Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
jsem 10+5tt a nemám ještě vůbec žádné bříško, až na nevolnosti a pár jiných těhotenských příznaků by jste vůbec nevěděly, že jsem těhotná. Nemám vůbec nic a když ležím tak se mi to dokonce ještě normálně trochu propadá. jen když si na břicho sáhnu tak trochu cítím, že je tvrdší…Je to normální? Je vše ok?
já neměla břicho až do 20tt v 11tt je fakt ještě na bříško brzo… Buď v klidu ![]()
jéééé, na mě to nebylo skoro poznat ani ve 20tt natož v 11tt
času dost ![]()
Ano, je to normální, na mě lidi poznali těhu až v nějakém 25tt, to máš ještě času spoustu ![]()
Barushe píše:
jéééé, na mě to nebylo skoro poznat ani ve 20tt natož v 11ttčasu dost
Jsem na tom byla stejně, u mě to dokonce bylo vidět ještě později, snad až někdy kolem 25 tt.
Jsem ve dvanáctém týdnu a bříško taky nemám, myslím, že je to fodt individuální a roste předevčím až v druhém trimestru, kdy už roste miminko, nejen se vyvíjí ![]()
U prvního dítěte jsem měla břicho až kolem 20.tt, do té doby na mě nepoznal nikdo nic. U druhého už to bylo dřív ![]()
A teď už mám „bříško“ pořád
![]()
Když jsem šla rodit první dítko, tak na mě u příjmu mrkli a pravili, že tady jsou porodní sály! a když jsem stála dál, tak přidali, že jsou pro těhotné! a když jsem je ujistila, že nejen, že těhotná jsem, ale navíc rodím, tak nevěřili. Neměla jsem břicho téměř žádné. Druhé těhotenství bylo trošku lepší, ale nic extra, oproti normálním těhotným stále dost malé. A vše bylo v pořádku, takže žádné nervy s malým bříškem ![]()
Jak píší holky,ještě máš času dost, neboj ještě si ho užiješ
Mě taky začalo růst bříško až po dvacátém týdnu ![]()
Mě začalo růst kolem 15týdne ale kdo nevěděl že jsem těhotná tak to ani nepoznal pres oblecení. Kolem 20týdne už to poznat šlo. V 11týdnu je brzy na bříško. Jsi v 3.měsíci a říká se že první 3měsíce to nejde poznat. ![]()
ahoj, jasně, je to úplně normální, neboj
. miminko by teď mělo mít něco kolem 4 cm, tak ti žádný extra břicho „vyrobit“ nemůže
.
AnnaP píše:
Ahoj holky,
jsem 10+5tt a nemám ještě vůbec žádné bříško, až na nevolnosti a pár jiných těhotenských příznaků by jste vůbec nevěděly, že jsem těhotná. Nemám vůbec nic a když ležím tak se mi to dokonce ještě normálně trochu propadá. jen když si na břicho sáhnu tak trochu cítím, že je tvrdší…Je to normální? Je vše ok?
někdy je možná dobrý trošku zagooglit a zkusit si o tom maličko přečíst, ale ber to jako podnět, nechci rýpat ![]()
do 12tt je děloha schovaná v pánvi, takže pokud někdo bříško má, tak je to posunem orgánů, ale ještě to není vyklenující se děloha, to se děje až mezi 12 a 24tt (tehdy se děloha dostává až do výšky pupku) a nakonec až nahoru pod žebra ![]()
Neboj nic bříško si ještě užiješ ![]()
jé Ani, žádný strach, já teda v 11 TT měla sotva centimetr navrch
ale kalhoty mi byly nepohodlné už od samého začátku, jak sem měla pocit nafouklého břicha…
ale znám tady (i v reálu) několik mamin, co ještě v 25TT vypadaly, že měly jen trošku větší oběd ![]()
U mě to taky celý těhu nebyla „žádná sláva“ takový to klasický „těhu břicho“ jsem neměla… Dva dny po termínu se mě lidi ptali, kam toho prcka schovávám… Prostě to pořádně vidět nebylo ani u jednoho ani u druhýho (ale druhý těhu bylo o něco lepší
)… A to byli oba docela velcí, když se narodili ![]()