Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
tak to píchání různě po břiše je normální, tělo se připravuje, roztahuje se děloha, toho se není čeho bát ![]()
a křeč při orgasmu? no ublížit by to prckovi nemělo, ale jestli je ti to nepříjemné, tak se na pár dní na sexík vyprdni…spodek je hodně prokrvenej a každá na to reagujeme jinak.
já mám takové né moc příjemné cukání po sexu teď v posledních týdnech, do té doby to bylo v klidu, tak na to už taky prdím…
je to prostě o tvém pocitu…
a nečti!!! aspoň né o potratech a ZT
jinak se z toho zblázníš ![]()
No jo, tak víš jak, to se ti řekne… Ale jak narazíš na něco, o čem slyšíš poprvé, tak si o tom chceš něco přečíst, a hned na sobě pociťuješ příznaky
a hned je z toho noční můra ![]()
Ach jo, nevědomost je někdy sladká ![]()
Mám za sebou jeden „chemický potrat“ tak mám už trošku bobky, snad bude vše ok. Nejhorší na tom jsou ty kontroly s měsíčním odstupem.. Bych potřebovala UZ doma ![]()
To mě moc mrzí, že jsi tak vyděšená. Tady těžko radit, nemysli na to se lehko řekne, ale hůř dělá. Každopádně se do kontroly vyhni sexu, zbytečně tě to rozrušuje a to udělat lze. Snaž se zabavit něčím příjemným… Já si taky v těhu užila všelijaké nervy, to hodně mamin. Dopadne to dobře, uvidíš. Držím palce ![]()
co se toho bolení po sexu týká tak to mívám taky,na zacatku tehotenství to bylo ok ale tak od toho 16tt se mi to taky stává, ale myslím že nic vážného to nebude já jsem se teda mudry neptala, ale vždycky bylo vše ok. podle mne je to normální,u prvního tehotenství to neznám to mi nešlo dosahnout orgasmu ani kdyby se partner preth:-D za to ted to jde ale taky mě to pak chvíli bolí,ale pokud si nejsi jistá tak se dr. zeptej,ma to omezili protože z mé strany není nijak velký zájem o sex jen vyjímečně a to jsem ve 32tt ![]()
Bolesti a různá píchání v briše jsou naprosto normální, naopak při ZT žádné takové příznaky nejsou, proto se tomu také říká „zamlklé těhotenství“. Bolest v břiše při orgasmu jsem taky mívala až do konce těhotenství, podle mě je to normální, protože při orgasmu dochází ke stahu dělohy - to je podle mě ta křeč, kterou ty cítíš. Ale samozřejmě se pro klid duše zeptej svého gyndaře. ![]()
Ahoj, to co popisujes jsem mela uplne to same… s koncem tretiho mesice to samo preslo.. mne pri orgasmu spodek bolel jak kdyby me snad kopl kun..
Díky moc za odpovědi! Uklidnili jste mě!
S tím orgasmem to byla spíš jen taková otázka ze zajímavosti-tím se až tak netrápím, zas tak často to není
a kdybych se tím trápila, tak prostě orgasmus nemám, spíš mě zajímalo, jestli jsem vyjímka, a jeslti to není něco špatného.
Zkusím do další návštěvy myslet víc pozitivně
snad bude vše ok!
Taky jsem to mívala. Nebylo to divokým sexem ale opravdu orgasmem. Jako by mě bolelo a tuhlo břicho, nic příjemného. Přesto jsem nebyla schopná se sexu úplně vzdát
Postupem těhotenství zlepšilo. Měla jsem to jen u druhého těhotenství. Jo a mimochodem Michalka je naprosto v pořádku.
Ahoj, mě se to dělá taky. Jsem sice teprve kolem 7tt, ale už se to změnilo a po orgasmu taky tak na několik sekund, max. minutu bolest v podbřišku.
Píšu anonymně kvůli ranosti těhotenství a taky proto, že já ty moje orgasmy mám nekontrolovatelně ze spaní - poslední týden každou noc k ránu. Nezdá se mi nic erotického … a prostě najednou se probouzím s cukáním mezi nohama, musím tisknout stehna k sobě. Je to krásný, manžel o tom ví, protože to mívám občas už od dvaceti let, ale v těhotenství to mám hrozně často - teď fakt každou noc.
Doktorovi jsem to nikdy neříkala. Měla jsem to už při minulém těhotenství a vše OK. Je tedy pravda, že mi už od 16tt tuhlo břicho furt, ale nikdy pravidelné kontrkace atp., tak to dr řešil jen magnézkem a klidovějším režimem (tuhlo mi břicho při rychlejší či delší chůzi, rychlejším pohybu, blbý poloze …)
Píchání v břiše nepodceňovat, taky jsem cítila píchání, nejdřív menší, pak větší, pořád jsem se podle rad tady z diskuze utěšovala, že se mi jen zvětšuje děloha, že je to normální, pak to přešlo víc dozad, čtvrtý den už to bylo nesnesitelné, hnala jsem se k dr., a mám akutní zánět ledvin, najednou prozvracené dny, 39 horečky.. Takže nic nepodceňovat a klidně si zajít např. k obvodnímu, pokud to není vyloženě v oblasti dělohy a tedy plodu..
Jinak soulasím, tyhle špatné konce raději nečíst, jen se stresujeme a určitě zbytečně.
Už mě to naštěstí tak nějak přešlo, jen sem tam se to objeví… Zjistila jsem, že mě to vždy začne píchat, jak si dám ntb na klín
nevím jestli to vydává nějaké špané vlny, nebo to může být nějak škodlivé, ale většinou pak mě začne bolet břicho, i když si ntb samozřejmě dávám na nohy a ne na břicho… Tak ho mám raděj na posteli ![]()
Možná jsem si to tak jen vsugerovala, hlavní je že to ustává a není to horší..
Hele s tím NTB na klíně jsi mi vybavila mojí pradávnou zkušenost, že břicho dokáže bolet i od zad!
Mě bolelo nekonečně dlouho a často a furt břicho v 16 ti letech. Prolezla jsem veškerý vyšetření, co se dalo, všichni nade mnou kroutili hlavou. A pak se zjistilo, že to je od kříže - špatný držení těla. Bolesti paradoxně nejsou v zádech, ale podbřišku.
V 9tt je tedy ještě asi brzo na pravý těhotenský křížáky vlivem změny těžiště a roztahováním pánve, ale třeba to může nějakou roli už hrát.
Jj, všechno je spojeno se vším
může to být, vidíš, to mě ani nenapadlo.. Hlavně to snad nebude nic důležitého
uvidíme 16. už se nemůžu dočkat!
Zdravím všechny těhulky,
doufám, že to není nic špatného a že to červíkovi nemůže nijak ublížit.
snad jsem si to jen nějak vsugerovala… Chtěla jsem s tím jít k dr. ale ten tam bude až v pondělí a na pohotovost mi to přijde zatím ujete 
mám takový, možná trošku zvláštní dotaz.
Jak prožíváte sex v těhotenství?
Jsem na začátku (9tt) a už nějaký týden mám menší problém, občas se mi stane že s orgasmem přijde i taková jakoby křeč do břicha
Jinak už asi čtvrtý den pociťuji jemné bolesti v břiše, takové jakoby píchání a tak nějak to cestuje, chvíli na vaječnících, chvíli v břichu, chvíli pod žebrama. Je pravda, že jsem pořád strašně nervozní, a četla jsem si o zamlklém těhu a sotva jsem si to přečetla, tak to začalo