Ukradené miminko za minulého režimu, mám někde bratra?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.5.25 14:01
@lucad77 píše: Více

Taky nejsem matka a ani jsem si najednou nevzpomněla, že bych mohla mít někde bratra. Se vzpomínkou na něj žiju celý život. Zajímá mě, co se stalo. Třeba se to nedozvím, ale pokud by nás hledal on, tak mu chci dát možnost, aby se dopátral svých kořenů. Pokud je spokojený, hledat nebude.
@stinga ani nechci být zajímavá, ale mluví se o tom posledních pár let, do té doby se o tom nemluvilo a neřešilo se to, navic možnosti soukromých DNA testů nejsou taky tak dlouho.
Třeba moji mámě okolnosti přišly zvláštní už kdysi.
Táta ho vyhodil i za komančů, nebo ho tak dobře založil, že ho už nikdo nikdy nenašel, už se ho nezeptám, ale kdysi mi říkal, že oboje vyhodil. V ruce nemám nic, ale byla jsem na matrice, takže mám podložené, že se bratr narodil a je tam uvedené i to, že zemřel, měl jméno a měl rodné číslo. Takže nevím, kde máš nepodložené bláboly, vím vše, co bych věděla z rodného/úmrtního listu.
@lucad77 proč zničila zbytek života? Pokud bude sám pátrat, tak mě má možnost kontaktovat. Těžko najdu někoho, kdo se jmenuje jinak, takže opravdu není reálné, že bych někam jela a kontaktovala. Takové děti nebyly adoptované.
A ani to nemusí zkazit zbytek života. Mám strejdu, vyrůstal s mámou a s tátou. Celý život mu bylo zvláštní, že oba jeho rodiče jsou drobní a on k nim nezapadá a cítil, že je něco jinak. Když oba zemřeli, tak zjistil, že táta nebyl jeho táta. Našel rodinu svého biologického otce. Nic mu to nezničilo, prý je rád, že to ví, prý mu hodně věcí dává smysl, zjistil, jake může čekat choroby a s rodinou svého biologického otce se začal normálně stýkat. Najednou má sourozence, neteře, synovce.

• Citovat
  • Upravit
2.5.25 14:05
@stinga píše: Více

Nauč se počítat. A je opravdu divné, že tobě přijde divné, že po tom chce pátrat. Proč? Ty řešíš něco jiného, tohle je jen zástupný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.25 14:09

Nebo normálně přežil. 2 kg už je dobrá váha. Bratranec je rok 1976, narodil se, měl 1,5 kg a je to normální dospělý chlap, má 3 vysoké školy, rodinu.
Sousedce umřela holčička 3 dny po porodu a také to bylo jiné než s bratrem a to byla stejná porodnice a stejná doba.
Ano, děti umírají teď, ale jsou věci, co tam nesedí. Mámě umřelo ještě jedno dítě mezi mnou a bratrem a i tam vzpomíná, že tam byly určité věci jinak.
Beru to i podle sebe, pokud bych zjistila, že moje rodina není moje rodina, chtěla bych znát pravdu, takže jsem poskytla tu možnost, aby mě případný bratr mohl nalézt.

• Citovat
  • Upravit
6626
2.5.25 14:09

Vždyť se o tom ví jen posledních pár let. Kdyby to Klíma nevytáhnul na světloboží, tak se o tom neví. Tohle je srovnatelný s odvlečením dětí na převýchovu za druhé světové a rodiny i ty děti by měly vědět, co se tenkrát stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76238
2.5.25 14:18
@Janli píše: Více

jo Klíma to vytáhnul jako senzaci, ale nevyřešil se ani jeden jediný případ, jen měl o čem točit,
a naopak v matrikách se dalo hledat vždycky, a bylo to jednodušší, teď v době GDPR toho na matrice moc nezjistíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76238
2.5.25 14:20
@Duše_jako_kaviár píše: Více

no tak po 42 letech, no tak jsem to zaokrouhlila, bože :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76238
2.5.25 14:22
@Anonymní píše: Více

tak pak už vůbec nechápu, co řešíš, když máš z matriky podloženo, že se bratr narodil i že zemřel, tak bych se s tím asi smířila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76238
2.5.25 14:24

a ještě - pokud by ta nepodložená domněnka, že tvůj bratr žije, byla pravdivá, proč on by měl hledat nějaké jiné rodiče a rodinu, k tomu by neměl sebemenší důvod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.25 14:26

@stinga ono to moc vyřešit nejde. Dokud se nějaké takto ukradené dítě nerozhodne, že začne pátrat. Myslím, že jak se odhalí jedno, tak se to rozjede. Že se nepátralo dřív je logické, lidi víc věřili v systém, báli se ozvat, pak řešili jiné věci. Máma to vytěsnila do doby, než to vytáhnul Klíma. I když už před Klímou ji napadalo, co když někde můj bratr žije, ale brala to tak, že to je přirozená touha mámy, co přišla o dítě. Sama mi popisovala, že kdyz umřel druhý brácha, tak to cítila úplně jinak, než když umřel ten první. Proto jsem šla do toho testovani DNA.

• Citovat
  • Upravit
76238
2.5.25 14:27
@safina píše: Více

proč by měl ty příbuzné hledat, pokud žije, což těžko, tak nemá důvod hledat příbuzné, protože příbuzné má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.25 14:31

Protože zemřít nemusel. První paní, co to začala řešit měla taky rodný i úmrtní list. Celkově tam je víc věcí, co nesedí.

@stinga pokud je spokojený a nemá důvod, hledat nebude, ale může se stát cokoliv. Viz ten můj strýc, co začal po smrti obou rodičů pátrat a dopátral se. Přitom měl krásné dětství, oba rodiče, táta ho bral jako vlastniho. Ale sám to popisoval, že mu něco nesedělo a přišlo zvláštní.
Beru to tak, že pokud žije, má možnost mě najít. Nebo třeba jeho děti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.5.25 14:33

Strýc taky neměl důvod hledat a hledal.
To, že ty to cítíš jinak, neznamená, že to tak cítí všichni.

• Citovat
  • Upravit
76238
2.5.25 14:33

taková trošku Červená knihovna :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.25 15:10

To nevím, nečekám srdceryvné shledání jak z amerického filmu. Upřímně si myslím, že se to nepovede, ale ta možnost tu je.

• Citovat
  • Upravit
2773
2.5.25 15:13

A proč by se tam teda registroval? To mi vrtá hlavou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková