Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Andrise píše:
To je presne takova prace kterou ten druhy nevidi
Minule se me partner zeptal jestli nekdy delam wc( jsme deset let spolu).Byl zrovna 3 tydny doma a dovolenkoval a nevsiml si ani tohohle.
Jednou se stalo, ze se me chlap zeptal jestli nechci pomoct.. řekla jsem at umyje koupelnu a záchod - tak umyl koupelnu kde mame záchod a ten záchod co je zvlast odignoroval… on ví jak na me abych si radši tyhle věci dělala sama ![]()
@Sylvania 333 píše:
Proto prkýnko umývám toaleťákem, nevěděla bych co pak s tím hadrem.![]()
![]()
Trochu OCD, no.
Já myji vanu a umyvadlo jako první, houbičkou, takže občas tou houbičkou, když je horší, potom umyji ten záchod, potom letí do koše, když mám dobrý den, nechám si tu houbičku na mytí záchodu, ale většinou letí.![]()
Takže nejsem jediná, kdo to tak dělá. ![]()
Hadr při úklidu toalety vyplachuji v kbelíku a úklid toalety dělám až naposledy. Pak ten kbelík rovnou vyliju.
@Sára 1 píše:
Jak často měníte stetku?
Kdyby na tom nebyl rez od te tycky tak ji máme furt - už 6,5 roku… jinak jsme museli vymenit za plastovou. Nebo když už jsou štětiny rozjete a nemůžu se dostat pod okraj. Stále se bavime o několika letech. Stejne to furt machame při mytí zachoda v desinfekci
A já ještě co používáte? Mám nejradši černé savo na záchod - je i na rez, teď jsem zkusila domestos, ale uvolňuje chlor a to mi dost vadí, pak byla fajn eurona - dlouho vydrzela a hned to nezteklo tak měl člověk pocit ze to muže lip fungovat a nebylo ho třeba tolik jen me nějak nepřesvědčila účinnost. Dm a Lidl mi prijde jak obarvena voda, která hned odtece do odpadu
Mne treba nepřijde takový rozdil prejet tou stejnou hadrou i wc, i koupelnu, ve vaně i umyvadle stejně umyvam dítěti zadek.
Na kuchyn mam samozřejmě jinou. A jak tu nekdo psal, jestli tu stejnou hadru dam do pradla, tak proc ne? To nejhorší z WC stejně utru hned po použití a ten zbytecek snad neva, nedělám si iluze, ze treba i oblečení na sobě nemá nějaké podobné bakterie. ![]()
@Zlobolka123 píše:
Tomu už by se dalo říct, že se jedná o minové pole![]()
Ale jak tam musí růst brambory, jak houna teda houby po dešti ![]()
Záchod dezinfikuji od HGčka tím jejich dezinfekčním sprejem takže prkénko, splachovadlo na stěně a záchod z venku. Používám kuchyňské utěrky, toaletak se mi na to nezdá vhodný a rychle se rozpadá v ruce. Do záchodu naliju dosmestos, někdy přidám tablety z dm co vyšumí a rozloží vodní kámen. Štětkou ojedu vnitřní část a nechám působit. Štětku naložím do vody se savem (vždycky najdu nějaký kyblík co mám v plánu vyhodit) a udělám i tu misku na štetku. To dělám jednou týdně, denně šplíchám dezinfekci na prkynko, protože mám doma malý děti co lízaj imrvére prkýnko při sestupu (děvčata) a nechávají tam pozůstatky a moje p.rdel na tohle reaguje, takže musím. Nemůžu si nikde sednout jinde na záchod nebo se mi p.rdel hned osype
no a jednou za tři dny dávám domestos. Plus teda ta kompletka se štětkou jednou týdně. Když mám krizi a spěchám dám dezinfekci na prkénko a přejedu zbytek vlčenym toaletním papirem co lze spláchnout.
Dám působit wc gel a jdu umýt vanu a umyvadlo. Pak vydrhnu záchod štětkou, mrknu, jestli je někde moč nebo něco - to utřu toaleťákem. Pak zavřu záchod, desinfekčními ubrousky utřu prkénka a záchod zvenku, když je to moc mokré, tak utřu ještě toaleťákem a spláchnu ![]()
Příspěvek upraven 25.11.23 v 05:35
Jednou za týden naleju dezinfekci, nechám tam půl hodky - hoďku působit, pak nastříkám nějakej čistič co mám po ruce na prkýnko a mísu a setřu odshora dolů toaleťákem. Vnitřek štětkou, jednou za čas pořádně houbičkou, tu pak vyhodím. Vlhčený chemický ubrousky nechci doma používat. Hadry se mi na záchod eklujou. WC uklizim jednou týdně, pokud je přes týden potřeba, tak stáhnu vlhčeným toaleťákem, ten můžu hodit do záchoda a normálně je používám.
My máme doma tři záchody. Dva v koupelně a jeden samostatně. První očistíme ty dva (v koupelně a samostatný). Třetí s koupelnou v garáži je pracovní verze. Tam se jde vždy jako poslední štace uklízení doma. Ale prostě nalije se tam nějakých sajrajtů a nechá se to působit. Opakovaně se průběžně odrhne. Mezi tím se umyje vnější část a okolo, celá koupelna, celá místnost WC. Dočistí se záchod. Vysát, umýt zem a hotovo. Třetí se uklízí, až je uklizeno všude doma a suchá zem po mytí. Tak se jde dělat pořádky do garáže.
Takže my máme hlavně svůj postup, jak uklizíme.
A kupuji na čištění WC a celkově sanity Pulirapid, tekutý písek atd.
A proč to wc dezinfikujete? Však se snad čurá a kadí dovnitř a ne na prkýnko a dekl… ok, občas horní rantl, když se syn netrefí, tak sice je od moči, ale to snad není důvod, proč používat dezinfekci, ne?
Jako kdyby měl někdo doma salmonelu nebo tak, tak to pak asi taky zvážím použití dezinfekce.
Přijde mi, že ty reklamy o bakteriích, co číhají v záchodě, snad všechny zblbly, že tam lijete a stříkáte dezinfekce. Navíc je taky otázka, jak se takové chemikálie vlastně dostávají z odpadních vod. Třeba např. přípravky typu Fredy na čištění odpadů, to se zrovna moc dobře z odpadní vody neodstraňuje.
@pet p dezinfekce-cisty. A proč? Protoze kdyz se splachne tak se vsude ty bakterie z misy dostanou ven.
A super diskuze, to je operace jak rok nemyty zachod😁
@pet p píše:
A proč to wc dezinfikujete? Však se snad čurá a kadí dovnitř a ne na prkýnko a dekl… ok, občas horní rantl, když se syn netrefí, tak sice je od moči, ale to snad není důvod, proč používat dezinfekci, ne?
Jako kdyby měl někdo doma salmonelu nebo tak, tak to pak asi taky zvážím použití dezinfekce.
Přijde mi, že ty reklamy o bakteriích, co číhají v záchodě, snad všechny zblbly, že tam lijete a stříkáte dezinfekce. Navíc je taky otázka, jak se takové chemikálie vlastně dostávají z odpadních vod. Třeba např. přípravky typu Fredy na čištění odpadů, to se zrovna moc dobře z odpadní vody neodstraňuje.
Syn klapne na prkynko a já si na to sednu? Fuj ![]()