Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hoj, chci se zeptat zkušenějších.. dneska jsme byla u doktora, dělal ultrazvuk a říkal, ze nevidí žádný dominantní folikul, jeden 10mm největší a zbytek malých, ze to vypadá na anovulaci, jsem 15 DC.. jenže včera jsem měla skoro pozitivní ovu test, myslela jsem, ze za par dni ovu dorazí, čárka byla skoro výrazná jako kontrolní a měla jsem bolest břicha, ale na ultrazvuku nic.. doktor říkal, ze možná proběhla, ale ze on to nepozná.. ale tady jsem četla, ze jde vidět uvolněna tekutina například.. poznali bychom to jedine z krve, jenže to jsme zrovna na dovci.. už minuly měsíc podobný případ, kdy folikul 14mm a na druhy den pozitivní test.. tak já nevím.. kdy po ovu by něco viděl na ultrazvuku? Je vůbec něco vidět? Dekuju ☺️
Podle mě, kdyby už bylo po ovulaci, tak by tam doktor viděl žlutý tělísko, ale nevim, jak brzy po ovulace tam je vidět. Ten 10mm folikul určitě čárku na testu nezpůsobil, to je fakt ještě málo.
@akleticu já pravě četla, ze žluté telisko jde vidět až za par dni, potom co se vytvoří ![]()
Tak třeba to bylo tak, že ovu proběhla v noci a ráno na kontrole už tam doktor folikul neviděl. Nemůže na tebe doktorka kouknout ještě za pár dní, aby viděla, zda se tam to tělísko vytvořilo? Ať víš, jestli ta ovulace probíhá nebo ne…
@akleticu tohle by bylo nejlepší, jen ze můj doktor je fajn, ale přijde mi ze tady to moc neřeší, na co se nezeptam, to nerekne a tak, asi už zajdeme do Caru at nás proklepnou, tak se tím budou aspoň zabývat ![]()
@18verca A jak dlouho se snazite? To vis ze jo, v CARu vam urcite pomuzou ![]()
@akleticu rok a půl a už jsem to řešila dávno s doktorem, brama clostil a nic, takže Car to jisti, tam půjdeme přímo ta tím účelem at se zjisti co a jak. Gynekolog nemá ani takové možnosti ![]()