Ukradené miminko za minulého režimu, mám někde bratra?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76577
2.5.25 16:24
@Eva2610 píše: Více

no tak jasně, ale to neznamená, že bych je nějak přivítala do svého dalšího života, tak čau, podívejte se na tatu a vypadněte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.25 17:23
@stinga píše: Více

No ty seš vůbec docela zvláštní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
2.5.25 19:38
@stinga píše: Více

Jsem z toho poněkud zmatený. To že táta vyhodil dokumenty píše tazatelka jako anonym, nebo ten anonym je někdo jiný? V původním dotazu to totiž nevidím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.5.25 19:39

@Vodnář-u-Topolu anonym jsem já a nejsem zakladatelka.

• Citovat
  • Upravit
Vodnář-u-Topolu
2.5.25 19:42
@Anonymní píše: Více

Takže pak je možné, že tazatelčini rodiče ty dokumenty skutečně neobdrželi?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.5.25 19:48

@Vodnář-u-Topolu je to možné, jak jsem psala, chce to pátrat a pokud dokumenty nejsou, tak jít na matriku a podívat se do matriční knihy. Jako sestra má nárok nahlédnout.

• Citovat
  • Upravit
17309
2.5.25 21:23

Tak tohle mi jako zástupný problém rozhodně nepřipadá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
2.5.25 22:01

Ještě abych to osvětlila. To, že měla mamka přede mnou ještě syna, který zemřel jsem věděla, ale nikdy jsme se o tom nebavily. Až teď, když jsme zařizovaly věci kolem pohřbu babičky jsem se mamky zeptala, jestli má její syn vubec někde hrob. Mamka mi to celé řekla s detaily, o kterých jsem neměla tušení. Prý na Slovanech normálně porodila, chlapeček plakal, ukázali ji ho. Druhý den ji ho nepřivezli. Na pokoji s ní byly další dvě maminky. Sestra vyvolávala prijmeni: „Novák - v pořádku, Novotný v pořádku, příjmení mamky chlapce tam jsou nějaké komplikace.“ Druhý den na vizitě: „Novák - v pořádku, Novotný v pořádku, příjmení mamky chlapce - zemřel.“ Víc se s ní prý nikdo nebavil. Nikdo ji nic nevysvětlil nedostala žádnou zprávu o narození, o úmrtí, o tom, jak bude naloženo s tělem. Mela pak pry roky silene sny, ze ho dali do nenocnicniho odpadu s kusy jinych lidi… A pak ji po měsíci přišla pozvánka na vítáni občánků. Já to moc nechápu, že se neptala, nepatrala, ale ji to prý tehdy prostě nenapadlo. Její muž a můj otec měl tehdy nějaké opletacky s režimem. Celé mi to přijde prostě zvláštní, proto mě napadlo se zeptat tady, jak to bylo s pohřby takto malých dětí. Ten dna test si chci udělat, třeba je někde kluk (muz) který se třeba nepodobá svým rodičům a napadlo ho, že je adoptivní a chce poznat příbuzné. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
2.5.25 22:02

Matriku určitě zkusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.25 22:41

Já si myslím, že se klidně mohlo stát to, že ho „prodali“. A ještě, když byl otec nepohodlný režimu. A není vůbec divné, že pátráš. Bylo by spíš divné, kdybys nepátrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22881
3.5.25 06:57
@jege píše: Více

Stačí trochu zagooglit..na YouTube jsou od J. Klimy taky reportáže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková