Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, zajímalo by mě, jestli se některé z vás tohle taky stalo. Mám 3týdenní miminko a plně kojím. Pár dní zpátky se mi osypaly prsa drobnou svědivou vyrážkou. Moc jsem tomu v tom shonu nevěnovala pozornost a občas něčím co jsem měla doma natřela. Jenže pak se vyrážka rozšířila na boky, nohy, ruce. Strašně to svědí a jsou to pupeny, které se slívají ve velké mapy. Včera už se svědění nedalo vydržet a stav se horšil, tak jsem vyjela na pohotovist. I vzhledem k tomu, že kojím, jsem dostala injekci hydrocortizolu 100mg s tím, že to za chvíli přejde. Nepřešlo, naopak se to odpoledne zhoršilo, tak jsem jela přímo na kožní pohotovost. Dostala jsem kortikoidovou mastičku a přes to mazat zinkový olej, plus brát 1× denně Xyzol. Navíc mám prý být týden o rohlíku a čaji a nemýt se. Potom ještě měsíc přísná dieta bez ovoce, zeleniny, pouze na bramborách a rýži… Na noc jsem se celá pomazala zinkem, ale vyrážka pořád pekelně svědí a šíří se dál. Jsem z toho úplně něšťastná, navíc té chemie, co do sebe dostávám, která jde do mlíčka. Budu mít dostatek živin pro malou z žití na rohlíku? Skončí to svědění vůbec někdy? Jsem opravdu zoufalá.
@Lucik.kkk Ahoj, mám něco podobného, začalo to hned po porodu. Teď jsem 6 dní po porodu a hrůza. Jak to dopadlo???
Ahoj, no, tehdy to trvalo víc než 14dní, chtěli mě hospitalizovat, musela jsem odmítnout a nakonec zabraly homeopatika a asi taky hození se do klidu. Myslím, že to bylo psychické. Držím pěsti, at se toho zbavíš, bylo to šílené, horší než porod…
Mám asi to samé.
Měla jsem těžký porod a jsem pořád naprosto vyčerpaná. Tak to bude asi tím plus nervy.
@Lucik.kkk
To je mi líto, úplně s tebou soucítím, taky jsem měla strašný porod, pak jsem z toho měla trauma a do toho ta vyrážka - nemohla jsem malou ani chovat, jak to šíleně svědělo. Zkus ty homeo, myslím Rhus nebo tak nějak se to jmenuje, brala jsem po půlhodině 5 kuliček první den, potom 5× denně a hlavně se snaž dostat do pohody. Doktoři mi nutili dietu, jen brambory a rýži, vařené maso, ale podle mě to z jídla není, ale je to psychické.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat ten zinkový olej je na recept nebo ne? Byla jsem se ptát v lékarně a vůbec nevěděla která bije. Chtěla jsem pro dceru má suché fleky.