Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám 2 měsíční holčičku a rozhodla jsem se pro ukončení kojení. Důvodu bylo víc a já se cítím psychicky mnohem lépe, malá je teď na nutrilonu a jí pěkně i když ne tolik jako při kojení. Bohužel by ale prso pořád hlavně v noci chtěla, já se s ní mazlím spím s ní a konktaku se mnou má mnoho. Jen prso jí už dávat nechci. Myslíte že si nějak zvykne že prso už nedostane? 🙏 Předem říkám že rady abych začala zase kojit jsou k ničemu, kdybych chtěla tak kojím a opravdu se teď cítím lépe a myslím že i to je pro malou hodně důležité.
No samozřejmě že si zvykne, nebo myslíš, že ti bude do výstřihu lézt ještě v první třídě?
Pokud to není jen diskuze na rozvíření kojovod, tak prostě vytrvej, prso nedej a za chvíli máš klid. Možná z tebe ještě cítí mléko, ale i to časem přejde. 2 měsíční dítě ti knoflíček od košilky nerozepne ne? ![]()
@unuděná No jsou to od odstavu už dva týdny… Tak jsem doufala že jí to už přejde…
@Nicole 1234 Dudlík si vezme jen na pár minut, pak ho vyplivne a znovu si ho vzít nechce.
@Anonymní píše:
@unuděná No jsou to od odstavu už dva týdny… Tak jsem doufala že jí to už přejde…
No tak ještě nepřešlo
Já nevím, co tu chceš slyšet no. Kojit nechceš, nekoj. Až to docvakne i tomu miminku, tak dá pokoj.
@Anonymní píše:
@Nicole 1234 Dudlík si vezme jen na pár minut, pak ho vyplivne a znovu si ho vzít nechce.
Zkoušela bych různé tvary a značky dudlíku. Bez prsa i bez dudlíku to musí být peklo
To mimčo si určitě zvykne, ale holt to asi potrvá.
@unuděná píše:
No samozřejmě že si zvykne, nebo myslíš, že ti bude do výstřihu lézt ještě v první třídě?Pokud to není jen diskuze na rozvíření kojovod, tak prostě vytrvej, prso nedej a za chvíli máš klid. Možná z tebe ještě cítí mléko, ale i to časem přejde. 2 měsíční dítě ti knoflíček od košilky nerozepne ne?
Hele ja odstavila dite v 13 mesicich, bude mu za par mesicu 5 let a do vystrihu mi furt hrabe
![]()
Jinak si zvykne, holt v tech 2 mesicich je to reflex, ma hlad, hleda prso. Prejde to, ale jak rychle, to tezko rict.
@beruska9 píše:
Hele ja odstavila dite v 13 mesicich, bude mu za par mesicu 5 let a do vystrihu mi furt hrabe![]()
Jinak si zvykne, holt v tech 2 mesicich je to reflex, ma hlad, hleda prso. Prejde to, ale jak rychle, to tezko rict.
No promiň, ale to už je kapku o něčem jiném. Nechat si předškoláka lézt do výstřihu není ani o jeho hladu, ani o reflexu, ani o potřebě přitulení, ale čistě o tom, že jsi mu včas nedala jasně najevo, že tohle tedy ne. Tak ve dvou letech nejpozději.
Dcera se odstavila po 5 měsících. Dost rychle si zvykla
po odstavení začala brát dudlík co předtím flusala
Holky jak častá má být stolice když se kojí+dokrmuje? Malej dřív kadil každy den. Když se jen kojil. Nyní už dva dny nic. Občas si prdne, ale a tou stolici právě vůbec nevím.
Ahoj holky, mám 2 měsíční holčičku a rozhodla jsem se pro ukončení kojení. Důvodu bylo víc a já se cítím psychicky mnohem lépe, malá je teď na nutrilonu a jí pěkně i když ne tolik jako při kojení. Bohužel by ale prso pořád hlavně v noci chtěla, já se s ní mazlím spím s ní a konktaku se mnou má mnoho. Jen prso jí už dávat nechci. Myslíte že si nějak zvykne že prso už nedostane? 🙏 Předem říkám že rady abych začala zase kojit jsou k ničemu, kdybych chtěla tak kojím a opravdu se teď cítím lépe a myslím že i to je pro malou hodně důležité.