Uklid mě ničí

Anonymní
12.5.15 14:46

uklid mě ničí

Ahoj, mám potíže s uklízením už pár let. Poslední dobou už to začíná být dost hrozné. K psychologovi jsem chodila, ale cvičení a kreslení ruzných obrazku mě nevyléčilo tedy. Tak jsem tam prestala chodit. Vytvořila jsem si během žití s mužem veliký stres, proto tělo začalo uklizet, abych se citila dobře. Tak mi to psycholog vysvetloval. S EX už nežiji, ale uklizení mi zustalo. Zaměstnává mi hlavu nekolik hodin denně, dokonce se v noci vzbudím a přemýšlím jak uklidit a v kolik atd. Čas na děti mi zabírá uklid :,(. Pokud neuklidím, necítím se štastně, mam deprese. Denně uklizím 5 hodin. O vikendu uklizím 12 hodin. Jsem magor. Má to někdo stejně a jak to vyřešil?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
verulicek
12.5.15 14:49
@Anonymní píše:
Ahoj, mám potíže s uklízením už pár let. Poslední dobou už to začíná být dost hrozné. K psychologovi jsem chodila, ale cvičení a kreslení ruzných obrazku mě nevyléčilo tedy. Tak jsem tam prestala chodit. Vytvořila jsem si během žití s mužem veliký stres, proto tělo začalo uklizet, abych se citila dobře. Tak mi to psycholog vysvetloval. S EX už nežiji, ale uklizení mi zustalo. Zaměstnává mi hlavu nekolik hodin denně, dokonce se v noci vzbudím a přemýšlím jak uklidit a v kolik atd. Čas na děti mi zabírá uklid :,(. Pokud neuklidím, necítím se štastně, mam deprese. Denně uklizím 5 hodin. O vikendu uklizím 12 hodin. Jsem magor. Má to někdo stejně a jak to vyřešil?

ahoj. jsem asi druhý protipól - bordelář :-D nějak nemám vůbec na úklid čas a připadá mi to jako ztráta času. Mám takový ten klasický povrchový pořádek, který se snažím udržovat :-D máš nějaké zájmy? koníčky? chodíš někam cvičit nebo studovat?

• Citovat
  • Upravit
Peťulka2608
12.5.15 15:03
@verulicek píše:
ahoj. jsem asi druhý protipól - bordelář :-D nějak nemám vůbec na úklid čas a připadá mi to jako ztráta času. Mám takový ten klasický povrchový pořádek, který se snažím udržovat :-D máš nějaké zájmy? koníčky? chodíš někam cvičit nebo studovat?

Kdyz jen uklizi a nema cas na deti, natoz, aby mela konicky :think:

• Citovat
  • Upravit
101606
12.5.15 15:05

A co si z toho udělat živnost? Zabíjela bys tím pracovní dobu a ještě by za to byly nějaké peníze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
12.5.15 15:11

Anonymní, moje mamka byla úplně stejnej „magor“ :mrgreen: Když u nás byla návštěva, tak než odešli, měli dokonce vyčištěné boty a vyprané, složené mikiny, které si nechali na chodbě. :roll: To, co to u ní změnilo, byla velká životní rána. Otec od nás odešel kvůli mladé modelíně a ona na všechno zůstala sama. Změnila se. Několik let potom to byl zase opačný problém - bordel jak v tanku a na všechno kašlala. Teď, cca po 8 letech, to je v normě a když se s ní o tom bavím, tak sama uznává, že byla šáhlá. Neporadám, ale chápu… znám to a bohužel to na mě nechalo také následky, ale snažím se to krotit! :lol: Zkus samoterapii, nadrob na zem rohlík a celý den to ignoruj. A takto každý den něco ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
12.5.15 15:13
@j.a.n.i1 píše:
A co si z toho udělat živnost? Zabíjela bys tím pracovní dobu a ještě by za to byly nějaké peníze?

Přesně. Tohle udělala moje kamarádka, která je blázen do uklízení, vysloveně ji to baví. Taky si na to udělala živnost, má několik stálých klientů, které v průběhu týdne objíždí a slušně si tím vydělává. Akorát teda říká, že na svou domácnost by si pomalu měla najmout nějakou paní na úklid. :mrgreen:

Příspěvek upraven 12.05.15 v 15:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
12.5.15 15:13

Obsedantně - kompulzivní porucha, patří mezi úzkostné poruchy.
Dá se to zvládnout svépomocí, pokud je to slabší, jinak dobře funguje behaviorální terapie. Zvaž znovu psychologa, dočasně dobře působí anxiolytika (psychiatr).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
12.5.15 15:22

Neporadím, ale zvu tě k nám, tady se vyřádíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
12.5.15 15:23
@Anonymní píše:

Výborně, mohu tě zaměstnat na úklid? Mně to totiž nebaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
12.5.15 15:24

Tak mně jedině napadlo nebýt doma, a nebo přijít uklízet k nám, ale to teď nevím jestli jak radí holky, že si zařídit živnost, jestli nepotřebuje zakladatelka uklízet u sebe doma… :think:
Najít si prostě něco jiného, ale když ji od toho neodtáhnou ani děti, tak to bude asi složitější, to asi neporadím, ale moc veselé to asi není, i když doma je perfektně uklizeno že. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
12.5.15 15:25

Jsem si říkala - téma mi jako na míru. Já jsem taky zničená z úklidu, to protože to neumím. Když třeba dvě hodiny uklízím, tak to není vůbec vidět :think:
Nejhorší jsou ty hadry úplně všude!! Manžel má rád pohledově sterilní prostředí a nepořádek ho znervozňuje a nevěří mi, že jsem doma přes den uklízela :nevim: :nevim:
Asi si zakladatelku pozvu domu, pokud si z toho udělá tu živnost. Já uklízet neumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
12.5.15 15:33
@j.a.n.i1 píše:

Tak za to, že uklízí sama sobě doma, za to jí asi nikdo nezaplatí :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
12.5.15 16:17

U nás jsi taky vítaná :pankac: :mrgreen: Já sice uklidím, ale za pár minut to není vidět…a nejhorší je, když je venku hezky, to na nějaký úklid dlabu a podle toho to tu vypadá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
12.5.15 16:23

Asi, možná, vytváříš pořádek kolem sebe, protože ho nemáš v sobě. Hledáš objektivní náhražku k subjektivní nerovnováze, proto se zaobíráš uklízením v noci místo toho, abys řešila životní problémy. Tady už je opravdu na čase práce s odborníkem, domnívám se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
12.5.15 21:36

Co si zkusit udělat harmonogram rozvrhnout si to tak aby úklid nezabíral většinu času.

I když teda nevím co 5h uklízíš :nevim: My máme velký dům + zahradu, uklízím denně, mám to rozvržený tak, že každý den dělám něco, a celkově uklizím večer co uložím holky, pač je to jinak nekonečný příběh. ale 5h mi to teda nezabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí