Úklid WC

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
754
24.11.23 14:26

Jedině toaletní papír :mrgreen: na záchod hadry nepoužívám. Nastříkám úplně všude sanytol/dettol a nechám chvilku být. Vše otírám postupně kousky toaletaku - z vnější strany utíkám úplně celý záchod :palec: do mísy naliju savo wc a nechám i hodinu ožírat :D nakonec prodrbu štětkou a spláchnu :palec: myju takto záchod každý druhý den - žiju sama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
24.11.23 14:26

Zahrabu zaplněnou díru na zahradě a vykopu novou o kus vedle. Opírací klacek vytahnu ze země a zatluču u nové díry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10819
24.11.23 14:30
@Zlobolka123 píše:
Jedině toaletní papír :mrgreen: na záchod hadry nepoužívám. Nastříkám úplně všude sanytol/dettol a nechám chvilku být. Vše otírám postupně kousky toaletaku - z vnější strany utíkám úplně celý záchod :palec: do mísy naliju savo wc a nechám i hodinu ožírat :D nakonec prodrbu štětkou a spláchnu :palec: myju takto záchod každý druhý den - žiju sama ;)

Ja podobne. Papirovou uterkou vylestim zrcadlo a pak tou uterkou plus Sanytol umyju zachod krome misy uvnitr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
24.11.23 14:33
@rmot píše:
Zahrabu zaplněnou díru na zahradě a vykopu novou o kus vedle. Opírací klacek vytahnu ze země a zatluču u nové díry.

Tomu už by se dalo říct, že se jedná o minové pole :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
24.11.23 14:36

Hadr nepoužívám, používám papírové utěrky nebo toaletní papír, které vyhazuju.

Zestrikam celou toaletu sanytolem, všechny části prkénka, část mísy, i vnější celou stranu, koš vedle, i rukojeť a vnějšek štětky. Následně naliju dmnestos dovnitř, tam to beru štětkou, kterou ještě také ojedu domestosem a pořádně i pod kraji vydrbu. Vnější strany a prkénko pak utřu postupně několika kusy toaleťáku. Pak zavěsim kuličky. Nádobu na štětku vymyju tekoucí vodou a domestosem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13731
24.11.23 15:21

Já nejdřív nastříkám do záchodu a pod rantl nějaký wc přípravek a nechám třeba 10 min působit (mezitím myju vanu a umyvadlo). Pak umyju vnitřek záchodu štětkou. Vezmu vlhký ubrousek a otřu z wc prach a případně vlasy (nemám to pak ráda na hadříku). Houbičku (spec. vyčleněnou na wc) nakapu přípravek na mytí (octový čistič) a umyju celé wc, prkýnko, víko, ze stran atd. Nakonec vzniklou pěnu otřu houbovým hadříkem (také spec. na wc) a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31272
24.11.23 17:53

Asi budu jediná, kdo teda takhle divoce wc nečistí? Naleju pod rantl trochu wc přípravku, hadrikems trochou jaru omyju od poklopu k míse, štětkou prepucnu vnitrek misy, splachnu, odchazim. Hadřík premachnu v ruce v umyvadle.
Stridam to s vlhcenymi ubrousky na úklid, podle lenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
24.11.23 17:59

@Mar__tanka1983 nejsi jediná, dělám to úplně stejne, na otrení používám detske vlhcene ubrousky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10591
24.11.23 18:03
@Aspera píše:
Já prvně umyju koupelnu, hadr a desifekce. Pak stejným hadrem vezmu od vrchu záchod a po omytí pod prkénkem jde hadr do pračky. Vnitřek štětkou a pak tam ještě dám čistič. Na druhou koupelnu, nový hadr a jedu.

Nechci rýpat, ale zajímalo by mě, jestli ten hadr, kterým jsi umyla WC pereš samostatně, nebo k tomu přidáš prádlo? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
24.11.23 18:06

Stejne ale neutiram hadrikem, ale dezinfekcnim ubrouskem, ktery pak vyhodim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.23 18:33

Koukám, kolik lidí desinfikuje wc… Já akorát naliju dovnitř pod rantl nějaký přípravek na mytí wc (něco z DM tu jejich značku). Nechám působit, umyju štětkou, spláchnu. A pak mokrým hadrem otřu prkýnko, dekl a rantl nahoře. Přemáchnu a stejně to otřu ještě jednou. Tento hadr normálně vymáchám v umyvadle a nechám uschnout a příště použiju znova. Takto myju wc většinou 2× týdně.

• Citovat
  • Upravit
1845
24.11.23 19:23
@Plmo píše:
Nechci rýpat, ale zajímalo by mě, jestli ten hadr, kterým jsi umyla WC pereš samostatně, nebo k tomu přidáš prádlo? :zed:

Taky mě to napadlo, samostatně se to moc nevyplatí ne. Já radši používám vlhčený ubrousek, který vyhodím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30301
24.11.23 19:42
@Plmo píše:
Nechci rýpat, ale zajímalo by mě, jestli ten hadr, kterým jsi umyla WC pereš samostatně, nebo k tomu přidáš prádlo? :zed:

Je to od desinfekce, takže by tam až tak moc bakterií už být nemělo a jde to s prádlem na 60 a opět s desinfekcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25101
24.11.23 19:55

Uvnitř to vezmu pískem a na utření okolo používám vlhčené ubrousky - je to jedna z mála neekologických věcí, co používám (ale spotřeba nula nula nic). Když byly holky malé, nechtělo se mi řešit, kam hadřík schovávat, aby si s tím neutřely pusu :mrgreen:
Nepoužívám žádné dezinfekce ani chemie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18549
24.11.23 20:02
@Sylvania 333 píše:
Proto prkýnko umývám toaleťákem, nevěděla bych co pak s tím hadrem. :lol: :lol: :lol:
Trochu OCD, no.
Já myji vanu a umyvadlo jako první, houbičkou, takže občas tou houbičkou, když je horší, potom umyji ten záchod, potom letí do koše, když mám dobrý den, nechám si tu houbičku na mytí záchodu, ale většinou letí. :nevim: :mrgreen:

Taky tak.. nějak se mi ekluje umýt záchod a pak s tím jít na vanu, kterou napoustim dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný