Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj vsem
chtela jsem se jen zeptat jestli je mozne ze kdyz jsem 3.5.2012 byla na ultrazvuku tak se me Dr. Ptal kdy jsem mela posledni ms tak jsem mu rekla 23.4 no a rikal ze by uz melo byt videt zrajici vajicko ale nic nevidel
. Doma jsem se pak podivala a zjistila jsem ze jsem to zpletla a ms jsem dostala o den pozdeji coz je 24.4 . 5.5.2012 jsem zacala mit silne bolesti neco jako silna ms a trvalo to tri dny. Tudiz ma otazka zni: je mozne ze by dr. Nevidel na ulz 3.5. Vajicko nacez bych mohla mit 5.5 ovulaci?? Ma nejaky vliv ze jsem se u nej o den zpletla?? Moc dekuji za odpoved a preji krasny den Andrea
den určitě roli nehraje a pokud 3.5. na uzv neviděl dominantní folikul (tj. ne vajíčko, to vidět není, je schované uvnitř), tak nemohla ovulace 5.5. být (pokud samozřejmě se nepřehlédl, už jsem pár případů, kdy to na uzv vypadalo na anovulační cyklus, který ale skončil //, viděla
). Obecně ale platí, že folikul, který za 48h praskne, má okolo 2cm v průměru, takže to je pořádná černá koule a na uzv bývá patrná na první pohled.
o den to by neměl být problém. Spíš si myslím, že kdyby ovulace fakt podle bolestí byla cca 5.5., tak by ji přece 3.5. viděl.
Já byla na UTZ dva dny před ovulací, doktor řekl, že je to tam hezky nachystané, že do dvou dnů proběhne ovulace. Tak to nevím, proč to neviděl
Nebo co by jinak byly ty bolesti? To už neporadím.
Já byla ve čtvrtek na UTZ, bylo to „nachystané“, asi v sobotu proběhla ovulace, v úterý jsem byla na dalším kontrolním UTZ a řekl, že už je tak dva dny po ovulaci, takže vše zhruba plus mínus den sedělo. Ale ovulační test jsem měla pozitivní už ve čtvrtek (test vždy ukáže ovu dřív, než k ní dojde). A zrovna tahle sledovaná ovulace byla úspěšná. Taky přeji hezký den! ![]()
ahaa… tak co by mohli znamenat pak tedy ty boesti??? Moc dekuji za odpovedi ![]()
@Mishka85 píše:
o den to by neměl být problém. Spíš si myslím, že kdyby ovulace fakt podle bolestí byla cca 5.5., tak by ji přece 3.5. viděl.
Já byla na UTZ dva dny před ovulací, doktor řekl, že je to tam hezky nachystané, že do dvou dnů proběhne ovulace. Tak to nevím, proč to nevidělNebo co by jinak byly ty bolesti? To už neporadím.
Já byla ve čtvrtek na UTZ, bylo to „nachystané“, asi v sobotu proběhla ovulace, v úterý jsem byla na dalším kontrolním UTZ a řekl, že už je tak dva dny po ovulaci, takže vše zhruba plus mínus den sedělo. Ale ovulační test jsem měla pozitivní už ve čtvrtek (test vždy ukáže ovu dřív, než k ní dojde). A zrovna tahle sledovaná ovulace byla úspěšná. Taky přeji hezký den!
tak to je super ze byla vydarena
moc gratuluji. ja jsem z toho teda blazen. To me telo si dela co chce ![]()
ty bolesti, no v půlce cyklu, předpokládám že be krve, hmmm třeba se to vůbec netýkalo vaječníků. Třeba tě chytl žlučník, pokud jsi něco snědla, co je těžší, ale to by zase netrvalo tři dny.
Já bych se to ho gynadře normálně zeptala!
Nejvíc mi sedí to, že se přehlédl a ten folikul neviděl, ale jak už se tu psalo, je to dost výrazné, to by musel být úplně slepý.
Andre při braní Clostilbegytu jsem chodila na kontrolní UTZ… při posledním -12DC dr. neviděl dominantní folikul… pak mě ale poslal na WC vyčůrat a UTZ byl hned lepší- na jednom byl 17mm a na druhém 19mm. Píchl Pregnyl a výsledek vidíš v metříku. Takže „může“ přehlídnout i zkušený dr.- při „nevhodných podmínkách“ plný močák ![]()
@Mishka85 píše:
ty bolesti, no v půlce cyklu, předpokládám že be krve, hmmm třeba se to vůbec netýkalo vaječníků. Třeba tě chytl žlučník, pokud jsi něco snědla, co je těžší, ale to by zase netrvalo tři dny.
Já bych se to ho gynadře normálně zeptala!
Nejvíc mi sedí to, že se přehlédl a ten folikul neviděl, ale jak už se tu psalo, je to dost výrazné, to by musel být úplně slepý.
No pokud meri kolem 2 cm je malo pravdepodobne ze by ho nevidel no v pondeli mam jit na krev tak se ho poptam. Ale ty bolesti byly zvlastni takove pichlave.
jako ale čistě podle bolestí bych ovulaci určitě nestanovovala…to ten uzv (pokud není dr. kopyto nebo to skutečně není extrémně nepřehledné) je mnohem přesnější. Bolesti můžou být od kdečeho, srůsty nebo i úplně jiný orgán…já mívala s ovulací taky problémy a v cyklech, kdy tam folikul nerostl, tak jsem bolesti (podle mě určitě ovulační) taky mívala, naopak když mi tam po hormonech rostlo folikulů víc, tak jsem o břiše ani nevěděla ![]()
@elanaa píše:
jako ale čistě podle bolestí bych ovulaci určitě nestanovovala…to ten uzv (pokud není dr. kopyto nebo to skutečně není extrémně nepřehledné) je mnohem přesnější. Bolesti můžou být od kdečeho, srůsty nebo i úplně jiný orgán…já mívala s ovulací taky problémy a v cyklech, kdy tam folikul nerostl, tak jsem bolesti (podle mě určitě ovulační) taky mívala, naopak když mi tam po hormonech rostlo folikulů víc, tak jsem o břiše ani nevěděla
no to jsem zvedava jak to bude ..predstva ze budu brat hormony a mozna po nich priberu je silena uz tak jsem pekne oplacana. Ale miminko moc chceme tak hold kdyz to musi byt. Uz jsem byla i na laparoskopii kde mi odebrali jeden nepruchodny vejcovod.
Já si myslím, že folikul přehlédnout jde, záleží na utz, na podmínkách, jak píše Birma, že stačilo se vyčurat a najednou tam byly folikuly dva…
Silné bolesti uprostřed cyklu mi přijdou typické pro ovu ![]()
Každopádně to poznáš, pokud to od bolestí zhruba za 14dnů dostaneš, tak to ovulace byla. Nebo to taky nedostaneš
, ale najdeš //.
Pokud ale nebudeš těhotná a ms dorazí o dost dýl jak 14dnů po bolestech, tak to zřejmě ovu nebyla ![]()
@Gladys píše:
Já si myslím, že folikul přehlédnout jde, záleží na utz, na podmínkách, jak píše Birma, že stačilo se vyčurat a najednou tam byly folikuly dva…
Silné bolesti uprostřed cyklu mi přijdou typické pro ovu
Každopádně to poznáš, pokud to od bolestí zhruba za 14dnů dostaneš, tak to ovulace byla. Nebo to taky nedostaneš, ale najdeš //.
Pokud ale nebudeš těhotná a ms dorazí o dost dýl jak 14dnů po bolestech, tak to zřejmě ovu nebyla
No bylo to 11 DC a presne za 14 dnu od prvniho dne bolesti mam dostat ms. Mam cyklus +- den 25 dni dlouhy. No jsem zvedava.