Učitelka ve školce/vychovatelka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ale kdeže univerzitní vzdělání, kdeže novela zákona od roku 2013. To je nesmysl. ![]()
§ 16
Vychovatel
(1) Vychovatel získává odbornou kvalifikaci
- vysokoškolským vzděláním získaným studiem v akreditovaném studijním programu v oblasti pedagogických věd,
- vysokoškolským vzděláním podle § 7 až 10, 12 a 14,
- vysokoškolským vzděláním získaným ukončením jiného akreditovaného studijního programu než podle písmen a) a b) a
1. vzděláním v programu celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogických věd uskutečňovaném vysokou školou, nebo
2. studiem pedagogiky,
- vyšším odborným vzděláním získaným ukončením akreditovaného vzdělávacího programu vyšší odborné školy v oboru vzdělání zaměřeném na vychovatelství nebo na pedagogiku volného času nebo na speciální pedagogiku nebo na sociální pedagogiku,
- vyšším odborným vzděláním získaným ukončením jiného akreditovaného vzdělávacího programu než podle písmene d) a
1. vzděláním v programu celoživotního vzdělávání uskutečňovaném vysokou školou a zaměřeném na vychovatelství nebo sociální pedagogiku nebo pedagogiku volného času nebo na přípravu učitelů základní školy nebo střední školy, nebo
2. studiem pedagogiky,
- středním vzděláním s maturitní zkouškou získaným ukončením vzdělávacího programu střední školy v oboru vzdělání zaměřeném na přípravu vychovatelů nebo pedagogů volného času,
- středním vzděláním s maturitní zkouškou získaným ukončením vzdělávacího programu středního vzdělávání v oboru vzdělání zaměřeném na přípravu učitelů předškolního vzdělávání a vykonáním jednotlivé zkoušky, která svým obsahem a formou odpovídá zkoušce profilové části maturitní zkoušky z předmětu zaměřeného na vychovatelství, nebo
- středním vzděláním s maturitní zkouškou získaným ukončením jiného vzdělávacího programu středního vzdělávání než podle písmene f) a g) a vzděláním v programu celoživotního vzdělávání uskutečňovaném vysokou školou a zaměřeném na vychovatelství nebo sociální pedagogiku nebo pedagogiku volného času nebo přípravu učitelů základní školy nebo střední školy.
(2) Vychovatel, který vykonává přímou pedagogickou činnost ve školském výchovném a ubytovacím zařízení nebo v jeho oddělení zřízeném pro děti a žáky se speciálními vzdělávacími potřebami, ve školském zařízení pro výkon ústavní výchovy nebo ochranné výchovy, nebo ve středisku výchovné péče, získává odbornou kvalifikaci
- vysokoškolským vzděláním získaným studiem v akreditovaném studijním programu v oblasti pedagogických věd zaměřené na speciální pedagogiku nebo sociální pedagogiku,
- vyšším odborným vzděláním získaným ukončením akreditovaného vzdělávacího programu vyšší odborné školy v oboru vzdělání zaměřeném na speciální pedagogiku, nebo
- vzděláním stanoveným pro vychovatele podle odstavce 1 a vzděláním v programu celoživotního vzdělávání uskutečňovaném vysokou školou a zaměřeném na speciální pedagogiku.
Odkaz: http://zakony.centrum.cz/…lava-2-dil-2
Příspěvek upraven 01.07.15 v 09:46
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dolcegusto Pošli si odvolání, ještě tě mohou vzít..Jinak bych třeba koukla po jiných školách a zkusila, jestli nemají třeba ještě místo..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na učitelku do školky a vychovatelku nepotřebuješ vš. Zatím pořád stačí střední pedagogika škola. I kdybys měla vš stejně budeš pořád ve stejné platové třídě - 8.,9.třída. Nástupní plat tedy 20 tis hrubého, 13.čistýho zhruba.Ty kurzy neni od věci si udělat, třeba moje kamarádka pracuje ve školce a vzali jí, protože má kurz na asistenta pedagoga a pracovala s jedním postiženým žákem.
- Citovat
- Upravit
Jinak teda jedna známá nastoupila loni (2014) se střední pegdagogickou i jako učitelka do MŠ (nestuduje dál); a jedna z našich paní učitelek taky nemá vysokou (ale možná studuje).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Najdi si kurz na asistenta pedagoga. Mohla bys to do příštích příjmaček dělat a mít praxi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat zda by jste mi někdo z Vás nepomohl.
Je mi 19let, před měsícem jsem dokončila SOŠ maturitní zkouškou, hlásila jsem se na VŠ UTB ve Zlíně na sociální pedagogiku a učitelství pro mateřské školy, ale nedostala jsem se.
Nejraději bych pracovala s dětmi třeba i jako vychovatelka. Jaké min. vzdělání bych musela mít pro tuhle pozici? Jsem ochotná i studovat dál, jenže to musím zkusit přístí rok. Taky jsem našla nějaké kurzy na VOŠ v Kroměříži, myslíte že by to stačilo? Děkuji předem za jakoukoliv radu.