Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, rozhodla jsem se, že odejdu z vysoké z mnoha důvodu, ale hlavně kvůli tomu, že mě obor vůbec nebaví a hrozně se na té škole trápím, k tomu jsem ještě na koleji, takže bych chtěla odejít už teď, když vím, že tu budu končit tak či tak a nebudu aspoň muset platit koleje. Přihlášku na školu, na kterou bych chtěla jít už mám poslanou, a kdyby to náhodou nevyšlo, mám poslaných více přihlášek na ty stejné obory. Teďkom mám v plánu chodit na brigády a vydělat nějaké peníze, ale uvažuju, jak to udělat s prohlášením o ukončeni studia. Kdybych odešla teď, tak by mi až nejspíš na konci semestru prišla zpráva o neudělenem započtu. Na naší škole pokud neuděláme nějaký předmět, můžeme ho dodělat v jiném semestru, tak by mě snad ani vyloučit teď nemohli. Myslíte, že je dobrý nápad tedy neposílat prohlášení o ukončení studia, a nechat to zatím tak? Budu moc ráda za vaše zkušenosti, pokud jste se do téhle situace dostaly a jak jste to nakonec vyřešily, moc děkuji
@Meolminas No, to záleží na tom, jak moc si věříš, že druhý pokus bude ten správný a dostuduješ v řádném termínu, jinak totiž budeš za prodloužení studia platit. Z tohoto pohledu je lepší to ukončit ještě v zimní semestru, než to nechat vyhnít.
@Meolminas dej písemně žádost o ukončení. Úplně zbytečně ti budou připadat dny bezplatného studia.
Jako tam jde o to, kolik už máš dostudováno a kolik ti ještě chybí - abys pak kdyžtak nemusela platit. Brácha třeba studoval dva bakaláře a teď musel už za poslední rok platit a zrovna moc levné to fakt nebylo
Takže tam na to pozor…jinak mám několik spolužáků, co to takto udělali - zjistili, že se jim obor nelíbí a pk odešli, ale většinou to ukončili rovnou, přesně kvůli tomu placeni, aby kdyžtak měli ještě jeden semestr “k dobru” ![]()
Já jsem teprve v prvním ročníku letního semestru, tu druhou VŠ opravdu už dostudovat chci a to už klidně i se zatlymi zuby,, je to zaměření, které mě baví a bohužel jsem se tam minulý rok nedostala, protože jsem nestihla poslat přihlášku v řádném termínu, měla jsem zato, že mám ještě čas do března
Tak tohle byla taková nouzovka, zeptala bych se na to ve škole, ale je mi blbé se ptát na tyhle věci, že chci odejít, ale nechci podávat ukončení o studiu kvůli slevám a tak, to by mě poslali někam ![]()
Realne musis hradit jenom zdravotni pojisteni a nebudes mit nejake slevy, ale prezit se to bez nich dá. Taky je otazka kolik stojí semestr navic. Casto vidam castky kolem 20-30 tisic, tak jestli ti to umele prodlouzeni studia za to stoji? Navic tato castka muze behem dalsich par let jeste vyrust.
Ja bych to ukoncila rovnou a preckala do dalsiho zapisu na brigadach.