Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@ElissHook píše:
Ale já neříkám že se vše musí lesknout atd ale aby bylo uklizeno…
A co je uklizeno? To sedmileté už bordel nedělá ![]()
@Koko23 píše:
Prosimtě a jak se to dělá??mít čisto pro mě znamená uklidit milion hraček, abych mohla vysát, vytřít,… takže bez toho naklizení to stejně nejde
Věci po sobě kluci večer posbirají a já setru, když jsou ve vane ![]()
@Koko23 píše:
Prosimtě a jak se to dělá??mít čisto pro mě znamená uklidit milion hraček, abych mohla vysát, vytřít,… takže bez toho naklizení to stejně nejde
No že se ty hračky válí po čistý podlaze
vysávám jednou týdně plus denně takový ty drobky, písek někde, vytírám jednou za týden
Na nádobí myčka, večer je čistá kuchyně a to uklidí manžel ![]()
Taky jsem leta měla uklízečku co přišla jednou za týden, nejlíp utracené peníze, protože mě velký uklid s malým trvá celý den.
A jak často uklizis a co? Hračky z podlahy a věci co batole vytaha, uklizim já před vytiranim nebo večer před příchodem chlapa
jinak to prekracuju a neresim
vytiram a vysavam a další uklid provádím několikrát tejdne ale po kouskach, vlastně kazdy všední den, ale nikdy ne cely kvartyr, máme to tu opravdu dost velké a tolik času nemám. Takhle je to porad Ok a nezabere to najednou tolik času. Stihnu i uvařit, upéct, pohrát si s malým, kouknout na emimino ![]()
@Anonymní píše:
@pikola ja to nechápu když vidím lidí kolem sebe jak mají uklizeno… I s dětmi.. Naše máma měla taky nakloněnou když jsme byli malé
Cizí domácnost ti obvykle přijde uklizenější, zaprvé do ní chodíš na návštěvu, takže se většina lidí předtím přetrhne a všechno poklidí, a zadruhé nevidíš bordel, který je zastrkaný tam, kde prostě návštěva nevidí ![]()
Za mě doporučuji hodně chodit ven, pokud máš ty děti předškolkové tak prostě bordel je a bude, s tím se smiř.
Mám děti 10 a 7 let a stále si chrochrám, když odjedou na ŠVP nebo tábor, já si uklidím a ONO TO VYDRŽÍ!! ![]()
A až budeš mít zase depku z bordelu, řekni si, že v důchodu určitě nebudeš vzpomínat na to, jak jsi měla čistou domácnost a dětičky, ale na to, co jsi s nimi zažila ![]()
Já jsem to neřešila e teď mi to prostě vadí hrozně se kvůli tomu trápím a rozčiluje nemám pak čas na nic jsem jen doma a uklízím, asi je to chyba… Ale chci aby se měly prostě dobře aby… Aby chlap měl čistě věci aby měl pořádné jídlo… Aby děti chodily v čistém aby ony byli čisté… A na tom lpím… A asi až moc… Je mi pak z toho špatně… A večer chodím spát úplně unavená
@ElissHook píše:
Já jsem to neřešila e teď mi to prostě vadí hrozně se kvůli tomu trápím a rozčiluje nemám pak čas na nic jsem jen doma a uklízím, asi je to chyba… Ale chci aby se měly prostě dobře aby… Aby chlap měl čistě věci aby měl pořádné jídlo… Aby děti chodily v čistém aby ony byli čisté… A na tom lpím… A asi až moc… Je mi pak z toho špatně… A večer chodím spát úplně unavená
No a pak tady uvažuješ jak nemůžeš dýchat a nevim co
co se stane když děti budou chvíli špinavé? Nic. Když bude k večeři chleba? Nikdo to neocení ve finále že se můžeš přetrhnout, stačí zlatí střední cesta a hlavně máma co není ve stresu z takových hovadin. Svůj život si tím že budeš mít doma vydesinfikovaný děti nezlepšíš.
Jaký si to uděláš, takový to máš. Buď budeš padat do postele unavená, že furt něco děláš, nebo holt ubereš a lehneš v pohodě. Holt musíš mít priority a podle toho jet.
Pokud nedokážeš lehnout, když je neumytý nádobí, tak ho holt umyješ. Ale pokud tě to vysiluje, tak prostě uber.
Hele, znám lidi, pro který je bordel i pár kousků špinavého nádobí na lince a omlouvají se za to, když k nim přijdeš návštěvu ![]()
Větší děti do úklidu zapoj, případně i chlapa a je vyřešeno. Jsi snad doma sama?
Příspěvek upraven 09.08.22 v 13:38
@ElissHook a co myslis, ze nestihas? Klidně ti napisu, co kdy dělám já, jestli chceš
Ale byt jako z katalogu nikdy mít nebudeš, s tím je dobre se smířit ![]()
@ElissHook píše:
Ty děti se nemají dobře, a to neříkám proto, abych tě urazila, ale aby se ti otevřely oči. Fakt myslíš, že děti ocení, že mají vždy 100% čisté oblečení (nedej bože že se musí převlékat, když si kápnou kečup na tričko)? Že mají naklizenou domácnost místo toho, aby s nimi máma blbla u rybníka? Že chlap ocení víc tříchodovou večeři než špagety a veselou ženu, co si s ním pak otevře vínko u telky a neřeší, že se udělá kolečko na stole?
Hele, moje matka byla/je blázen na úklid. Ale fakt, regulérní, podle mě by s tím měla něco dělat. Hm, asi měla radost a dobrý pocit, že má doma naklizeno, vše se ji leskle, nažehleno, chodíme v čistém a muze k nám kdokoli kdykoli přijít a vždy bude perfektně uklizeno. Ale víš ty co? Mých hezkých společných vzpomínek na dětství je fakt minimum! Ze by s námi šla někdy na hřiště? Do divadla? Do kina? Na výlet? Na zmrzlinu? Fakt ne… volný čas po práci trávila tím, že uklízela (ano, každý den, i víkendy) a když jsem byla doma, musela jsem taky… a proto jsem pak jako puberťák radši moc doma nebyla. Každý den jsem měla po škole připraveny seznam s úkoly, co mám dělat… bože, i teď, když si na to vzpomenu, a to je mi skoro 30, je mi z toho uzko… i učení bylo méně důležitý než úklid ![]()
Já mám taky ráda čisto a uklizeno, logicky, protože jsem v tom vyrůstala. Ale teď mám dvě malé děti (3 roky a 3 měsíce) a víš, co si vždycky řeknu? Co chci? Aby moje děti měly hezky vzpomínky na dětství, jak jsem je vzala v létě na koupaliště, na výlet nebo jak jsme byly zalezly doma a uklizelo se?
Co myslíš, ze má pro to dítě větší hodnotu? Co ho udela šťastným, na co bude RÁDO vzpomínat? A ty?
Jasne, uklizet se musí, takový ten menší uklid dělám v průběhu dne (kuchyň, WC, vysat), větší děláme teď, co je druhé, o víkendu s mužem, za chvíli máme hotovo. Když byla jen dcera, uklízela jsem většinou každý den jednu místnost, max. hodinu nebo méně, když už ji to nebavilo a vyžadovala pozornost. To pro mě bylo dost funkční, dělala jsem to hned po snídani, dcera si hrála sama nebo „uklízela“ se mnou a v 10 už jsme byly venku a uklizeno bylo průběžně furt.
Příspěvek upraven 09.08.22 v 13:48
No čím dřív se smíříš, že některé věci nebudou podle tvých představ, tím lépe pro tebe. Já zvládala mít čisto s malými dětmi, ale s velkými to vůbec nezvládám a tak mám paní na úklid, abych neměla pocit promarněné práce. Nervy mám jenom jedny, takže už si ty pocity frustrace z neuklizeného bytu nepřipouštím. Jo a paní na úklid je skvělá, ale vydrží to tak hodinku po jejím odchodu…
@pikola no nejvíc mě vytáčí našlapaná podlaha… Pořád mám špinavé nohy a to vytírání třeba i dvakrát denně každý den…
Taky nejvíc bojují s oblečením to je taky hrůza…
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj mám pocit že jsem neschopná,… Miluji čistý domov, čistě děti, prostě mám ráda čistotu, poslední dobou mám pocit že se to nedá zvládnout, snažím se uklízet průběžně během dne… Jenže do toho děti tam kde uklidim mi udělají binec než začnu uklízet další část je další binec do toho vaření takže další úklid…vytru a opět se podlaha naslape…
Snažímm se vytírat když malej spí ale stejně malej je všudybyl… Mám z toho pak nervy že nemám hezký uklizeno občas mám chuť fakt odejít je mi z toho i občas do břeku že to prostě nestíhám, nedavam, nedokážu Poradíte jak zvládat děti a úklid tak abych, měla čistí a nehrozila se s bince?![]()
Taky s tím bojujú a to mám jen jedno dítě (2 roky) teď jsem si koupila knížku od Marie kondo (odbornice na úklid) a jdu podle toho uklízet gro její metody je vyhazet všechno co člověk nepotřebuje a poté má mít každá věc svoje místo…no jsem zvědavá, ale z nepořádku silim a jsem z něj šílené podrážděna
@PepiKo no vím o čem mluvíš,🤣 🤣 🤣 🤣 naše mamka taky… „Pojď něco dělat“ „vyndej nádobí z myčky“… Hrůza děs… 🤣 🤣 🤣 I teď když tam přijdu a řekne mi „pojď něco dělat“ tak mám úplně vztek 🤣 🤣 🤣 ale miluju ji a stejně ji pomůžu… Straší Segre tohle neřekne ale mě pořád 🤣 🤣 protože ví že já ji vdycky pomůžu