Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Úklid po stavebních pracech je ten nejnamáhavější. Buď ráda, že tě toho manžel ušetřil a uvař mu za odměnu dobrou večeři. Proč z toho děláš problém?
Je tam pouze prach, žádná malta, barvy z omítek - to už uklidila stavební firma.
Problém z toho nedělám, manželovi jsem na to nic neřekla.
Jen nechápu, proč to neřeším já, proč to já neorganizuju.
Navíc mi ten úklid přijde opravdu brzo.
Pokud už je vymalováno a podlahy jsou položené, tak už to takový brajgl nebude…co se bude ještě vrtat??
Jinak já bych manželovi obě nohy políbila ![]()
Přijde mi to asi jak kdybys chlapovi donesla domů lahváče a on se urazil, že si je chtěl koupit a donést sám. No možná je to ještě divnější, protože byt je i chlapa, tudíž i úklid je jeho věc. Nechápu, v čem je problém. Jestli ti na tom tak záleželo, měla jsi být rychlejší (objednat úklid na dobu podle tvého gusta) nebo se s chlapem dohodnout, že to zařídíš ty. Takže jo, přeháníš ![]()
@Anonymní píše:
Prosím jen názor, jestli nepřeháním.
Budeme se stěhovat do nového bytu, nynější stav je takový, že jsou zatím jen položené podlahy, ani nejsou ještě lišty kolem dokola. Koupelna obložená, bez nábytku.
Ještě se bude montovat komplet všechen nábytek, vše na míru.
A partner tam dnes nahnal uklízečky.
Jsem naštvaná, že to neřeším já, jsem doma, děti ve škole, beru takové věci prostě za své. Našel si firmu, holky nastoupili.
Za druhé mi to přijde brzo, vše bude za chvíli zase zaprášené, bude se tam vrtat, je to byt v nových bytovkách, prakticky ještě na staveništi…
Umývají okna.
Dle mého prostě zbytečně brzy.
A holky berou 180,– za hodinu. Za úklid prázdnýho bytu.
Nezmohla jsem se na slovo.
Fakt jsem myslela, že to budu řešit já! Že já s nima budu komunikovat a budu jim říkat, kdy co a jak uklidit. Že já si najdu ověřenou firmu.
Na tomto prvotním úklidu nějakou uklízecí firmou jsme se samozřejmě už dříve dohodli.
Jsem divná?
Jo, jsi.
Já jsem všechno dělala sama a moc ráda bych to nějakým holkám přenechala ![]()
Tak mu rekni, ze jsi rada ze se o to stara, ale ze by ses rada zapojila taky..a ze ti na to prijde brzo, kdyz se tam bude jeste pracovat…;-)
Ale mě to teda příjde ok lepší uklidit to vickrat než mít zničenou podlahu ještě před nastěhováním..
@bartsch píše:
Ano, jsi divná.
souhlasím, co já bych za to dala
Nejste divná, jen poněkud vztahovačná a děláte z komára velblouda a manželovu snahu, aby se to konečně pohnulo si berete jako útok na vaše kompetence.
Až se přes tohle přenesete (ne, není to útok na vás, není to nic nefér), tak si s manželem najděte nějakou chvilku klidu a dohodněte se kdy co je na bytě potřeba na domě udělat a kdo to zařídí. Sepište to a odškrtávejte jednotlivé kroky, ať vidíte, jak to postupuje směrem k vysněnému bydlení.
Některé stěny se budou ještě malovat.
Vrtat komplet skříně, kuchyně, světla…
Když nám dělali v nynějším bydlení šatnu, byl tu binec dost, vše na místě dořezávali přesně na míru.
Já jsem samozřejmě ráda, že tam nemusím uklízet já, ale na tom jsme se dohodli už dřív. Tohle fakt neřeším.
A ano, ráda bych byla rychlejší a pořešila úklid sama. Ale teď fakt ještě ne.
@Kakachna píše:
Upřímně, tvoje starosti bych chtěla mít.
Tak nejak ![]()
Hodnotíte hodně z pohledu, že nemusím uklízet a co vy by jste za to dali.
Já nesedím s nohama nahoře.
@Anonymní píše:
Některé stěny se budou ještě malovat.
Vrtat komplet skříně, kuchyně, světla…
Když nám dělali v nynějším bydlení šatnu, byl tu binec dost, vše na místě dořezávali přesně na míru.
Já jsem samozřejmě ráda, že tam nemusím uklízet já, ale na tom jsme se dohodli už dřív. Tohle fakt neřeším.
A ano, ráda bych byla rychlejší a pořešila úklid sama. Ale teď fakt ještě ne.
A to by jsi chtěla montovat nábytek ve špíně? Proč jako?
tak se uklidí, udělají se skříně, z čehož fakt není tak strašný bordel a uklidí se, ne? Myslím, že to fakt přeháníš a možná trochu jájájájájá jenom já. I chlap umí být samostatný, proč by jsi to měla zařizovat jen ty ![]()
Prosím jen názor, jestli nepřeháním.
Budeme se stěhovat do nového bytu, nynější stav je takový, že jsou zatím jen položené podlahy, ani nejsou ještě lišty kolem dokola. Koupelna obložená, bez nábytku.
Ještě se bude montovat komplet všechen nábytek, vše na míru.
A partner tam dnes nahnal uklízečky.
Jsem naštvaná, že to neřeším já, jsem doma, děti ve škole, beru takové věci prostě za své. Našel si firmu, holky nastoupili.
Za druhé mi to přijde brzo, vše bude za chvíli zase zaprášené, bude se tam vrtat, je to byt v nových bytovkách, prakticky ještě na staveništi…
Umývají okna.
Dle mého prostě zbytečně brzy.
A holky berou 180,– za hodinu. Za úklid prázdnýho bytu.
Nezmohla jsem se na slovo.
Fakt jsem myslela, že to budu řešit já! Že já s nima budu komunikovat a budu jim říkat, kdy co a jak uklidit. Že já si najdu ověřenou firmu.
Na tomto prvotním úklidu nějakou uklízecí firmou jsme se samozřejmě už dříve dohodli.
Jsem divná?