Ukáže ovu test i těhotenství?

2158
26.10.11 21:11

ukáže ovu test i těhotenství?

Ahoj maminky či zkušené snažilky. Ukáže mi i ovulační test těhotenství? Četla jsem tady někde, že ano… ale jakou máte zkušenost vy? Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9879
26.10.11 21:14

Ahoj mě ukázal ovu test// a těhu taky . Takže u mě ano a vím ještě o dvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
26.10.11 21:16

já bych ovu testu nevěřila. reaguje na jiný typ hormonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
26.10.11 21:17

segra si dealal ovutesty a shvalne mi dala jeden an zkousku a ja v ty dobe byla asi ve 4. mesici a ukazala se mi ta jedna carka hooooodne silne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
26.10.11 21:18

Ano ukaze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
26.10.11 21:18
paola white píše:
já bych ovu testu nevěřila. reaguje na jiný typ hormonu.

Ty jsi asi nečetla co jsem psala . Mě to ovu test spolehlivě ukázal a těhu test to samé jsem ted ve 4 týdnu těhotenství . :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
26.10.11 21:19

neukáže:-) Ovulační test detekuje hladinu luteinizačního hormonu, který se vylučuje 1-2 dny před ovulací a spouští ovulaci a po ovulaci (tedy i po oplodnění)jeho hladina zase klesá pod detekční mez ovulačního testu , to zamená, že v těhotenství jeho hladina neroste, takže ovulační test v těhotenství je negativní
kdežto těhotenský test detekuje choriový gonadotropin, který se vylučuje jen a jen v těhotenství a jeho hladina v těhotenství roste a roste:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2158
26.10.11 21:19

Ahojky a to znamená, že by mi ukázal v den očekávané ms dvě čárky a to už by nebyla ovulka, ale těhu? Prý když se to povede, ukáže se to na ovu testu už dřív?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
26.10.11 21:21
aalushka píše:
neukáže:-) Ovulační test detekuje hladinu luteinizačního hormonu, který se vylučuje 1-2 dny před ovulací a spouští ovulaci a po ovulaci (tedy i po oplodnění)jeho hladina zase klesá pod detekční mez ovulačního testu , to zamená, že v těhotenství jeho hladina neroste, takže ovulační test v těhotenství je negativní
kdežto těhotenský test detekuje choriový gonadotropin, který se vylučuje jen a jen v těhotenství a jeho hladina v těhotenství roste a roste:-)

:potlesk: :potlesk: to je sice fajn ale realita je jináááááááááá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2158
26.10.11 21:23

aal… tak ted nevím. No… tak uvidíme. Ale děkuju… zní to logicky. Jen každý říká něco úplně jiného… Holt testneme oba a bude :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
26.10.11 21:26

i když teď jsme našla, že hladina chorivého gonadotropinu může zkreslit a ovlivnit ovulační testy, takže beru zpět, může :-) ale rozhodně bych na to nespoléhala, Vliv na test může mít i používání hormonální antikoncepce, nebo léků, které obsahují těhotenský hormon HCG, nebo LH nebo estrogeny a gestageny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
26.10.11 21:40

Mě se ukazoval Ovu test pozitivní 5dní po sobě týden po vynechané ms a pak jsem šestý den udělala těhu test a byl taky pozitivní tak testovací čárka byla výrazně silnější než ta kontrolní celých pět dní.Četla jsem že tyto dva hormony jsou si podobné proto ukáží oba pozitivitu.
 ZUZAN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
26.10.11 21:40

LH a hCG jsou si opravdu hodně podobné hormony s hodně podobným účinkem. Např. lékaři na vyvolání ovulace nepíchají LH (které ji vyvolá v těle normálně), ale hCG, protože zafunguje naprosto stejně a ta injekce je výrazně levnější. Takže ty testy mohou často reagovat i navzájem, ale 100% bych se na to nespoléhala a raději použila každý tehdy, k čemu je určen :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
26.10.11 21:58

ukáže, ty zelené jsou OVU testy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
26.10.11 22:16
:pankac: :pankac: :pankac: :pankac: