Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@ElissHook píše:
@pikola no nejvíc mě vytáčí našlapaná podlaha… Pořád mám špinavé nohy a to vytírání třeba i dvakrát denně každý den…Taky nejvíc bojují s oblečením to je taky hrůza…![]()
![]()
Kup si robotický vysavač s mopem a na vytírání nemusíš ani sáhnout.
@ElissHook a proč chodíš bosa? Nos pantofle a nemusíš řešit špinavé nohy
nechápu co tam delate, že vytiras 2× za den a stejně naslapes
ale už kvůli těm dětem to přestaň hrotit. Moje máma taky furt uklízela a já na dětství nemám žádné vzpomínky, jen na mámu u plotny, s hadrem v ruce nebo jak nás peskuje za bordel, to fakt chceš no
moje děti sice mají podlahu vytrenou jednou za týden, zato pořád něco podnikáme ![]()
@9radka9 no přesně tak já taky nenavidim hodně věcí nábytku atd… Taky mám dny kdy vezmu pytle a jen vyhazují věci co jsou zbytečný
![]()
@ElissHook píše:
@pikola no nejvíc mě vytáčí našlapaná podlaha… Pořád mám špinavé nohy a to vytírání třeba i dvakrát denně každý den…Taky nejvíc bojují s oblečením to je taky hrůza…![]()
![]()
Tak asi máte blbou podlahu, nebo co na ní je? kde se to bere? Není možné se lepit k podlaze co denně vytíráš ![]()
@Kriss Tina tak hodně se natans z chodby… Ta je věčně špinavá, děti se nezuji boty pak se naslape atd…
Dokud jsem byla sama nebo bezdětná, měla jsem vypulírováno a návštěvy se mi vysmívaly, protože dobře věděly, že jen jim spadne drobek na zem, se zlou se potážou. Moje nároky a standardy jsou pořád někde jinde, ale s dětmi se to udržet nedá, resp. ne za cenu, že nebudu dělat nic jiného než neustále za někým chodit s hadrem, vysavačem či smetákem. Kolikrát bych potřebovala hodit prádlo do pračky, pověsit, sebrat, vyžehlit,… ale raději jdu s dětmi ven a čas věnujeme něčemu jinému. Starý byt, 2+1 jsem měla uklizený za hodinku se vším všudy, ale teď bydlíme ve fakt velikém bytě a to se nedá. Pořádnější úklid realizuji jednou týdně, vyluxovat podlahy a koberce, vytřít prach a vytřít podlahu, v průběhu týdne většinou ještě 1× vše sjedu luxem, jinak řeším jen největší požáry. Nesnáším drobky na stole nebo na podlaze, nesnáším, když se vylije něco lepkavého nebo když se ušpiní koberec, jinak většinou neřeším. Děti jsem poměrně rychle naučila, že když si roztahají hračky, tak si je taky uklidí, i když třeba kvůli tomu půjdeme později ven, bude později jídlo nebo nebudou koukat na televizi. Už jsou starší, takže to vcelku funguje, ale byl to boj a někdy se mi chtělo brečet, když jsem vše spolu s nimi uklidila, šla vařit a po návratu zjistila, že je vše opět venku, po celé podlaze případně v dalších místnostech. Moje ego musí každý den při pohledu na opatlaná okna a zrcadla, zaflusané umyvadlo nebo vanu snášet těžké rány, ale dá se s tím žít
. Kamarádky, které to nezvládly nebo mají třeba barák a další povinnosti (já zatím ještě nechodím do práce), si najaly paní na úklid a nemohou si tuhle investici vynachválit.
@pikola no právě proto říkám že to nechápu mám. plovoucku všude kromě WC a chodby tam je dlažba… Je že nemáme verandu ještě dostavěnou… Takže přijdeš z venku a musíš se zout venku… No jenže děti občas zapomenou vlítnout na chodbu v botech a pak se to vnese do kuchyně atd…
@ElissHook píše:
@Kriss Tina tak hodně se natans z chodby… Ta je věčně špinavá, děti se nezuji boty pak se naslape atd…
Jakoze teď v lete ti z chodby natahaji tolik, ze musíš dvakrát denně vytírat? Hele my mame dům nonstop otevřeny na zahradu, děti a pes couraji sem a tam a bohatě stačí setrit večer, když to nestihnu nebo se mi nechce, tak se taky prd stane
@ElissHook píše:
@pikola no právě proto říkám že to nechápu mám. plovoucku všude kromě WC a chodby tam je dlažba… Je že nemáme verandu ještě dostavěnou… Takže přijdeš z venku a musíš se zout venku… No jenže děti občas zapomenou vlítnout na chodbu v botech a pak se to vnese do kuchyně atd…
Dej si do chodby smeták a jednoduše to vždycky vymeť ven a pak nebudeš mít nataháno uvnitř
Neděláš si tak trochu problémy sama?
Jo, moje babička to měla stejně. Ničila svým dětem dětství, obě radši rávily čas jinde, protože doma to nebylo k vydržení.
Ještě, že jsem bordelar a tohle nemusím řešit
Hele jedna moje babička byla chronický uklízeč a z dětství si pamatuju jenom to, že na stole nesmělo být nic a co tam bylo, to nám babička bleskurychle uklidnila. U druhé babičky měli 4 psy a všude humbuk a bývalý tam ty nejlepší prázdniny. Prosimtě uklidni se, stejně ti s dětmi pořádek dlouho nevydrží, tak si hod nohy a stůl. ![]()
@ElissHook píše:
![]()
a co tam našlapou?
Oblečení jsem převlíkala, jen když jsme šli ven, tak aby nechodili jak dobytci. Doma jsem je ten den nechala klidně ve špinavém od oběda a tak. Jinak bych se uprala k smrti ![]()
Jednou denně jsem luxovala. Prostě jsem ty hračky luxem hrnula před sebou a děti si je pak zase roztahaly. Případně něco většího jsem přenesla. Tím jsem měla podlahu bez drobků pod tím nánosem krámů.
Vytírala jsem jednou týdně. Manžela jsem vyslala s dětmi ven, hračky uklidila a v klidu si vytřela.
Během týdne jsem vždy jen utřela případný flek na podlaze, když se něco vylilo, rozšláplo atd…
taky mě to štvalo, ale zvykla jsem si.
@ElissHook píše:
Tak dej do chodby koberec kde ta špína zůstane. A děti zout, aspoň to starší by mělo pochopit. Oblečení nežehlím, mám sušičku a kromě košil to není třeba. Na to aby si malej za den zasvinil 4 trička to nemusím mít fakt vyžehleno.
@ElissHook píše:
![]()
Tak to jseš ale nadměrně outlocitná, to ti asi není pomoci. Tak proste dvakrát denně nevytirej, jak chceš pak stíhat jiné věci? Nos černý ponozky nebo pantofle a děti též
Myslis, ze všichni ti lidé, o kterých jsi tvrdila, ze mají vždy naklizeno, vytiraji pětkrát denně? ![]()
Asi máte pravdu nad tím kobercem jsem nepřemýšlela a je to dobrý nápad… Děkuji za rady ![]()