Ukončení RD a těhotenství

Anonymní
13.1.15 16:50

Ukončení RD a těhotenství

Milé maminky, ráda bych založila tuto diskuzi anonymně (jistě pochopíte) a zeptala se těch které mají více zkušeností. Mám syna který bude mít v březnu 2roky. Rodičovskou dovolenou jsem měla nahlášenou na 2 roky tedy v půli března bych měla nastoupit zpět do práce. Minulý měsíc volal zaměstnavatel a informoval se co a jak, podepsala jsem žádost o prodloužení RD o rok. Nyní jsem ale zjistila že jsem těhotná ke všemu s dvojčátky… Gynekolog mi pogratuloval a hned dodal, že jakmile mi skončí RD dá mi potvrzení pro zaměstnavatele že se jedná o rizikové těhu tedy přejdu plynule z RD na nemocenskou. Problém je, že já už podepsala prodloužení o rok… Tak a teď se ptám… jak z toho ven? Ano - pro ty šťouravé jde mi o tu nemocenskou. Neměla jsem zrovna malý plat tedy by byla fajn. Ke všemu tatínek miminka jakmile se dozvěděl o druhém těhu řekl že to nezvládne a odešel…mno to je vcelku vedlejší pro tento dotaz ale prostě mi jde o to, zda můžu své „rozhodnutí“ ještě nějak „změnit“ nebo už je pozdě? :nevim: Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
13.1.15 16:54

Teď už bych si asi nesla jen důsledky svého rozhodnutí. Tedy byla až do nástupu na mateřskou doma zadarmo.

Jinyk máš možnost zaměstnavateli přiznat barvu a zkusit se s ním domluvit, že t umožní se na den vrátit do práce a ty pak nastoupíš hned na neschopenku. Otázkou je, proč by to dělala a proč by Ti měl platit ty první 3 týdny PN.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6727
13.1.15 17:01

Tak nemocenskou 14dnu by musel vyplacet zamestnavatel..tudiz je mozne, ze kdyz je podepsane prodlouzeni, tak nebude chtit ho zrusit :nevim: zkusila bych ses nim domluvit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6727
13.1.15 17:02

@Svistice a od roku 2014 vyplaci nemocenskou zamestnavatel pouze 14dnu..3tydny uz vic jak rok neplati..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
13.1.15 17:07

@jalisca Aha, dík za upozornění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3533
13.1.15 17:49

A ta nemocenská se ti bude počítat z platu před RD? Taky mě to zajímá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
13.1.15 17:56

Nijak, musíš se zkusit se zaměstnavatelem domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.15 18:09

@mag To mám jako za ním jít a vysypat jim to jako teď tady? :) v

• Citovat
  • Upravit
33005
13.1.15 18:45
@Anonymní píše:
@mag To mám jako za ním jít a vysypat jim to jako teď tady? :) v

A jako jak jinak bys to chtěla udělat? Tvářit se, jak moc chceš do práce, že jsi si to najednou rozmyslela, přijít na den či pár dní pracovat a pak se hodit marod? :roll: To by Ti jako blbé nebylo? Momentálně máš, co jsi chtěla (prodloužení rodičovské dovolené o rok), takže bych se zas nesnažila vymýšlet nějaké kulišárny. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí