Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Teď už bych si asi nesla jen důsledky svého rozhodnutí. Tedy byla až do nástupu na mateřskou doma zadarmo.
Jinyk máš možnost zaměstnavateli přiznat barvu a zkusit se s ním domluvit, že t umožní se na den vrátit do práce a ty pak nastoupíš hned na neschopenku. Otázkou je, proč by to dělala a proč by Ti měl platit ty první 3 týdny PN.
Tak nemocenskou 14dnu by musel vyplacet zamestnavatel..tudiz je mozne, ze kdyz je podepsane prodlouzeni, tak nebude chtit ho zrusit
zkusila bych ses nim domluvit..
@Svistice a od roku 2014 vyplaci nemocenskou zamestnavatel pouze 14dnu..3tydny uz vic jak rok neplati..
A ta nemocenská se ti bude počítat z platu před RD? Taky mě to zajímá…
@Anonymní píše:
@mag To mám jako za ním jít a vysypat jim to jako teď tady?v
A jako jak jinak bys to chtěla udělat? Tvářit se, jak moc chceš do práce, že jsi si to najednou rozmyslela, přijít na den či pár dní pracovat a pak se hodit marod?
To by Ti jako blbé nebylo? Momentálně máš, co jsi chtěla (prodloužení rodičovské dovolené o rok), takže bych se zas nesnažila vymýšlet nějaké kulišárny. ![]()
Milé maminky, ráda bych založila tuto diskuzi anonymně (jistě pochopíte) a zeptala se těch které mají více zkušeností. Mám syna který bude mít v březnu 2roky. Rodičovskou dovolenou jsem měla nahlášenou na 2 roky tedy v půli března bych měla nastoupit zpět do práce. Minulý měsíc volal zaměstnavatel a informoval se co a jak, podepsala jsem žádost o prodloužení RD o rok. Nyní jsem ale zjistila že jsem těhotná ke všemu s dvojčátky… Gynekolog mi pogratuloval a hned dodal, že jakmile mi skončí RD dá mi potvrzení pro zaměstnavatele že se jedná o rizikové těhu tedy přejdu plynule z RD na nemocenskou. Problém je, že já už podepsala prodloužení o rok… Tak a teď se ptám… jak z toho ven? Ano - pro ty šťouravé jde mi o tu nemocenskou. Neměla jsem zrovna malý plat tedy by byla fajn. Ke všemu tatínek miminka jakmile se dozvěděl o druhém těhu řekl že to nezvládne a odešel…mno to je vcelku vedlejší pro tento dotaz ale prostě mi jde o to, zda můžu své „rozhodnutí“ ještě nějak „změnit“ nebo už je pozdě?
Děkuji