Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jojo, taky patřím k těm, kdo měl matku posedlou úklidem. Nevybavuji si jediný výlet s ní, zato moc dobře to, jak nadávala tátovi, že s náma pořád někde trajdá, zatímco ona furt MUSÍ uklízet. Ne, opravdu nemyslím, že bychom umřeli bez denně vytřené podlahy a koupelny neustále páchnoucí savem. Takže jestli sjem si z toho něco odnesla, tak to, že za pěkného počasí se vyráží ven, standard běžného úklidu je ten, že nic nelepí a špína není zažraná, maximálně využít pomoci zbytku rodiny a hlavně, užívat života. Mé děti jednou nebudou vzpomínat na naleštěný nábytek, ale pevně doufám, že na mámu, co s nima běhá po lese a šije s nima na panenky.
Jste skvělé a děkuji za útěchu určitě na tom zapracují,.. přítel si ze mě dělá srandu že neuklidim že je všude bordel… Pak mi říká že jsem blázen že uklízím ať si odpočinu pomáhá mi když nejsem doma tak uklidí… Ale já si to hrozně beru… A pak uklízím a přehráním 🤣 🤣 🤣
Já četla jen půl diskuze, snad se neopakuju. Ale přijde mi to u tebe jako úzkostné chování, chceš mít něco pod kontrolou. Hele já to mám podobné a je tu šílený bordel, já mám ještě totiž adhd a to znamená chaotik, neschopný jakekoli organizace. A víš co? Já vezmu malou ven odpoledne, dopoledne, přes oběd s ní ležím, jinak se vzbudí, ráno vstává v 7 a usíná ve 22. Chci abychom měly jídlo, takže vařím, někdy denně někdy obden. Úklid znamená pračka myčka sušička, do toho nemoci, úrazy, ošetřování. Taky umýt, sebe, jí, navíc ona se u všeho angažuje, takže to trvá, nadělá se binec u vaření, hraní… Takže reálně ten úklid není kdy dělat. A pozor na to, moje mamka je uklízecí maniak ( taky mám podle ní nastavené nároky a trápím se v bordelu), ale znamenalo to snídat nad dřezem, obědvat s vysavačem pod talířem, zamčený obývák, protože je tam uklizeno, věčně nasraný obličej a pyskování, že je naše služka. Já bych radši s ní šla někam do kina nebo tak. Mysli radši na děti, uklidíš si v důchodu ![]()
Mi nejvíc vytáčelo, jak travíme sezónu venku. Že speciálně syn vlezl do bazénu a za pět minut poskakoval, že chce kakat. Pak taky na zemi stopy od mokrých noh. Takže se udělal záchod a pracovní sprcha v kumbálu v garáži. A je vyřešeno. Doma nemá, kdo by pořád dělal teď větší binec. Když jsou všichni venku. Jediný binec se udělá v kuchyni a to se při vaření nebo po uklidí.
Já mám zatím jen jedno dítě, ale posledního tak půl roku už zvládám mít cca uklizeno skoro pořád tak, abych se nestyděla před nečekanou návštěvou.. (malý ma skoro tri, s menším mi to opravdu nešlo). Dělám to tak, že v bytě máme minimum věcí a vše uklizim opravdu hned, jak se ten bordel uděla. Dítě sice kramari, ale vedu ho k uklidu, už i trochu pomáhá. Ale je pravda, že uklizim v podstatě pořád, no. I když je to jen na 5-10 minut, tak treba min pětkrát denně mám takové kolečko. Plus se snažím zefektivnit vsechno, co jde (pri vaření rovnou uklízím nádobí, boty od písku vysypu pred barakem, jdu si nalít pití, tak po cestě hrabnu po nejakym nádobí a odnesu do kuchyně a tak), ze začátku mě to stresovalo, ale teď už to delam automaticky.. samozřejmě když se nekdy nezadari, tak to nehrotim, o nic nejde.
Je to jen další projev tvé neléčené úzkostné poruchy. Snaha mít pod kontrolou aspoň něco. Všechno to do sebe zapadá a ty to pořád nevidíš.
Super zážitek je uklízet, když tvé dítě má mentální postižení.
Neustále rozpatlané jídlo po podlaze. Do toho hračky. Včera ke všemu mi dítko vylilo nočník i s těmi kakánky a čůránky na podlahu po celém obýváku. 😀
Můžu to říkat stokrát, po dobrém nebo po zlem a výsledek je stále stejný.
Takže člověk každý den musí kompletně uklízet. Pračka u nás jede taky nonstop.
@pikola píše:
A co je uklizeno? To sedmileté už bordel nedělá
Takhle dobrej vtip jsem už dlouho neslyšela
![]()
@Alxandria Nixia no to je jak u nas
málej se taky naučil že když udělá něco do nočníku tak to hned jde vylít do WC a samozřejmě že občas se netrefí a je to všude… ![]()
@Anett.taa ano ano ta efektivita je důležitá. Já jsem se naučila, že když jsem zrovna v kuchyni, udělám tam toho co nejvíce. Takže když jdu vařit obed, dam něco na plotnu, vyndam mycku, naskladam tam nový, prohlednu lednici, něco umyju, vytahnu z mrazáku maso k večeři, nakrajim si na tu večeři rovnou i cibuli a další suroviny, když už krajin na obed, a schovam do lednice, zadelam těsto na pečivo nebo moucnik… proste když už tam zrovna jsem, ať udělám vše možný a pak už tam nemusím byt tak dlouho nebo se vracet. Jinak taky uklizim po kouskach, ale minimálně dvakrát denně určitě dam tak těch 20 minut.
Tohle jsem si potřebovala přečíst. Protože já už doma úplně kolabuju, jakej je tu pořád bordel. Ne špína, to tak nějak zvládnu… Vysát, vytřít, umýt koupelnu, WC. Ale jinak se všude něco válí… A nejhorší je, že když se to snažím uklidit, je to úplně jedno, protože dítě udělá bordel někde jinde, nebo hned po úklidu na tom stejném místě a ještě větší…