Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
100% není nic, ale dle mého názoru je termín porodu podle ultrazvuku přesnější ![]()
Samozřejmě porod se neřídí termínem…ten si prostě přijde kdy chce ![]()
Přesně tak, můžeš rodit dřív, můžeš přenášet, to prostě neovlivníš. Mě se termíny dle utz a dle ms lišily o den a rodila jsem stejně úplně jindy a teď si taky nemůžu být jistý který den porodím.
Myslíš ten UTZ screening v prvním trimestru na vrozené vady, který se kombinuje s krevními testy na atestovaném pracovišti?
Nebo normální UTZ u gyn?
Stoprocentní není nic, ale tento screening je považován jako „nejpřesnější“.
Tak pokud se termín PM a UTZ neliší o moc, tak se na to dá spolehát.. Ale je to jedno, stejně můžeš rodit dřív, nebo naopak přenášet atd. ![]()
Podle PM mi termín vyšel 11 a dle UZV 7. Porodila jsem 9, tedy přesně uprostřed ![]()
Stejně ti to hodí jen pár dní, a záleží na miminu, kdy se mu bude chtít ven ![]()
Ve 13.tt na UTZ nám mimčo moc nespolupracovalo
Všechno nakonec zkontrolováno,ale doktorka neviděla odstup pupečníku.Do papírů mi napsala,že 100% nemůže vyloučit vady plodu
.Máte s tím nějaká zkušenost?
já rodila o 14 později než odhadl dr. dle ultrazvuku ve 12 tt, takže ono je to opravdu jedno. Je to vždycky jen cca.
@Tereza1986 píše:
Ve 13.tt na UTZ nám mimčo moc nespolupracovaloVšechno nakonec zkontrolováno,ale doktorka neviděla odstup pupečníku.Do papírů mi napsala,že 100% nemůže vyloučit vady plodu
.Máte s tím nějaká zkušenost?
já teda tuhle poznámku nemám u NT screeningu, ale od tuším 20.týden, co chodím na uzv, je ta větička vždycky na konci zprávy, mám pocit, že je to normální, protože prostě doktor ti nemůžu na 100% zaručit, že je miminko v pořádku
ještě abych to upřesnila, je tam napsáno, že vyšetření uzv nezaručuje 100% vyhledávání vrozených vývojových vad plodu..jinak vše vyšetření mám OK
Já myslela,jestli to třeba neznamená nějaký vyšetření navíc
,když to přes UTZ nezjistili.Nebudu radši stresovat ![]()
určitě ne, to je prostě poznámka na konci zprávy, jak říkám, mám všechny vyšetření v pořádku, chodím na uzv častěji kvůli tlaku, takže fakt žádnej stres, užívej si těhotenství ![]()
Oživuji diskuzi - holky, dnes jsem 13+0tt, NT screening negativní, vše v pořádku. Do poradny jdu až 15.5. - co mě pak v nejbližších týdnech čeká za vyšetření?
Tak mě čekali až v 17. tt tripple testy a velký UZ mám místo ve 20. tt až ve 23.tt. A jestli ještě nemáš povinné odběry do průkazky, tak několik zkumavek krve.
ahojky:))zajimalo by me,jaka je spolehlivost ultrazvuku ve 13tt,nevite nekdo nebo mate s tim nekdo zkusenost,kdyz ste byli tehotne,tak jestli jste pak rodily podle toho terminu uz?je to spolehlivejsi nez termin porodu dle pm?