Úklid v bytě řeší chlap

Napsat příspěvek
Velikost písma:
421
30.9.16 11:31
@Anonymní píše:
Holky, jste kousavý, škoda, že si to nemůžete ušetřit.
Já to chápu, samozřejmě jsem ráda, že tenhle úklid nemusím dělat.
Ale fakt jsem chtěla přiložit ruku k dílu, minimálně tou organizací, jsem stará škola, chlap vydělává a montuje žárovky a já vařím a uklízím.
Komunikace špatná, souhlas, ale fakt jsem myslela, že je tohle v mé kompetenci a netušila jsem, že bude tak akční. A ty peníze bych samozřejmě ráda ušetřila.
No co už.
Každopádně díky za názory, jsem divná, beru na vědomí, dám si nohy nahoru.

Nemyslím si, že jsme kousavé. Přece ženská nemusí být za každou cenu ta superhrdinka, co se o vše postará a vše sama zařídí. Jen nech toho chlapa, ať ti ušetří práci, když sám chce :palec: každá máme právo občas vypnout, nejsme roboti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.16 11:34

Nic není černé nebo bílé, jak píšeš.
Nemusím být superhrdinka, nezařizuju všechno.
Právě naopak. Byt zařizuje chlap.
Stydím se, že se žene i do úklidu.

@Tris123 píše:
Nemyslím si, že jsme kousavé. Přece ženská nemusí být za každou cenu ta superhrdinka, co se o vše postará a vše sama zařídí. Jen nech toho chlapa, ať ti ušetří práci, když sám chce :palec: každá máme právo občas vypnout, nejsme roboti.
  • Citovat
  • Upravit
Kattynka000
30.9.16 11:45

Nechtěla bys mi svého chlapa půjčit? :kytka: Nebo kde se tenhle model dá sehnat? :mrgreen:

Upřímně, brzy mi to nepřijde, když jsme rekonstruovali, tak ten největší uklid se dělal právě před tím, než se začaly montovat stěny, skříně apod, aby se to před montáží jen lehce douklidilo a otřelo od prachu a i tak byl závěrečný uklid záhul.. :nevim: Opravdu bych chlapovi spíš řekla, že mu děkuji, že to zařídil, že já alespoň čas využila k tomu, abych mu skočila pro pivečko a udělala dobrou večeři ;)

Nevím, proč tě to tak sejří, je to to samé, jako kdyby sám od sebe zalezl do kuchyně a uvařil, sama říkáš, že bys to neuklízela, jen bys prostě zvedla telefon a tu firmu si zavolala na jiné datum..
Hold on to vzal jako chlap do svých rukou, zavolal na ten velký uklid teď, aby jste pak měli co nejmíň práce a byl čas i na jiné věci.. ;)

• Citovat
  • Upravit
12072
30.9.16 11:46

A co chceš teda slyšet? On to určtitě nemyslel jako vyjádření tvé neschopnosti. :kytka: Hele, upřímně, připomínáš mi mou matku. Jo to taky takový ten klasický ženský typ, co má problém s přímou komunikací. Když se jí něco nelíbí, tak nic neřekne, ale je dotčená. Dusí to v sobě a prkotiny narůstají do obřích rozměrů. Dyť je to úplná prkotina! Chápu, že každému se nelíbí něco jiného, ale co s tím naděláš není normální. Normální je mu říct: „Hele, promiň, ale tohle bych si radši příště zařizovala sama.“ Prostě když se ti něco líbí, řekni mu to. Když se ti něco nelíbí, řekni mu to. Chlap to pochopí a nebudeš se s tím užírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
30.9.16 11:46
@Anonymní píše:

Copak ten byt uklízel on? To se jako stydíš za to, že tvůj chlap zvedl telefon a zavolal a něco domluvil? Ve skutečnosti to ani nemusel domlouvat on, stavební firmy mají nasmlouvané svoje uklízečky, tak se prostě mohli jenom domluvit, že po pracích tam naběhnou.

• Citovat
  • Upravit
5950
30.9.16 11:47
@Anonymní píše:
Holky, jste kousavý, škoda, že si to nemůžete ušetřit.
Já to chápu, samozřejmě jsem ráda, že tenhle úklid nemusím dělat.
Ale fakt jsem chtěla přiložit ruku k dílu, minimálně tou organizací, jsem stará škola, chlap vydělává a montuje žárovky a já vařím a uklízím.
Komunikace špatná, souhlas, ale fakt jsem myslela, že je tohle v mé kompetenci a netušila jsem, že bude tak akční. A ty peníze bych samozřejmě ráda ušetřila.
No co už.
Každopádně díky za názory, jsem divná, beru na vědomí, dám si nohy nahoru.

Dej, zasloužíš si to :kytka:

Já taky dost uznávám dělbu práce, akorát si myslím, že ty práce, které je potřeba udělat, se celkem rychle mění. Dřív dělal chlap kolem baráku a kolem auta a žena vytvářela to „teplo domova“, ale dneska těch ryze chlapských úkolů ubývá, auta se dávají do servisu a doma si taky už na ledacos pozveš řemeslníka. Takže mi nepřipadá špatný, když si chlap sám řekne, že hrubý úklid by mohl být v jeho kompetenci a ty to pak finálně naleštíš (myslím, že práce bude i tak dost). Nevím, jestli máte děti nebo teprve budete mít, ale děti tohle všechno hodně vnímají a v generaci dnešních třicátníků je fakt hodně chlapů, kteří jsou zvyklí na model „maminka myje nádobí a tatínek se dívá na fotbal“. A to mi nepřipadá jako úplně ideální vklad do života.
Muži bych poděkovala a něco dobrého uvařila 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
30.9.16 11:48
@Anonymní píše:
Prosím jen názor, jestli nepřeháním.
Budeme se stěhovat do nového bytu, nynější stav je takový, že jsou zatím jen položené podlahy, ani nejsou ještě lišty kolem dokola. Koupelna obložená, bez nábytku.
Ještě se bude montovat komplet všechen nábytek, vše na míru.
A partner tam dnes nahnal uklízečky.
Jsem naštvaná, že to neřeším já, jsem doma, děti ve škole, beru takové věci prostě za své. Našel si firmu, holky nastoupili.
Za druhé mi to přijde brzo, vše bude za chvíli zase zaprášené, bude se tam vrtat, je to byt v nových bytovkách, prakticky ještě na staveništi…
Umývají okna.
Dle mého prostě zbytečně brzy.
A holky berou 180,– za hodinu. Za úklid prázdnýho bytu.
Nezmohla jsem se na slovo.
Fakt jsem myslela, že to budu řešit já! Že já s nima budu komunikovat a budu jim říkat, kdy co a jak uklidit. Že já si najdu ověřenou firmu.
Na tomto prvotním úklidu nějakou uklízecí firmou jsme se samozřejmě už dříve dohodli.
Jsem divná?

bereš to jako zásah do svých ženských kompetencí a cítím uražené ego… zbytečně
tak si s mužem promluv v klidu, že to ráda vezmeš na sebe, ale zase tragédie a důvod k naštvání to fakt není.. zaplatil zařídil.. za mě v pořádku - příští úklid - po nbytku dohodneš a zaplatíš ty - a je po problému 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3662
30.9.16 11:49
@Anonymní píše:
Hodnotíte hodně z pohledu, že nemusím uklízet a co vy by jste za to dali.
Já nesedím s nohama nahoře.

Právě proto ze nesedis s nohama na hoře mas být ráda, že to nemusíš dělat ty ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
30.9.16 11:55
@Anonymní píše:
ále blbinky.. užívej si to.. kde kdo ti může závidět.. využij čas pro sebe.. jdi si třeba do knihovny nebo na výstavu.. a ke kadeřnici a bud femme fatale - at se chlap může přetrhnout ještě víc
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
30.9.16 12:00

Máš možná pocit, že když manžel obstaral úklidovou firmu, dává ti tím nenápadně najevo, že ty jsi neschopná se o to postarat sama? máš pocit, že ty jsi v celé situaci ta špatná? Když jsi doma, že takové věci máš zařizovat ty a co si o tobě pomyslí tchyně, že to necháš na manželovi? :-)
Vykašli se na to. Zeměkoule se bude točit úplně stejně, ať se přetrhneš, nebo se budeš flákat. Tvůj muž prostě zajistil úklid, ty zase děláš jiné věci. Co když ti chtěl prostě udělat radost, protože tě má rád a usoudil, že když ti takhle pomůže, že ty budeš mít radost? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
30.9.16 12:09

Bože, jak já bych mu byla vděčná, kdyby mi zaplatil úklid bytu. Neřeš a buď ráda, že tě toho ušetřil. Někdy se těm chlapům fakt nedivím, že nám nerozumí. Zaplatí ženské úklid bytu a ještě je za to ofučená :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
30.9.16 12:17
@cverunka píše:
Bože, jak já bych mu byla vděčná, kdyby mi zaplatil úklid bytu. Neřeš a buď ráda, že tě toho ušetřil. Někdy se těm chlapům fakt nedivím, že nám nerozumí. Zaplatí ženské úklid bytu a ještě je za to ofučená :nevim:

On ho snad neplatil zenske, ale jim ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
30.9.16 12:32

@j.a.n.i1 No, tak to bylo myšleno. Jako že zaplatil, aby ho ona nemusela dělat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
30.9.16 12:38
@j.a.n.i1 píše:
On ho snad neplatil zenske, ale jim ne?

OT, vraždila bych za větu „Lásko, umyl jsem TI nádobí“, „Lásko, vyluxoval jsem TI“ :lol: Jak mě, snad nám ne? Nebo ty po té podlaze nechodíš a z těch hrnků nepiješ? :zed: Naštěstí u nás to pronesl jen jednou, ale co si pamatuju, tak táta tohle párkrát doma pronesl a to byl oheň na střeše :lol:

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
30.9.16 12:40
@Anonymní píše:Komunikace špatná, souhlas, ale fakt jsem myslela, že je tohle v mé kompetenci a netušila jsem, že bude tak akční.

Předpoklad je matka průseru. Vezměte to jako fakt a na příštím postupu se domlouvejte a ověřte si, že ve výsledku jste se každý domluvil na tom samém.

A moc nežertuju - je to součastí každé obchodní komunikace a dost to pomáhá i v komunikaci osobní, protože zatím co v obchodní komunikace ruší domluvu jen motivace vydělat, tak v osobní komunikaci interferuje daleko více motivů všech našich nevyřčených obav, očekávání, mindráků a nadějí.

jen je dobré v takové komunikaci vyvarovat se těch marketingových frází ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí