Ultrazvuk až ve 12tt?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2184
17.1.07 11:50

Ultrazvuk až ve 12tt?

Ahoj holky,
je mezi Vámi některá, které by doktor neudělal potvrzovací UZ hned v ranném stádiu těhotenství? Můj doktor totiž UZ nemá, napsal mi žádanku na screenink do porodnice kde budu rodit a tam si mě objednali až na 12tt. Jsem z toho dost nešťastná. Co kdyby bylo těhotenství mimoděložní, zjistilo by se to jen z krve? Prostě mi to vše připadá nějaké divné a budu se snažit sehnat nějakého doktora, který by mi ten UZ udělal :(

Přeji všem hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
808
17.1.07 12:08

Tak to mi připomíná moji dr… Já byla po mimoděložním těhotenství, tak jsem v 5tt naklusala, aby zkoukla, jestli je těhu kde má… Sice mi napsala žádanku na 6tt, ale s tím, že UTZ ve 12tt si budu platit - protože pojišťovný prý platí pouze 3 - ve 12, ve 20, ve 30tt.. Na otázku zjištění mimoděložního těhu mi sdělila, že se to zjistit nedá a pouze když budu mít bolesti, že mám jet do nemocnice.....

Takže jestli chceš „častější“ UTZ - tak jedině u dr., který ten ultrazvuk má v ordinaci.. U těch se ultrazvuk dělá ohodně častější…

Sice jsem psala na pojišťovnu, a ti mi sdělili, že to záleží na dr., kolik UTZ bude, takže to opravdu záleží pouze na dr…

Přeji úspěch s hledáním nebo zůstáním - vždy se najde něco, co nebude vyhovovat.....

Vvik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1905
17.1.07 12:17

Ja jsem v anglii, a tady jsou ultrazvuky jen dva. 12tt a 20tt. Nemohla jsem to skousnout, jeste ke vsemu jsem v 8tt krvacela. Preji hodne stesti, v cechach se da sehnat ultrazvuk bez problemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
17.1.07 12:17

ahoj tak to se stalo presne me :! :! :!
jeste tet jsem nastvana. :twisted:
ma byvala dr me pri prvnim tehu poslala na ultrazvuk az ve 12 tydnu.i kdyz jsem mela spineni a necitila se dobre a premlouvala ji tak mi rekla ze jsem hystericka a ze to je normalni.ve 12 tydnu na ultrazvuku byl plod mrtvy.byl mrtvy od 8 tydne tehotenstvi.bylo to strasny.cekat tri mesice a pak se ti zhrouti svet.byl mi nalezen hematom a kdyby ho bejvaly v tom osmem tydnu lecily tak uz jsem mohla mit miminko :!
tet uz jsem znovu tehotna.ma dr me opet poslalana ultrazvuk az ve 12 tydnu a ja ji poslala do ....... a nasla jsem si super doktora a uz jsem byla 3× na ultrazvuku a hned od zacatku mi na:,–(ill duphaston na udrzeni mimca na funkci zluteho teliska.takze ja radim jdi pryc od ni :! :! :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
17.1.07 12:18

Ahoj!

Tak můj gynekolog taky nemá UTZ v ordinaci. U mých obou těhotenství jsem byla na UTZ poprvé až po 20. týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
17.1.07 12:37

Fakt je to hlavně o tom, jestli ho má v ordinaci. Pokud ne a někam posílají, tak většinou jen při potížích. Dokonce ještě ne všude je standardní UTZ ve 12tt.
Moje dr mi dělala UZV od počátku, ve 12tt jsm byla na screeningu, v 16tt udělala UTZ k testům triple, pak 20tt a pak při potížích či pro kontroly.

Co se mimoděložního týče, tak málokdy to shledaj hned, většinou se to opravdu zjistí až při potížích - bolesti, jiné hodnoty hcg…

Jediná možnost je asi změnit si dr, nebo si říct o UZV s tím, že si ho zaplatíš.

Nárok jako takový máš totiž cca 2-3× za těhu.

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
17.1.07 12:43

Ahoj holky,
děkuji az odpovědi, docela jste mě uklidnily. Takže to vypadá, že je to nakonec normální postup a já zbytečně plaším :?
Dalmatinka - je mi líto, co se Ti přihodilo a držím Ti palečky, aby to již teď bylo vše v pořádku, ale to už určitě bude :wink:

Budu čekat na další Vaše zkušenosti…

Pěkný den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
17.1.07 12:45

Ahoj holky,
děkuji az odpovědi, docela jste mě uklidnily. Takže to vypadá, že je to nakonec normální postup a já zbytečně plaším :?
Dalmatinka - je mi líto, co se Ti přihodilo a držím Ti palečky, aby to již teď bylo vše v pořádku, ale to už určitě bude :wink:

Budu čekat na další Vaše zkušenosti…

Pěkný den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
17.1.07 12:51

Holky, tak já vám ze své zkušenosti musím říct, že i když má dr. ultrazvuk v ordinaci, tak neznamená, že vám ho bude ochotně dělat pokaždé když si řeknete. Já jsem u svého druhého těhostenství byla ze začátku na ultrazvuku asi 2× a pak samozřejmě v tom 12tt, ale krátce potom, už doktorovi, visel v čekárně leták, že pojišťovna platí až první ultrazvku (tzn.ten 12tt) a že pokud pacientka bude chtít ultrazvuk dříve, tak si ho ale zaplatí sama.
Taková je moje zkušenost

Nejvíc mě na tom štve, že každý doktor, to má jinak, nechápu proč tomu někdo nestanoví nějaký řád. U některého lékaře to platíte a u jiného nic,v tomto ohledu je to velice nespravedlivé. A myslím, že tím čeští gynekologové vydělávají až, až!!!
(Takže až se příště narodím, tak jenom jako gynekolog v Čechách!!! :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
17.1.07 12:57

Ahoj Zuzo,

myslím si, že záleží na dr., ale pojišťovna opravdu proplácí jen 3 UTZ za těhu - 12.,20. a 30. týden. Mě dr. posílal na potvrzení cca v 8.týdnu, ale nepsal to jako těhotenský ultrazvuk, ale jako vyšetření pro zjištění příčiny nemenstruování. :wink:

Pokud hodně stojíš o potvrzení těhu UTZ (a ani bych se nedivila, která z nás by nestála… :wink: ) můžu doporučit v Praze Gennet - tam ti ho udělají bez problémů za hotovostní úhradu i bez jakéhokoliv doporučení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
17.1.07 12:58

Ahojte,
musim trosku oponovat Klee, ultrazvuk je velmi drahy pristroj a lekar si ho samozrejme kupuje, takze na nej pak logicky musi vydelat. Pojistovnou jsou hrazeny tri uzv v tehotenstvi, v pripade potizi je to individualni, takze jestli nejaky Dr. udela uzv navic a nic za to nechce, je to od nej v podstate darek a ne naopak, ze ti, kteri to chteji zaplatit jsou vyderaci. Stanovene jsou ty tri a zalezi na kazdem, jakeho dr. si najde. Ze zkusenosti vim, ze pokud ma dr. uzv v ordinaci, tak ho pouziva na prvni vysetreni na potvrzeni tehotenstvi, protoze to je pro nej levnejsi nez poslat krev do laboratore.
Krasny den
 Kacica

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
17.1.07 13:18

Ahojky Kacica, já jsem nemyslela pouze to, že gynekolog vydělává na ultrazvuku, že je to drahý přístroj to máš pravdu. Já myslím, že gynekologvé vydělávají na pacientkách obecně, nevím sice kde máš gynekologa ty, ale já ho mám v Praze. A můžu upřímně říct, že vydělávat musí. Jenom tak namátkou co si pamatuju, foto z ultrazvuku 100 (bez potvrzení), natočení ultrazvuku 500 (bez potvrzení), přítomnost partnera u ultrazvuku 300( bez potvrzení) a tak bych mohla pokračovat dál. Na vyšetrření každé pacientky používá jednorázová zrcadla 50 (bez potvrzení), spočítej si kolik má pacientek denně jak těhotchých i netěhotných a peníze bez potvrzení jsou vlastně načerno, takže do vlastní kapsy!
Co ty na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
17.1.07 13:18

Ahoj Sajso ,
a nevíš, kolik chtějí za ten UTZ v Gennetu? Koukala jsem na jejich stránky a našla jsem tam pouze 3D a 4D UTZ..... Ale udělala jsi mi s tím radost, asi se tam objednám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
17.1.07 13:22

ahojky,

tak moje zkusenost u dr.,ktera nema svuj UTZ.Do 12tt.jsem byla asi 3×,pak ty standard 12,20,30 a krom nich jeste nejake.(bohuzel uz si to nepamatuju)Ale bylo to proto,ze jsem mela odzacatku problemy.
Pamatuju si,ze u dr-ktera mela ten UTZ(moje doktorka posila pacientky k ni) me vydesila asi v 10tt,kdy rekla,ze pojistovna hradi jen tri a ja uz si je vybrala 8) ,tak uz mam smulu
Moje dr.na to,ze to je sice pravda,ale to plati jen u zdravych rodicek bez potizi,kdyz jsou problemy,vzdy si to lekari zduvodni.Tak jsem se zklidnila :D a na utz jako doma :lol:

Takze to tak je,normalne se proplaci jen 3 UTZ,pak zalezi na lekari.

hezky den

Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
17.1.07 13:22

Zuzo a koukla jsi sem? Je tam i ceník, ale nevím přesně jestli je to ten Gennet, o kterém je tu řeč

http://www.gennet.cz/pages/cenik.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky