Učitelka ve školce/vychovatelka

dolcegusto
1.7.15 09:36

učitelka ve školce/vychovatelka

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat zda by jste mi někdo z Vás nepomohl.
Je mi 19let, před měsícem jsem dokončila SOŠ maturitní zkouškou, hlásila jsem se na VŠ UTB ve Zlíně na sociální pedagogiku a učitelství pro mateřské školy, ale nedostala jsem se.
Nejraději bych pracovala s dětmi třeba i jako vychovatelka. Jaké min. vzdělání bych musela mít pro tuhle pozici? Jsem ochotná i studovat dál, jenže to musím zkusit přístí rok. Taky jsem našla nějaké kurzy na VOŠ v Kroměříži, myslíte že by to stačilo? Děkuji předem za jakoukoliv radu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4637
1.7.15 09:41

Od r. 2013 musíš mít podle novely univerzitní vzdělání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2117
1.7.15 09:44

Ale kdeže univerzitní vzdělání, kdeže novela zákona od roku 2013. To je nesmysl. :roll:

§ 16

Vychovatel

(1) Vychovatel získává odbornou kvalifikaci

1. vysokoškolským vzděláním získaným studiem v akreditovaném studijním programu v oblasti pedagogických věd,
  1. vysokoškolským vzděláním podle § 7 až 10, 12 a 14,
  1. vysokoškolským vzděláním získaným ukončením jiného akreditovaného studijního programu než podle písmen a) a b) a

1. vzděláním v programu celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogických věd uskutečňovaném vysokou školou, nebo

2. studiem pedagogiky,

1. vyšším odborným vzděláním získaným ukončením akreditovaného vzdělávacího programu vyšší odborné školy v oboru vzdělání zaměřeném na vychovatelství nebo na pedagogiku volného času nebo na speciální pedagogiku nebo na sociální pedagogiku,
  1. vyšším odborným vzděláním získaným ukončením jiného akreditovaného vzdělávacího programu než podle písmene d) a

1. vzděláním v programu celoživotního vzdělávání uskutečňovaném vysokou školou a zaměřeném na vychovatelství nebo sociální pedagogiku nebo pedagogiku volného času nebo na přípravu učitelů základní školy nebo střední školy, nebo

2. studiem pedagogiky,

1. středním vzděláním s maturitní zkouškou získaným ukončením vzdělávacího programu střední školy v oboru vzdělání zaměřeném na přípravu vychovatelů nebo pedagogů volného času,
  1. středním vzděláním s maturitní zkouškou získaným ukončením vzdělávacího programu středního vzdělávání v oboru vzdělání zaměřeném na přípravu učitelů předškolního vzdělávání a vykonáním jednotlivé zkoušky, která svým obsahem a formou odpovídá zkoušce profilové části maturitní zkoušky z předmětu zaměřeného na vychovatelství, nebo
  1. středním vzděláním s maturitní zkouškou získaným ukončením jiného vzdělávacího programu středního vzdělávání než podle písmene f) a g) a vzděláním v programu celoživotního vzdělávání uskutečňovaném vysokou školou a zaměřeném na vychovatelství nebo sociální pedagogiku nebo pedagogiku volného času nebo přípravu učitelů základní školy nebo střední školy.

(2) Vychovatel, který vykonává přímou pedagogickou činnost ve školském výchovném a ubytovacím zařízení nebo v jeho oddělení zřízeném pro děti a žáky se speciálními vzdělávacími potřebami, ve školském zařízení pro výkon ústavní výchovy nebo ochranné výchovy, nebo ve středisku výchovné péče, získává odbornou kvalifikaci

1. vysokoškolským vzděláním získaným studiem v akreditovaném studijním programu v oblasti pedagogických věd zaměřené na speciální pedagogiku nebo sociální pedagogiku,
  1. vyšším odborným vzděláním získaným ukončením akreditovaného vzdělávacího programu vyšší odborné školy v oboru vzdělání zaměřeném na speciální pedagogiku, nebo
  1. vzděláním stanoveným pro vychovatele podle odstavce 1 a vzděláním v programu celoživotního vzdělávání uskutečňovaném vysokou školou a zaměřeném na speciální pedagogiku.

Odkaz: http://zakony.centrum.cz/…lava-2-dil-2

Příspěvek upraven 01.07.15 v 09:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
1.7.15 09:45

@dolcegusto Pošli si odvolání, ještě tě mohou vzít..Jinak bych třeba koukla po jiných školách a zkusila, jestli nemají třeba ještě místo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.15 09:52

Na učitelku do školky a vychovatelku nepotřebuješ vš. Zatím pořád stačí střední pedagogika škola. I kdybys měla vš stejně budeš pořád ve stejné platové třídě - 8.,9.třída. Nástupní plat tedy 20 tis hrubého, 13.čistýho zhruba.Ty kurzy neni od věci si udělat, třeba moje kamarádka pracuje ve školce a vzali jí, protože má kurz na asistenta pedagoga a pracovala s jedním postiženým žákem.

• Citovat
  • Upravit
4637
1.7.15 09:59

Aa, pardon, já četla „škole“, ne „školce“ omlouvám se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
1.7.15 10:03

Jinak teda jedna známá nastoupila loni (2014) se střední pegdagogickou i jako učitelka do MŠ (nestuduje dál); a jedna z našich paní učitelek taky nemá vysokou (ale možná studuje).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
1.7.15 10:11

Najdi si kurz na asistenta pedagoga. Mohla bys to do příštích příjmaček dělat a mít praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dolcegusto
1.7.15 10:25

Děkuji za radu, odvolání jsem již poslala a uvidíme:)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze