Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky
na sobotu máme naplánovanou oslavu synova svátku, je pozvaná celá rodina a i pár přátel i na oběd, na víkend připadá i pouť.
tak jsem si na dnešek naplánovala úklid - okna, parapeta, koupelna, záchod, vytřít… abych měla hotovo a pak pofackovala jen to nejnutnější.
Zítra je nákup, příprava výslužky pro syna do školky a v pátek máme plavání a budu péct na oslavu a připravovat výzdobu a tak okolo.
Dnes mi volala mamka a když zjistila, že vytírám už dnes a nebudu vytírat i v pátek naznačila mi, že jsem čuně ![]()
no dostalo mě to, mám to rozvržený tak aby se mi tam vešlo popřípadě i něco nenadálého a myslím, že mi uklizeno do soboty vydrží.
Jinak si vždy chválí, že tu máme čisto, tak jsem trošku vykolejená.
Jak to máte Vy s úklidem před oslavou?
děkuji za názory
Já kdybych s dětma nevytřela 3 dny, tak máme na podlaze jako u prasátek. Já bych dneska v klidu uklidila, v pátek to jenom na rychlo vzala smetákem a přetřela bych záchod a umyvadla - to už Ti zabere jenom půl hodinku. No a maminku bych uklidnila, že samo vypucuješ byt i v pátek, ať má klidné spaní ![]()
@Barbulka mám dvě malé děti, takže já bych musela vytírat maximálně den před, nejlíp ten den ráno.
Pokud máš klučinu ve školce a nemá ti tam kdo udělat bordel, tak to asi vydrží.
Já vytírám a vysávám každý den, o koupelně a WC ani nemluvě… Taky nechápu jak někdo může vytřít a pak 3 dny ne… A uklizeno mám doma pořád, takže kdyby kdokoli kdykoli přišel, nemusím se stydět.
Prach, koupelna a zem do soboty určitě nevydrží… Teda podle mě. Ty si to udělej jak chceš. Čistota je důležitá pořád, ne jen před oslavou ![]()
Já musím uklízet maximálně den předem (a to ještě večer), jinak by to návštěva nepoznala. ![]()
Ale myslím, že kvůli návštěvě mýt okna a parapety nemusíš. Jestli teda nejsou ve stavu, že přes ně není vidět. ![]()
@Krasavicaa Neříkej mi, že vytíráš a vysáváš každý den.
To buď žiješ v 1+1 a nebo jsi na mateřské. ![]()
Uklízíme jednou týdně, o víkendu manžel vyluxuje, já umeju koupelny a vytřu, v týdnu jen smetu nebo setřu to nejnutnější, se dvěma malými dětmi na to není čas. Mě máma vždycky (z legrace) říká, na co uklízím před oslavou, že se stejně nadělá, tak že budu muset po oslavě uklízet znova. Neřeš to, já teď umyla okna, protože byly strašně zaprášené od pylu a za týden nás taky čeká oslava, ale speciálně kvůli tomu bych to nedělala. Když víš, že se u vás už nenadělá, tak klidně vytři už teď.
Já teda denně nevytírám, to už bych byla totální otrok.
Koupelnu a wc myju a vytírám obden, 1× týdně beru obklady. Chodbičku vytírám dle potřeby, ale zametám třeba i 4× denně aby se to nenosilo ze zahrady do domu. Též kuchyň, halu, jídelnu. Pravidelně vysáváme 1× týdně vč vytírání.
Uklízím průběžně, bordel tu nemáme…je tu jen uživatelský nepořádek jako jsou hračky, omalovánky a jiné.
Před oslavou bych vytřela.
Samozřejmě že máme doma uklizeno, neuklízím jen před návštěvou nebo nějakou oslavou, ale dnes dělám velký úklid, to na co jindy není čas, v pátek či v sobotu ráno samo ještě vše zkontroluji a douklidím,
tak to jsem asi fakt čuně jelikož já vytírám fakt cca jednou za tři dny nebo když je potřeba - něco spadne, vylije se
Každý podle svého ![]()
Mě by zase jen kvůli návštěvě nenapadlo pucovat okna. U nás by podlaha do soboty určitě vydržela - nejsem ten typ, co by denně vytíral, vysával, utíral prach…
Rozdávám pantofle a před hromadnými návštěvami uklízím spíš „naoko“ a vytírám až potom - protože největší bordel tam je, když všichni vypadnou…
jedinou výjimkou by byla návštěva s dítetem plazícím/lezoucím. Tam bych podlahu přetřela v pátek večer případně, kdyby se stíhalo v sobotu dopoledne. Myslím, že všichni ostatní chození v papučkách po tři dny nevytřené podlaze ve zdraví přežijí (a nejspíš by to přežilo i to batole
)
Nejsi čuně, ale kdybych já vytřela dnes podlahu, tak to musím před oslavou udělat určitě znova, máme tmavou plovoučku, na které je všechno vidět, hodně se tu práší a syn - batole je trousič a kapač
Vytři a před oslavou uvidíš, jak to vypadá. Zameteno a případně utřené skvrny na podlaze je raz dva ![]()
@malinika píše:
@Krasavicaa Neříkej mi, že vytíráš a vysáváš každý den.To buď žiješ v 1+1 a nebo jsi na mateřské.
Ani jedno
Mám psa, a opravdu je potřeba vysát a vytřít každý den. Když nemůžu já, tak to udělá bez keců chlap ![]()
Kolik je synovi? Od deseti výš bych úklid nechala v jeho režii, stačí bohatě, že chystáš pohoštění.