Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Eva2610 píše: Více
no tak jasně, ale to neznamená, že bych je nějak přivítala do svého dalšího života, tak čau, podívejte se na tatu a vypadněte
@stinga píše: Více
Jsem z toho poněkud zmatený. To že táta vyhodil dokumenty píše tazatelka jako anonym, nebo ten anonym je někdo jiný? V původním dotazu to totiž nevidím.
@Anonymní píše: Více
Takže pak je možné, že tazatelčini rodiče ty dokumenty skutečně neobdrželi?
@Vodnář-u-Topolu je to možné, jak jsem psala, chce to pátrat a pokud dokumenty nejsou, tak jít na matriku a podívat se do matriční knihy. Jako sestra má nárok nahlédnout.
Ještě abych to osvětlila. To, že měla mamka přede mnou ještě syna, který zemřel jsem věděla, ale nikdy jsme se o tom nebavily. Až teď, když jsme zařizovaly věci kolem pohřbu babičky jsem se mamky zeptala, jestli má její syn vubec někde hrob. Mamka mi to celé řekla s detaily, o kterých jsem neměla tušení. Prý na Slovanech normálně porodila, chlapeček plakal, ukázali ji ho. Druhý den ji ho nepřivezli. Na pokoji s ní byly další dvě maminky. Sestra vyvolávala prijmeni: „Novák - v pořádku, Novotný v pořádku, příjmení mamky chlapce tam jsou nějaké komplikace.“ Druhý den na vizitě: „Novák - v pořádku, Novotný v pořádku, příjmení mamky chlapce - zemřel.“ Víc se s ní prý nikdo nebavil. Nikdo ji nic nevysvětlil nedostala žádnou zprávu o narození, o úmrtí, o tom, jak bude naloženo s tělem. Mela pak pry roky silene sny, ze ho dali do nenocnicniho odpadu s kusy jinych lidi… A pak ji po měsíci přišla pozvánka na vítáni občánků. Já to moc nechápu, že se neptala, nepatrala, ale ji to prý tehdy prostě nenapadlo. Její muž a můj otec měl tehdy nějaké opletacky s režimem. Celé mi to přijde prostě zvláštní, proto mě napadlo se zeptat tady, jak to bylo s pohřby takto malých dětí. Ten dna test si chci udělat, třeba je někde kluk (muz) který se třeba nepodobá svým rodičům a napadlo ho, že je adoptivní a chce poznat příbuzné. ![]()
Já si myslím, že se klidně mohlo stát to, že ho „prodali“. A ještě, když byl otec nepohodlný režimu. A není vůbec divné, že pátráš. Bylo by spíš divné, kdybys nepátrala.
@jege píše: Více
Stačí trochu zagooglit..na YouTube jsou od J. Klimy taky reportáže.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.