Úklid WC

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3139
25.11.23 16:33
@hospodki píše:
Syn klapne na prkynko a já si na to sednu? Fuj :nevim:

tak ho nauč buď zvedat prkýnko, nebo čůrat vsedě
a splachovat jen s přikrytým deklem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.11.23 16:38

Mi teda přijde ekl eklů, když se nějak pravidelně neumyje prkýnko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
25.11.23 16:49
@Andrise píše:
@pet p dezinfekce-cisty. A proč? Protoze kdyz se splachne tak se vsude ty bakterie z misy dostanou ven.
A super diskuze, to je operace jak rok nemyty zachod😁

Spláchne se a bakterie se dostanou všude z mísy ven? Jako kam všude?

• Citovat
  • Upravit
pet p
25.11.23 16:52
@hospodki píše:
Syn klapne na prkynko a já si na to sednu? Fuj :nevim:

Na kapku moči snad není potřeba desinfekce, ale stačí to utřít mokrým hadrem, ne?

Jako chápu desinfekci na veřejných toaletách, ale doma mi to přijde docela přehnané. Co se jako rozšíří za bakterie a nemoci, když se nebude doma wc desinfikovat?

• Citovat
  • Upravit
21311
25.11.23 16:52
@annlady píše:
a splachovat jen s přikrytým deklem

Mam kluky dva a i když poctivě zvedají prkenko, tak stejne kapky semotamo na zdi za wc a na porcelanovem obvodu mísy jsou. Navíc prkenko pak sklápí rukou, kterou jaksi drželi nástroj výkonu a proste celkově by se mi to eklovalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5122
25.11.23 17:05
@Plmo píše:
Nechci rýpat, ale zajímalo by mě, jestli ten hadr, kterým jsi umyla WC pereš samostatně, nebo k tomu přidáš prádlo? :zed:

Tak na tom hadru asi nebude az tak moc spiny a bakterii, ne vic nez na spodnim pradle, takze asi by se nic nestalo kdyby to clovek vypral s pradlem nebo treba rucnikama.
Ja teda pouzivam vlhcene ubrousky ale kdybych pouzivala hadru co si chci nechat na priste, asi bych ji proste preprala v ruce a pak hodila normalne do pradla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
25.11.23 17:17

Normálně používám WC Duck, nesnáším všechny ty chlorové zapachy typu Domestos, to mi páchne jak na veřejném WC, umyju štětkou a nechám působit. Utru prach v celém bytě, pak koupelnu a nakonec WC, utru hadrou s prostředkem na koupelny kachličky kolem WC, houbičkou co mám na WC umyju vrch mísy a prkýnko, opět prostředkem na koupelny, na splachovaci utru prach. Umývám i ten plastový stojánek, kde je štětka, jednou za měsíc určitě.
Utiram tedy i kliky od dveří a vypínač.
WC vytíram jako poslední. Houbičku mám zvlášť na WC a koupelnu, hadry normálně vyperu na 60..
Bohudík až doma dva pánové, oba si sedají…

• Citovat
  • Upravit
18616
25.11.23 18:03
@annlady píše:
a splachovat jen s přikrytým deklem

Tak prkynko bezne zveda, ale občas se stane - nestíhá, v noci rozespaly…

@pet p píše:
Na kapku moči snad není potřeba desinfekce, ale stačí to utřít mokrým hadrem, ne?Jako chápu desinfekci na veřejných toaletách, ale doma mi to přijde docela přehnané. Co se jako rozšíří za bakterie a nemoci, když se nebude doma wc desinfikovat?

Proste to tak cítím, ze je lepší desinfekce… respektuj cizi názor :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
25.11.23 18:17
@pet p píše:
A proč to wc dezinfikujete? Však se snad čurá a kadí dovnitř a ne na prkýnko a dekl… ok, občas horní rantl, když se syn netrefí, tak sice je od moči, ale to snad není důvod, proč používat dezinfekci, ne?
Jako kdyby měl někdo doma salmonelu nebo tak, tak to pak asi taky zvážím použití dezinfekce.
Přijde mi, že ty reklamy o bakteriích, co číhají v záchodě, snad všechny zblbly, že tam lijete a stříkáte dezinfekce. Navíc je taky otázka, jak se takové chemikálie vlastně dostávají z odpadních vod. Třeba např. přípravky typu Fredy na čištění odpadů, to se zrovna moc dobře z odpadní vody neodstraňuje.

Mě se většinou nechce do sklepa, kde máme WC čističe, takže většinou používám jenom ocet a třeba tekuté mýdlo. Mísa je poměrně nová, tak to stačí.
A jsem ráda, že nejsem sama, kdo čistí prkénko toaletním papírem. :lol: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
25.11.23 21:26

Přijde mi že to ta dezinfekce celkem bez práce vyčistí. Leju jí jenom do mísy. Chlap čůrá vestoje, někdy v sedě, ale přijde mi totálně ponižující ho nutit, aby kvůli úklidu si vždycky sedal. Nebudu nikoho buzerovat za to, jak čůrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
26.11.23 10:26
@hospodki píše:
Proste to tak cítím, ze je lepší desinfekce… respektuj cizi názor :nevim:

Pouze jsem se zeptala na důvod. Strach z bakterií nebo co já vím. O nic víc mi nejde, nikoho tady nehodlám přesvědčovat, ať si nedesinfikuje záchod. OK, cítíš to tak, že to potřebuješ vydesinfikovat.

• Citovat
  • Upravit
18616
26.11.23 11:21
@pet p píše:
Pouze jsem se zeptala na důvod. Strach z bakterií nebo co já vím. O nic víc mi nejde, nikoho tady nehodlám přesvědčovat, ať si nedesinfikuje záchod. OK, cítíš to tak, že to potřebuješ vydesinfikovat.
A ještě k
@Azeretereza píše:
Přijde mi že to ta dezinfekce celkem bez práce vyčistí. Leju jí jenom do mísy. Chlap čůrá vestoje, někdy v sedě, ale přijde mi totálně ponižující ho nutit, aby kvůli úklidu si vždycky sedal. Nebudu nikoho buzerovat za to, jak čůrá.

Díky, taky bych si to nedovolila. Jak kdyby mi říkal jaký si mám koupit vložky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
26.11.23 12:09
@hospodki píše:
Díky, taky bych si to nedovolila. Jak kdyby mi říkal jaký si mám koupit vložky

Já taky nikomu doma neříkám, jak má čůrat a synovi se stává častěji, že se netrefí a je pokapaný i rantl mísy. Přesto to ale pro mě není důvod, abych wc desinfikovala.
Takže opravdu to není o tom někomu nařizovat, jak má čůrat. Je to o tom, že někdo prostě moč na míse potřebuje desinfikovat a jen jsem byla zvědavá proč.

• Citovat
  • Upravit
18616
26.11.23 13:45
@pet p píše:
Já taky nikomu doma neříkám, jak má čůrat a synovi se stává častěji, že se netrefí a je pokapaný i rantl mísy. Přesto to ale pro mě není důvod, abych wc desinfikovala.
Takže opravdu to není o tom někomu nařizovat, jak má čůrat. Je to o tom, že někdo prostě moč na míse potřebuje desinfikovat a jen jsem byla zvědavá proč.

Tak mnozí se tam bakterie… navíc když decka slejzaj tak si otre i zadek a ty si tam pak sedas? Si koledujes o zánět mocaku. Navíc třeba já mám doma 1,5 batole a to kouzlo byť zavřené mísy…jak magnet. Máme záchod v otevřené koupelně kvůli větrání takže nemůžu zaligrovat aby tam nikdo nešel. Navíc potřebuje přístup k nocniku. Ten taky taky několikrát týdne desinfikuju. At z toho mala něco nechyti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
26.11.23 18:35
@hospodki píše:
Tak mnozí se tam bakterie… navíc když decka slejzaj tak si otre i zadek a ty si tam pak sedas? Si koledujes o zánět mocaku. Navíc třeba já mám doma 1,5 batole a to kouzlo byť zavřené mísy…jak magnet. Máme záchod v otevřené koupelně kvůli větrání takže nemůžu zaligrovat aby tam nikdo nešel. Navíc potřebuje přístup k nocniku. Ten taky taky několikrát týdne desinfikuju. At z toho mala něco nechyti.

Jojo, na to přesně jsem se ptala.
U nás se používá redukce na prkýnko, takže to kam si potom sedám je čisté. Každopádně ale i kdyby si člověk sedl na špinavé prkýnko, že by z toho byl zánět močáku, no já nevím.
Batole neustále sahající na wc, tak to je taky celkem logické, že se to člověk bude snažit udržovat co nejčistší.
A nočník vymývám antibakteriálním mýdlem, to je fakt.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný