Úklid před oslavou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6021
27.5.15 15:10

Týýýjo, v českých domácnostech teda musí být čisto! Každý tady luxuje a vytírá minimálně obden… :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
27.5.15 15:13
@J_Doe píše:
Týýýjo, v českých domácnostech teda musí být čisto! Každý tady luxuje a vytírá minimálně obden… :lol: :lol:

Stav se na kafe :-) Dnes mám upečeny i koláčky :-)

• Citovat
  • Upravit
2762
27.5.15 15:13

@Františka85 synovi bude šest let, jeho svátek je spíš brána jako příležitost, že se může sejít rodina u nás,
budou tu od brzkého dopoledne, muž bude dělat i šoféra a pojede na pro ně na nádraží :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
27.5.15 15:16

@Krasavicaa Jj, cestou z práce, jak poletím nejdřív do školky a pak pro dceru na kroužek. ;) Jóó, a pár mi jich zabal domů, abych nemusela do krámu pro jídlo k večeři (a přibal toaleťák, jinak do toho krámu přeci jenom budu muset :mrgreen: ). :palec: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
27.5.15 15:24

Já si myslím, že to tak stačí, protože generální vykydání bude potřeba po oslavě. To je u nás vždy celý barák vzhůru nohama. Až se ti nahrnou hosté, tak stejně bude binec do pár minut, a ještě pokud tam bude i víc dětí. První dojem je jasný, takové věci jako já záchod, koupelna, prach by mělo být v pořádku, no a s tím vytíráním, taky bych to přejela před příchodem. Já ale taky vytírám pořád. Nedělej si starosti, když hosté budou dobře pohoštěni, bude dobrá nálada, bude i spokojenost. Kdo tě chce pomluvit, tě stejně pomluví a kdo si chce oslavu užít, nebude sledovat drobné nedostatky úklidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2762
27.5.15 15:28

@xstrasilka @Mar__tanka1983
jen kvůli návštěvě okna nemyji :D
je tu řepka a mám je zaprášené a nějaký hodný ptáček jedno okno pokadil :mrgreen: takže je už vemu všechna a před poutí okna myji vždy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
27.5.15 15:35

Před plánovanou návštěvou vytírám tak aby to uschlo těsně než přijdou :lol:. Jinak se snažím každý den, max. obden, ale bylo by to na vytření klidně i dvakrát denně na což teda kašlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
27.5.15 15:35

Před oslavou vytírám večer před a i tak mám co dělat, aby to do příchodu hostů (obvykle odpoledne nebo v podvečer) vydrželo, navíc těsně před jejich příchodem ještě luxuju. Mám holt děti dobytečky. Ale je to k ničemu, pravidelně se na oslavě něco vylije, vysype, takže po odchodu hostů lze začít znova. Také záchod a umyvadlo leštím ještě těsně před příchodem hostů, nejsem zdaleka žádný uklízecí maniak, ale toto já osobně považuji za základ, vizitku. Podle mě je návštěvě prd do toho, jestli mám naprášeno ve vitríně, ale má nárok vykonat v čistotě potřebu a umýt si ruce. Můj pohled na věc, nikomu nenutím. Mnohé „leštičky“ by ze mě zjevně padly do mdlob, když to tu čtu, protože já nevytírám ani ob 3 dny, to fakt nevím, kdy bych dělala (otrokem vyleštěné domácnosti se opravdu nikdy neplánuju stát), alespoň prakticky denně luxuju, z dětí něco drobí furt (i když nic nejí :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
27.5.15 15:36

Jinak naopak zase okna myju max. dvakrát za rok :lol:. Podlahu vytírám neb po ní lozí malí lidi, a co najdou konzumují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2762
27.5.15 15:38

@jenika1 dětí bude dostatek, cca 6 :D
@Samamama jj taky vysávám denně :mrgreen:
děti ty drobečky snad vyrábí z ničeho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
27.5.15 15:38

@Barbulka Kvůli řepce bych se na to obzvlášť vybodla, taky jí tu máme a utřený parapet je do druhého dne tam, kde byl před utřením (máme tmavohnědé). U oken je to taky u nás nekončící práce, protože kluci neustále matlají rukama z obou stran, přisávají se pusou (občas i s částečně rozžvýkaným jídlem),… takže okna jsou neustále zapatlaná, to nejhorší vezmu taky jen nasucho přípravkem na okna a papírovou utěrkou těsně před příchodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
27.5.15 15:44

Udivuje mě, že tě jako dospělou ženu dokáže rozhodit názor tvé mámy… prostě to chceš a děláš takhle a tečka. Stůj si sama za sebou. Možná tohle je ten největší problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
27.5.15 15:45

Vytiram denne, vyjimecne obden, kdyz vazne nestiham. Nedivim se mamce, ze ji to zarazilo

• Citovat
  • Upravit
2762
27.5.15 15:49

@evill okna myju docela často, cca 4-5 za rok, máme barák porostlý psím vínem a častá kratochvíle dětí i psa je dělat obtisky na okno, když sledují venkovní dění :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2762
27.5.15 15:53

@Samamama asi tak :mrgreen:
@Karleon máme s mamkou úplně jiné názory skoro na vše,
takže mě to běžně žíly netrhá, jen teď mě to prostě překvapilo a ze zvědavosti jsem založila diskuzi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný