Akutní kopřivka při kojení

240
11.5.15 09:39

Akutní kopřivka při kojení

Ahoj, zajímalo by mě, jestli se některé z vás tohle taky stalo. Mám 3týdenní miminko a plně kojím. Pár dní zpátky se mi osypaly prsa drobnou svědivou vyrážkou. Moc jsem tomu v tom shonu nevěnovala pozornost a občas něčím co jsem měla doma natřela. Jenže pak se vyrážka rozšířila na boky, nohy, ruce. Strašně to svědí a jsou to pupeny, které se slívají ve velké mapy. Včera už se svědění nedalo vydržet a stav se horšil, tak jsem vyjela na pohotovist. I vzhledem k tomu, že kojím, jsem dostala injekci hydrocortizolu 100mg s tím, že to za chvíli přejde. Nepřešlo, naopak se to odpoledne zhoršilo, tak jsem jela přímo na kožní pohotovost. Dostala jsem kortikoidovou mastičku a přes to mazat zinkový olej, plus brát 1× denně Xyzol. Navíc mám prý být týden o rohlíku a čaji a nemýt se. Potom ještě měsíc přísná dieta bez ovoce, zeleniny, pouze na bramborách a rýži… Na noc jsem se celá pomazala zinkem, ale vyrážka pořád pekelně svědí a šíří se dál. Jsem z toho úplně něšťastná, navíc té chemie, co do sebe dostávám, která jde do mlíčka. Budu mít dostatek živin pro malou z žití na rohlíku? Skončí to svědění vůbec někdy? Jsem opravdu zoufalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1582
6.9.15 20:17

@Lucik.kkk Ahoj, mám něco podobného, začalo to hned po porodu. Teď jsem 6 dní po porodu a hrůza. Jak to dopadlo???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
6.9.15 20:44

Ahoj, no, tehdy to trvalo víc než 14dní, chtěli mě hospitalizovat, musela jsem odmítnout a nakonec zabraly homeopatika a asi taky hození se do klidu. Myslím, že to bylo psychické. Držím pěsti, at se toho zbavíš, bylo to šílené, horší než porod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1582
7.9.15 18:24

Mám asi to samé. :,( Měla jsem těžký porod a jsem pořád naprosto vyčerpaná. Tak to bude asi tím plus nervy. :,( @Lucik.kkk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
7.9.15 19:11

To je mi líto, úplně s tebou soucítím, taky jsem měla strašný porod, pak jsem z toho měla trauma a do toho ta vyrážka - nemohla jsem malou ani chovat, jak to šíleně svědělo. Zkus ty homeo, myslím Rhus nebo tak nějak se to jmenuje, brala jsem po půlhodině 5 kuliček první den, potom 5× denně a hlavně se snaž dostat do pohody. Doktoři mi nutili dietu, jen brambory a rýži, vařené maso, ale podle mě to z jídla není, ale je to psychické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1582
10.9.15 21:31

Jasný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
11.1.17 12:03

zinkový olej

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat ten zinkový olej je na recept nebo ne? Byla jsem se ptát v lékarně a vůbec nevěděla která bije. Chtěla jsem pro dceru má suché fleky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí