Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Chtěla bych Vás poprosit o radu, jestli nevíte jak očistit tělo. Cítim se docela unavená, mám kožní problémy a tak jsem se dočetla, že by bylo dobré očistit tělo, ale jak když stále kojím? Jsou nějaké byliny na očistu těla? Mám roční dceru, kterou kojím ráno a večer, někdy v noci, když se probudí. Chtěla bych kojit ještě aspoň půl roku, ale očistu bych potřebovala asi už teď, jde to vůbec dohromady? Děkuji za rady…
Psyllium každé ráno dvě lžičky, vypít nalačno, zelený ječmen, sklenici denně a chlorellu
vysadit nebo omezit bílou mouku a bílý cukr
a dodržovat pitný režim, ale za mě denně alespoň 3 litry vody ![]()
@Lizzi a to se může u kojení? Před těhu ani během těhotenství jsem nikdy žádnou očistu nedělala, tak nevím, jestli se zeleným ječmenem a chlorellou mohu začínat při kojení. A jak dlouno takovou očistu je třeba dělat? Nevím jak dlouho vydržím bez nečeho sladkého
. Bílou mohou používám málo, peču si vlastní chléb a používám hlavně žitnou s trochou hladké.
@Isia no vidíš, takže pečivo máš vyřešené
já také peču chleba a přiznám se, že bez sladkostí bych období kojení nevydržela, ale není to nic zdravého, takže se nemám moc čím chlubit. Psyllium je jen vláknina, ta Ti pročistí střeva a nastartuje správný metabolismus živin, u střev začíná každá očista. Zelený ječmen a chlorella jsou vitaminové a minerální bomby, tím rozhodně nic nezkazíš
jen to chce asi pomalejsí nájezd, nedát si hned plnou dávku, přece jen ty zelené potraviny jsou fakt na detox, tak aby to s Tebou moc nezamávalo ![]()
Detox se v době kojení nedoporučuje. Vysadila bych tedy aspoň lepek a cukr. To nebude vadit. Ale určitě ne žádný hladovky a čistícím čajům bych se asi taky vyhla. Na ten ječmen a chlorellu jsem četla různé názory. Někdo říká, že nevadí (často to jsou distributoři) a někdo to prostě nedoporučuje.
![]()
Já bych taky počkala, lymfatický systém může uvolnit hodně škodlivin, které játra nestihnou zpracovat, a jde to do výživy i dítěte. Nejsem doktor, ale kamarád doktor mi říkal, že zdravě jíst ano, ale hodně, klidně přidat i umělé vitamíny (třeba jód určitě jen z ryb nezískám, některé prvky zase pomohou vlasům a kůži - vápník, zinek, křemík), a žádné hladovění a žádné lymfatické masáže, ani silná očista střev. Ale určitě je na to více názorů.