Úklid WC

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.11.23 12:30

Úklid wc

Ahojky, chtěla bych se zeptat jak postupujete při úklidu toalety? Já nejdřív dám působit Dome**** dovnitř záchodu a na prkýnko a zbytek nastříkam Sany***…potom štětkou umyju vnitřek a hadříkem umyju prkýnko atd, hadřík během toho přepírám v umyvadle..jak to máte s hadřiky vy? Já ho často pak vyhazuju :D po umytí wc jdu umýt koupelnu… :) :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7223
24.11.23 12:35

Něco dovnitř, pod rantl, nechám působit, vemu štětkou. Často sáhnu v rukavicích pod rantl kde to utrum ubrouskem nebo toaleťákem, zplachnu. Znovu splachnu. zbytek vezmu hygiefinkym ubrouskem. Pokud je potřeba tak šrouby štětkou a pak ubrousek. Nakonec koule :nevim: :nevim: někdy jen otřu ubrouskem na WC z dm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
24.11.23 13:01
@Anonymní píše:
Ahojky, chtěla bych se zeptat jak postupujete při úklidu toalety? Já nejdřív dám působit Dome**** dovnitř záchodu a na prkýnko a zbytek nastříkam Sany***…potom štětkou umyju vnitřek a hadříkem umyju prkýnko atd, hadřík během toho přepírám v umyvadle..jak to máte s hadřiky vy? Já ho často pak vyhazuju :D po umytí wc jdu umýt koupelnu… :) :)

Proto prkýnko umývám toaleťákem, nevěděla bych co pak s tím hadrem. :lol: :lol: :lol:
Trochu OCD, no.
Já myji vanu a umyvadlo jako první, houbičkou, takže občas tou houbičkou, když je horší, potom umyji ten záchod, potom letí do koše, když mám dobrý den, nechám si tu houbičku na mytí záchodu, ale většinou letí. :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9637
24.11.23 13:04
@Sylvania 333 píše:
Proto prkýnko umývám toaleťákem, nevěděla bych co pak s tím hadrem. :lol: :lol: :lol:
Trochu OCD, no.
Já myji vanu a umyvadlo jako první, houbičkou, takže občas tou houbičkou, když je horší, potom umyji ten záchod, potom letí do koše, když mám dobrý den, nechám si tu houbičku na mytí záchodu, ale většinou letí. :nevim: :mrgreen:

Dělám to úplně stejně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
24.11.23 13:06

Všechno postříkat desinfekčním na wc. Nechat působit. Pak utírat víko, sedátko, mísu sezhora. Mezitím nastříkat gel pod okraj. Potom mísu zvenku až dolů. Pak štětkovat vnitřek, pod okraj. A ideálně na noc třeba nalít ocet do záchoda a ráno vyštetkovat pod vodou, a je to. Pap. utěrky, švédský utěrky… jak to má kdo nastavený. Stěny a podlahu neřeším, ale je to podobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
24.11.23 13:14

Já používám koupené ubrousky určené na úklid koupelny, hezky voní a po použití vyhodím, umývám wc dost často, skoro denně, a po návštěvě a před návštěvou :mrgreen:…neskladuji žádné použité hadry.., :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
24.11.23 13:32

Ahojky, já používám pěnový prostředek, který je kompletně na celé WC. Takže vše nastříkám pěnou a nechám pár minut působit. Pak vezmu rukavice, štětkou vezmu vnitřek toalety a po rantlem. Pak už mi stačí papírové ubrousky a vše otřu, vysuším. Dřív jsem používala také hadříky, která jsem přepírala, ale papírové ubrousky bohatě stačí. Ušetří ti čas i práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7258
24.11.23 13:43

Nejdříve domestosem proliju wc, i pod okraj.. ne už bok. Dám do kyble vodu s domestosem a tou v rukavicích s hadrem omyju celé wc… rantl, prkýnko, vrch, bok wc… A nakonec i vytřu tou vodou kolem wc. A štětkou umyju vnitřek wc… vodu vyliju, hadru vyperu v umyvadle a pak ji hodím ještě do pračky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
24.11.23 13:55

Jenom pozor ty, které stříkají desinfekce na domestos-on obsahuje chlór a pokud se na něj něco nástříká, tak je možnost, že to zareaguje a vy se otrávíte. To samé v koupelně. Známý tak skončil v nemocnici-chtěl si ulehčit práci a rovnou stříkal savo proti plísni s čističem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.23 13:55

No já taky právě mám potom z toho hadříku špatný pocit, tak už ho potom nepoužívám, asi přejdu na ty vlhčené ubrousky :) :) :)

• Citovat
  • Upravit
30300
24.11.23 14:05

Já prvně umyju koupelnu, hadr a desifekce. Pak stejným hadrem vezmu od vrchu záchod a po omytí pod prkénkem jde hadr do pračky. Vnitřek štětkou a pak tam ještě dám čistič. Na druhou koupelnu, nový hadr a jedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
24.11.23 14:07

@Sylvania 333 Taky to dělám stejně. Mám pravidlo - od vrchu dolů a od „čistého“ (třeba prach) po špinavé (wc). Po umytí wc, hadru použiju jen na vytření lina, kde chodíme v botách, pak letí do pračky. Myslím, že to tak dělají všichni, ale znám slečnu, která i po umytí wc utírala stůl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
706
24.11.23 14:09

Naleju domestos, necham stect do misy, po 10 min ojedu stetkou vsechno uvnitr, hadrem porcelanovou misu, preperu ve vode s octem a sjedu prkenko, dekl, zahyby, zadelam poklop a splachnu…otru jeste kachlicky kolem zachoda a vytru pod nim, hadr jde do pračky. Ty visici tablety normalne pouzivam.Je to otazka 5 minut. Jelikoz jsem jedina zenska na 3 chlapy tak zachod delam obden spolecne s koupelnou a podlahou. A to jsem na rodičaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
24.11.23 14:10

Já na wc používám vyřazené hadry (rozstříhaný použitý ručník, povlečení, apod.). Hadr po použití vyhodím. Přepírání hadru by mi vadilo, vlhčené ubrousky mi přijdou neekologické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
706
24.11.23 14:15

To je presne takova prace kterou ten druhy nevidi :D
Minule se me partner zeptal jestli nekdy delam wc :mrgreen: ( jsme deset let spolu).Byl zrovna 3 tydny doma a dovolenkoval a nevsiml si ani tohohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný