Ukončení studia na VŠ

2
21.2.22 18:44

Ukončení studia na VŠ

Zdravím, rozhodla jsem se, že odejdu z vysoké z mnoha důvodu, ale hlavně kvůli tomu, že mě obor vůbec nebaví a hrozně se na té škole trápím, k tomu jsem ještě na koleji, takže bych chtěla odejít už teď, když vím, že tu budu končit tak či tak a nebudu aspoň muset platit koleje. Přihlášku na školu, na kterou bych chtěla jít už mám poslanou, a kdyby to náhodou nevyšlo, mám poslaných více přihlášek na ty stejné obory. Teďkom mám v plánu chodit na brigády a vydělat nějaké peníze, ale uvažuju, jak to udělat s prohlášením o ukončeni studia. Kdybych odešla teď, tak by mi až nejspíš na konci semestru prišla zpráva o neudělenem započtu. Na naší škole pokud neuděláme nějaký předmět, můžeme ho dodělat v jiném semestru, tak by mě snad ani vyloučit teď nemohli. Myslíte, že je dobrý nápad tedy neposílat prohlášení o ukončení studia, a nechat to zatím tak? Budu moc ráda za vaše zkušenosti, pokud jste se do téhle situace dostaly a jak jste to nakonec vyřešily, moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101710
21.2.22 18:57

@Meolminas No, to záleží na tom, jak moc si věříš, že druhý pokus bude ten správný a dostuduješ v řádném termínu, jinak totiž budeš za prodloužení studia platit. Z tohoto pohledu je lepší to ukončit ještě v zimní semestru, než to nechat vyhnít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20899
21.2.22 19:15

@Meolminas dej písemně žádost o ukončení. Úplně zbytečně ti budou připadat dny bezplatného studia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
21.2.22 19:20

Jako tam jde o to, kolik už máš dostudováno a kolik ti ještě chybí - abys pak kdyžtak nemusela platit. Brácha třeba studoval dva bakaláře a teď musel už za poslední rok platit a zrovna moc levné to fakt nebylo :? Takže tam na to pozor…jinak mám několik spolužáků, co to takto udělali - zjistili, že se jim obor nelíbí a pk odešli, ale většinou to ukončili rovnou, přesně kvůli tomu placeni, aby kdyžtak měli ještě jeden semestr “k dobru” :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
21.2.22 20:02

Ukončení studia na VŠ

Já jsem teprve v prvním ročníku letního semestru, tu druhou VŠ opravdu už dostudovat chci a to už klidně i se zatlymi zuby,, je to zaměření, které mě baví a bohužel jsem se tam minulý rok nedostala, protože jsem nestihla poslat přihlášku v řádném termínu, měla jsem zato, že mám ještě čas do března :zed: Tak tohle byla taková nouzovka, zeptala bych se na to ve škole, ale je mi blbé se ptát na tyhle věci, že chci odejít, ale nechci podávat ukončení o studiu kvůli slevám a tak, to by mě poslali někam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
22.2.22 22:06

Realne musis hradit jenom zdravotni pojisteni a nebudes mit nejake slevy, ale prezit se to bez nich dá. Taky je otazka kolik stojí semestr navic. Casto vidam castky kolem 20-30 tisic, tak jestli ti to umele prodlouzeni studia za to stoji? Navic tato castka muze behem dalsich par let jeste vyrust.
Ja bych to ukoncila rovnou a preckala do dalsiho zapisu na brigadach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová