se to?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je úplně jedno, odkud mas papír. A o jakýmkoli pedaku se říká, ze to je snadný. Já tyhle řeči nemám rada. Můj bratr s dvěma titulama by ji neudělal a já bych neudělala jeho školu. Pak maj mít lidi respekt. Já jsem mela problém jen s gymnastikou. Jinak pohoda. Dalkari to měli MNOHEM lehčí než my na denním. Spoustu úlev. Jako klavír jednou rukou? My jsme museli tehdy ke zkoušce 60 lidovek s doprovodem umět transponovat do všech tónin. Nás začínalo 100 a končilo nějakých 20. Lidi neodcházel i z nudy, ale protože nezvládli učivo…kdo zná, tak biologie a dějiny byly docela brutus zkoušky.
- Citovat
- Upravit
dodatek
Pohoda to pro me byla proto, ze jsem se opravdu učila a za celou dobu jsem mela 2× trojku ze zkoušky. A hlavně uteklo 7 let. Tehdy, si vzpomínám, ze jsem před některým a zkouskama i brecela zoufalstvim ![]()
- Citovat
- Upravit
No já nevím, že by měl být pedák pohoda, naopak…musíš umět od všeho něco a to není vždycky jednoduchý.
Jsem ráda, pokud to mají dálkaře třeba jednoduší dá se říct. Musíš si uvědomit, že dálkaři nesedí doma na zadku, ale pracují. Není vždycky jednoduché skloubit práci a školu a to třeba má někdo i děti a tak.
Já si prostě chci dodělat vzdělání, abych mohla dělat to co chci. Ono i záleží na vyučujících jací budou a tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ale dalkari maji stejný papír o vzdělání jako já…za cenu snazší vyuky
není můj problém, ze studují později. Ale je mi to fuk, mám skvělý místo. A souhlasil. Všechny, co pindaj, jak je pedak lehkej, bych nechala par semestru splnit. Není to jen o tom se něco naučit, ale vyrábět věci na vytvarku, učit se na hudební nástroje…ale s tím jsem do toho šla. A ničeho nelituju. Jen jsem rada, ze to mám za sebou.
- Citovat
- Upravit