Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kleo, tam jsem právě koukala a nenašla jsem tam obyčejný UTZ, ale jen ten 4D ![]()
Zuzo ,
v ceníku mají jen ceny služeb nehrazených běžně pojišťovnou myslím… Ale udělají za úhradu i ty, které na doporučení dr. pojišťovna normálně platí, šla o tom řeč v sekci diskuze… Nejlepší by bylo zavolat tam a zeptat se na detaily, určitě se s nimi domluvíš, všichni jsou tam velmi milí a ochotní, chodila jsem tam v těhu na všechna vyšetření z krve i UTZ a maximální spokojenost…
Tý jo, já měla problémy s velice lehkým krvácením, moje doktorka ultrazvuk nemá, poslala mě hned do nemocnice, kde si mě 4 dny nechali a do 8 týdne jsem těch ultrazvuků měla 5…a ve 12.týdnu znovu…spíš jsem se už bála, aby to malému neublížilo…
Ahoj holky, ziju v zahranici, standardne se u nas dela UTZ az ve 20. tt. Nejak moc nechapu, proc jste po nem tak ricne? Hezci, zdravejsi dite Vam to nevyrobi, problemu to nikoho nezbavi, jde jen o nasi zvedavost. Jasne, ze jsem se take tesila, ale je nutne uvedomit si, ze to nekdo musi zaplatit, ze to opravdu neni zadarmo… Pak se tu musi delat sbirky na operace deti do zahranici, protoze pojistovny jsou vycucany zbytecnymi UTZ, predepisovanim paralenu a dalsich zbytecnych leku a ukonu… Linda
Holky, já zírám jak to u jiných doktorů chodí… Zatím jsem byla na kontrole 4× a z toho 3× na UTZ. Poprvé ccave 4. týdnu, když mi potvrzoval těhotenství a zkoumal zda není mimoděložní, potom hned za týden a naposledy před necelými 14 dny když měžil jak je mrňousek velký. To už jsem si nechala udělat obrázek (za 100,– Kč) a po dokladu mě ani nenapadlo se zeptat, ale nebyl by myslím žádný problém. O tom, že bych měla 3 UTZ hrazené od pojišťovny se nezmínilů ani v nejmenším. Musím, ale dodat, že můj pan doktor se obecně chová vcelku nadstandardně oproti jeho předchůdcům. ![]()
Lenka
me doktorka prvne delala ultrazvuk cca v 6 tt pro potvrzeni tehotenstvi a ted ve 12tt, ma ultrazvuk v ordinaci, kdyz jsem chtela fotku, tak mi rekla, ze fotky nedela, pritel u ultrazvuku taky nesmi byt, jsem pekne nastvana a pritel je z toho smutny, tesil se alespon na fotecku
Ahojte tehulky, tak ja som dnes bola na ultzv. v 13-tom tyzdni. Babatko bolo krasne vidiet a ked som lekarovi povedala, ze chcem foto, tak bez problemov mi ho urobil a okrem toho prepol ultzv. na 3D a urobil mi krasne video. A predstavte si, ze ten moj maly dubacik si tam tak krasne tancoval a roztahoval nozicky, ze sme hned videli ze to bude chlapcek..... tak sa tesiiiiiim.
PS: vsetko zalezi od kliniky a ochoty lekara......... si myslim. Ja mam lekara uplne skveleho.
Ahoj holky, byly jste některá na první ultrazvuku až ve 12 tt? Přemýšlím o tom, že bych šla na první až takto, protože se nechci stresovat tím, že je/není vidět srdíčko, jestli prcek není menší, než by měl být, když je celý první trimestr stejně buď a nebo… Samozřejmě pokud by byly nějaké problémy (bolesti / krvácení), tak bych šla dřív, ale vlastně bych v tomto těhu chtěla spíš co nejmíň vyšetření a vyhnout se stresu, dojíždění k doktorovi. Myslíte, že je to moc riskantní?
Edit: myslím tím teda to, že vůbec první vyšetření by bylo až v tom 12 tt, protože moje gynekoložka je z rodiny a my bychom to taky chtěli udržet v tajnosti (i když ten hlavní důvod je spíš to výše)
@Anett.taa no, já bych kdyžtak viděla ideální jít mezi 8-10tt. To už jsou první týdny za tebou, srdíčko by mělo být jasné, a je pořád čas objednat se na NT screening. Tam se 10-12tt bere krev a kolem 14tt utz. Takže pokud by první kontrola a potvrzení a žádanky byly až ve 12tt, bylo by to docela pozdě.
Rozumný to není, můžeš mít mimoděložní a to je užitečný vědět dřív než praskne vejcovod. Nicméně povinný to není, takže si klidně jdi až ve 12tt. Jen si včas zajisti prvotrimestrální screening.
@andelka83 píše:
@Anett.taa no, já bych kdyžtak viděla ideální jít mezi 8-10tt. To už jsou první týdny za tebou, srdíčko by mělo být jasné, a je pořád čas objednat se na NT screening. Tam se 10-12tt bere krev a kolem 14tt utz. Takže pokud by první kontrola a potvrzení a žádanky byly až ve 12tt, bylo by to docela pozdě.
Tak, screening není povinný.
V dnešní době aby gynekolog neměl v ordinaci pořádný UTZ je fakt výsměch. To mi hlava nebere. U normálních a nezaostalých gynekologů si zaplatíš balíček a každou návštěvu máš jak UTZ, tak foto miminka v ceně… to bych nevydržela chodit na kontroly tam, na UTZ jezdit jinam a to ještě s omezenou možností. Fakt trapnost…
@SlečnaDahlia není no. Ale asi neznám nikoho, kdo by na něj nešel, takže jsem to brala automaticky. Výjimky samozřejmě existují.
Jinak bych se teda bála i možnosti, že těhotenství by mohlo být uložené špatně, nebo by tam byl jiný problém, a na to mi 12tt přijde taky už pozdě, že už je embryo dost velké, a bylo by lepší zkontrolovat stav dřív.