Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@blobfish píše:
Jinak k té diskusi o fyzických trestech, spousta lidí v ČR říká, že bez občasného výchovného plácnutí děti rostou div ne pro kriminál, ale to mi přijde zcestné. Např. můj muž jako dítě nikdy na zadek ani přes ruku nedostal a žádnej spratek to není, k rodičům i ostatním lidem se chová hezky. Ale to je tak trochu OT, pardon.
Ja si myslim, ze je to tez zcestny nazor, ale kazdy si to oduvodni jinak.
Dite jednoduse neni dospely, chape veci jinak. Mne taky neda chlap facku, kdyz udelam veceri pozde, nebo nevyzehlim rpadlo, pac jsem ho neposlechla.
@blobfish píše:
Kamarád žijící v Norsku mi říkal, že Nory mnohem méně pobouří dítě vztekající se a válející se po zemi, než rodič, který by dítě uhodil.
Bohužel zrovna v Norsku, Německu a VB do dětí cpou psychofarmaka
. Jedna slavná paní spisovatelka hrozně protestovala proti tomu, že u nás se používají tzv. klecové postele. Když se novináři pídili po tom, jak to tedy dělají ve VB, zjistili, že tam pacienty v psychiatrickým léčebnách (i děti) nacpou léky tak, až jim z mozku nadělají zeleninu
.
@Rolin píše:
Bohužel zrovna v Norsku, Německu a VB do dětí cpou psychofarmaka. Jedna slavná paní spisovatelka hrozně protestovala proti tomu, že u nás se používají tzv. klecové postele. Když se novináři pídili po tom, jak to tedy dělají ve VB, zjistili, že tam pacienty v psychiatrickým léčebnách (i děti) nacpou léky tak, až jim z mozku nadělají zeleninu
.http://www.cchr.cz/cchr.php?…
Nezlob se, ale cchr fakt není důvěryhodná organizace. Nicméně nadužívání psychofarmak nerozporuju. Co se týče klecových lůžek, ČR kvůli tomu nekritizovala zdaleka jen Rowlingová a co jsem četla, někdy je docela otázka, co je menší zlo, jestli použití omezujícího prostředku nebo psychofarmak. Pacienti, kteří strávili několik dní přikurtovaní, by taky mohli vyprávět.
@Vcielka Musí sedět a koukat jak uplakané dítě, které volá mámu vlečou pryč
.No mě by asi hráblo… @Taminka To je strašné. V Rusku prý DĚTI žádají o zbavení rodičovských práv kvůli tomu, že jim něco nedovolí ![]()
Já jsem doma na zadek, facky dostávala. Jednou na mě vzal táta pásek ale nijak to nepomohlo. Když teče do bot, tak křičím ![]()
@Rolin Spíš by mě zajímalo, jak jsi tu včera nakousla ty profi pěstouny? Proč si myslíš, že by to u nás mohl být problém?
@blobfish jo tak s klecenim
napriklad na varecce nebo dostavani paskem mam velmi zive zkusenosti. Divim se, ze jsem
neskoncila v decaku.
@blobfish Podle proto, že to bude bráno jako"snadný" přivýdělek za hodně peněz, tak jako to je v jiných zemích. Pak poptávka předčí nabídku a malér bude na světě…Pak tady nepůjde o to aby se dítě mělo dobře. Pěstoun nebude zajímat dítě, ale jen ty peníze…
A UK je dokonce velká prémie za dítě odebrané přímo z matčiny dělohy a nemocné dítě ![]()
@blobfish píše:
@Rolin Spíš by mě zajímalo, jak jsi tu včera nakousla ty profi pěstouny? Proč si myslíš, že by to u nás mohl být problém?
Myslím, že to bude vést k tomu, co se nyní děje ve VB nebo v Norsku. Neříkám, že hned, ale jednou se budeme dívat na stejné záběry zoufalých matek u nás
.
@blobfish píše:
Nezlob se, ale cchr fakt není důvěryhodná organizace. Nicméně nadužívání psychofarmak nerozporuju. Co se týče klecových lůžek, ČR kvůli tomu nekritizovala zdaleka jen Rowlingová a co jsem četla, někdy je docela otázka, co je menší zlo, jestli použití omezujícího prostředku nebo psychofarmak. Pacienti, kteří strávili několik dní přikurtovaní, by taky mohli vyprávět.
Ve zprávě odkazovali na vyjádření Výboru OSN, takže předpokládám, že si to nevycucali z prstu
.
Jinak jsem myslela, že klecová lůžka jsou o tom, že se v nich pacienti nesvazují. K přikurtování někoho k posteli klecové lůžko nepotřebuješ, ne? Svazuje se ostatně i na Západě, v kombinaci s psychofarmatikama. Co je lepší nedokážu posoudit
.
@katja.kuerti píše:
@Halibar
Christiankovi je 10 měsíců a už pěkně zlobí! Samozřejmě až bude větší, tak plácnutí přes zadek není žádný týrání!
Němci dětem domlouvají!!! Z toho já šílim! Pak z nich vyrostou drzí parchanti, kteří rodiče v klidu pošlu někam, kradou peníze, v 15. letech si doma zapálí a otevřou pivo, do školy to nechodí… Myslím, že občas jedna výchovná není nic špatnýho. Naopak spíš pochopí, že se to nesmí a nedělá než když mu budu domlouvat a na 10 min pošlu do pokoje, aby přemýšlel, co udělal.
Podle dokumentů, které jsem v posl. letech viděla v tv, je to stejné i v Británii, rozcapený fakani, flákají se, chlastaj, hulej, sexujou, rodiče mají kdesi
,a ty jsou z nich nešťastný. Když tady vidim mladý němčoury, tak jsou hlučný, oprsklý
..evidentně domluvy nepomohly
.Chce to zlatý střed. A nenechat si ty mláďata přerůst přes hlavu ![]()
Co se týká dětí v Norsku, tak je mi jich strašně líto, i tý maminky, ta se vlastně kvůli tomu rozvedla s jejich otcem, všichni jsou poznamenaný, ale co z toho vlastně má Norsko? Proč je teda nepředaj ČR
JInak něco podobného už řešili na Slovensku, byly o tom debaty v televizi, sledoval se jeden podobný případ dvou dětí, byl kolem toho taky humbuk, ale už nevim, jak to dopadlo. Myslim, že v těchto zemích jsou následky extrémní a vymyká se to zdravému rozumu.. ![]()
Příspěvek upraven 24.11.14 v 22:07
@maminka189 píše:
https://www.youtube.com/watch?…https://www.youtube.com/watch?… Film podle skutečnosti![]()
Jo to je přesně ten případ ze Slovenska ![]()
@Taminka píše:
@maminka189 decko bije matku![]()
Tam rodice deti prosi, at toho nechaji, at jsou hodne, reknou jim mirnym hlasem 100× at prestanou…A decka pak malem zbori restauraci a vsichni jsou v pohode, usmivaji se, nikomu nic nevadi..
To je fakt moc ![]()
@marcellia píše:
Jo to je přesně ten případ ze Slovenska
To je šílené
. Hlavně, že naše média pořád vystavují prince George
.
Kdybych měla čas, tak k tomu připojím anglické titulky a pošlu to na CD Her Royal Majesty.
@marcellia
.Jsem docela zvědavá jak to dopadne z tou Michalíkovou
.Tak moc bych jí přála aby kluky dostala zpět stejně jako to bylo u Boorových… ![]()
@maminka189 píše:
@marcellia.Jsem docela zvědavá jak to dopadne z tou Michalíkovou
.Tak moc bych jí přála aby kluky dostala zpět stejně jako to bylo u Boorových…
Snad to dobře dopadne! Ale ty šrámy na duši zůstanou celý život ![]()