Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Dnes jsem si zajela ke gynekologovi aby mi potvrdil to, že jsem těhotná. Dneska jsem podle poslední MS 6+1. na ultrazvuku byl vidět gestační váček a možná v něm nějaká tečička či co. Doktor mi řekl, že miminko ještě vidět není, ale že těhotná jsem. Vystavil mi těhotenskou průkazku a šupajdila jsem na krev. Jen jsem si myslela, že už pujde vidět i srdíčko.
objednal mě až na 4.března, že už pujde hezky vidět všechno. Měli jste to někdo taky takhle? Že na zač. 7 týdne nebylo vidět mimčo a přesto bylo všecko ok?
@Retezka A doktor ti neřekl, kolikátý týden jsi podle utz. A dal ti už průkazku ![]()
Já si myslím, že je všechno OK. Já měla všechny těhotenství mladší, než to vycházelo podle menstruace, ale vždycky jsem byla na první kontrole až tak v 8-9.tt. Žádná krev, žádné nervy a ani jednou jsem jsem takhle brzy nedostala průkazku…
@Retezka Ahojky, gratuluji ![]()
Myslím, že to není žádná neobvyklá situace. Mohla jsi mít ovulaci až na konci cyklu a plod může být starý třeba jen 3. týdny. Určitě to bude dobré ![]()
Spíš mě udivuje, že ti už napsal průkazku a objednal až na takhle dlouho. Bude se ti to teďka hrozně táhnout, ten čas, do tý kontroly, ale dá se to vydržet a pak až uvidíš
, bude vše lepší. Takže držím pěsti
.
Ahoj, já osobně bych s kontrolou počkala mě by ani doktor neobjednal takhle brzo, ale to by měl on sám vědět.
Myslím, ž eje toto velmi individuální už zítra tomu může být jinak.
Na krev asi na hcg? Stejně jedna hodnota mu nic neřekne.
Docela mě překvapilo, že v 6. týdnu ti již dal průkazku každý doktor to má opravdu jinak.
Já jsem byla 5+5 na pohotovosti kvůli krvácení (u OG jsem byla objednaná až 8-9tt) srdíčko i mimčo bylo, záježí také kdy byla ovulace kdy došlo k oplodnění uhnízdění.
Čekala bych, že tě pozve za 14 dní.
Nevidím důvod proč by to nemělo být v pořádku.
No právě. On ten doktor toho moc nenamluví, ale je starší pán, má své zkušenosti a i první těhotenství jsem byla u něj. Říkám si, že by mi nedal průkazku, když by nevěděl, jestli je všecko ok. A u prvníh prcka jsem špinila. Teď díky bohu nic. On říkal, že vidí i nějakou cystu, já jsem se polekala co že to je a on říkal, že to je vpořádku, že ta cysta tam být musí, jinak by těhotenství zaniklo. Že když tam ta cysta je, tak těhotenství zdárně pokračuje. No tak snad ví co dělá ne. Jen jsem chtěla vědět, jestli to někdo měl taky tak.
Ahoj, mela jsem to na zacatku uplne stejne, v 6. tydnu vacek, to mi jen potvrdila tehotenstvi a taky to, ze je mimi na spravnem miste. Pak v 8. fazolka a srdicko, prukazku jsem dostala ve 12. tydnu. Ja jsem zase mela mimi starsi nez podle ms
ale urcite je vsechno ok, jen je to zacaek ![]()
Šla jsi zbytečně moc brzo
a to že ti dal průkazku takhle brzo je fakt divný ![]()
No on mi i uprvního dal v 7 týdnu. Šla jsem brzo, protože jsem nachlazená a potřebovala jsem potvrdit těhotenství, aby moje doktorka věděla, co mi může napsat a co ne. ![]()
To chapu, vsak mne taky nejdriv stacilo, ze jsem tehotna a mimi je na spravnem miste ![]()
Muj doktor vystavuje prukazku take hned, pri potvrzeni tehotenstvi…a pote me objednal, za 5 tydnu na dalsi kontrolu…silela jsem, protoze jsem prvni tehotenstvi mela zamlkle a prukazka sla samozrejme do kose
nechodime ke stejnemu? ![]()
@Retezka já šla na potvrzení srdíčka až v 8+5tt myslím že tys byla docela brzo na utz. Navíc mohla být posunutá ovulka.
Byla bych v klidu ![]()
@Retezka Ahoj, já měla
až v 9týdnu a vše je naprosto OK a chodila jsem co 4týdny, takže to tak i odpovídá ![]()