Pupečník kolem krku

199
4.11.11 20:26

Pupecnik kolem krku

Dnes jsem byla na UTZ, 33.tyden, a doktorka mi mimojine rekla, ze miminko ma otoceny pupecnik kolem krku. Udelala mi i monitor, na dalsi jsem objednana za tyden. Do te doby se ale asi zblaznim, mam obavu, aby se pupecnik treba nejak neutahl atd.
Je vlastne neco, co muzu udelat? Anebo nejake dalsi vysetreni, treba i placene, ktere mohu pro svuj klid postoupit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
4.11.11 20:31

Nemůžeš dělat vůbec nic, bohužel. Ale neboj spousta dětí má pupečník kolem krku a dobře všechno dopadne.
Moje dcera ho měla dokonce třikrát omotaný kolem krčku a je v pohodě. Je teda fakt, že se narodila císařem, tam to riziko asi není takové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4572
4.11.11 20:32
Mimunka píše:
Dnes jsem byla na UTZ, 33.tyden, a doktorka mi mimojine rekla, ze miminko ma otoceny pupecnik kolem krku. Udelala mi i monitor, na dalsi jsem objednana za tyden. Do te doby se ale asi zblaznim, mam obavu, aby se pupecnik treba nejak neutahl atd.
Je vlastne neco, co muzu udelat? Anebo nejake dalsi vysetreni, treba i placene, ktere mohu pro svuj klid postoupit?

Ahoj mimunko :mavam:

vubec se tim nestresuj!! to se mi to povida,ale ja mela vsechny uz v pradku nikdo nic nerikal… a pri porodu zjistili,ze mame pupecnik omotany jednou kolem krku… ale to az po tom co jsem mela spatne ozvy pri kontrakcich… bud v klidu.. oni budou vedet,ze je omotany a budou vedet co a jak delat… ja pak musela tlacit o sto sest aby byl co nejrychleji vvenku :lol: byla to komedie :lol: a apgar mel 10 10 10 tak se kvuli tomu nestresuj!! bud rada,ze ti to zjistili jeste pred porodem :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
4.11.11 20:37

Malej měl pupečník okolo krku dvakrát a je naprosto v pohodě, ani porod nebyl nijak zvlášt komplikovanej, ke konci akorát trochu horší ozvy, ale malej je naprosto normální :pankac:
Bud v klidu, ono s tím stejně nic nezmůžeš, tak se zbytečne nestresuj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
4.11.11 20:38

:hug: buď v klidu,pokud to jde,taky máme omotáno :roll: v klidu taky moc nejsem,ale bylo mi řečeno,že to má každá druhá maminka,jen to často neříkají,hlavní je hlídat pohyby a i mi bylo řečeno,že utáhnout si to nemůže,takže trošku mě uklidnili :hug: a s jednou omotanou prý rodí normálně :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
4.11.11 20:38

Pupešní šňůra se normálně omotává kolem miminka, neboj se, bude to v pořádku. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6410
4.11.11 20:41

Malej měl taky šňůru kolem krku od 33tt. Narodil se vyvolávaně protože jsem přenášela, ale naprosto v pohodě. Gyndař mi říkal že je tak rodí třetina dětí, oni si s ní v těhotenství hrají a prostě se do ní zamotají. Je to naprosto běžné, vůbec nepanikař :hug: .
Myslím že ti to doktorka neměla říkat, zbytečně tě nervuje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
4.11.11 20:45

Je to normální, miminko se přece v bříšku točí. Nemysli na to, teď se s tím nedá nic dělat a doktoři si při porodu poradí. Moje malá měla taky pupečník kolem krku a jsem moc ráda, že jsem to do porodu nevěděla, taky bych se zbytečně stresovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
4.11.11 20:45

Nemůžeš dělat nic. Bohužel. Pokud by to šlo, měla bych dcerky dvě. Před rokem jsem musela svou druhou holčičku porodit mrtvou ve 40tt. právě kvůli 2× omotané šňůře kolem krku :cry: Nyní jsem znovu těhotná a téhle noční můry se nezbavím, dokud neporodním :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
4.11.11 20:46

Mně také nikdo nic neřekl, dokonce ani při porodu a až z propouštěcí zprávy jsem zjistila, že měl malej také 1× omotáno… vím, že nejde se nestresovat, ale zkus být co nejvíce v klidu. Tím mimču prospěješ nejvíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
4.11.11 20:47

Taky se hlásím do klubu pupečníkářů, první dítko mělo jednou kolem krčku a v pohodě. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
4.11.11 20:50

Dekuji za povzbuzujici prispevky..snad bude vse v poradku..nezbyva mi nic jineho nez kontrolovat pohyby (jak mi rekla doktroka) a doufat, ze bude vse ok.
Ach jo. Je mi jasne, ze se s tim neda nic delat, ale je tezke na to nemyslet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
4.11.11 20:52

Překvapuje mě, že vám to řekli. Když jsem se pídila já po tom, proč se tomu nezabránilo, tak mi bylo řečeno, že to mají jako nepsaný etický kodex.. i když to dr. vidí, nemá to mamince říkat, právě proto, že s tím nejde nic dělat a ona se pak zbytečně stresuje. A že pupečník není důvodem k vyvolání porodu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
4.11.11 20:54
tentadora píše:
Překvapuje mě, že vám to řekli. Když jsem se pídila já po tom, proč se tomu nezabránilo, tak mi bylo řečeno, že to mají jako nepsaný etický kodex.. i když to dr. vidí, nemá to mamince říkat, právě proto, že s tím nejde nic dělat a ona se pak zbytečně stresuje. A že pupečník není důvodem k vyvolání porodu..
:hug: je mi to líto :hug:
a máš pravdu přesně tohle mi dr řekl,že to mají daný,že to neříkají,ale mě se prokecl,páč si myslel,že to vidím :think: ale fakt mě jakžtakž uklidnil a s tím vyvoláním mi řekl,že to řeší až když je omotaný 3×,1× je prý fakt normál víceméně :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
4.11.11 20:56

Muj malej mel omotanej pupecnik 2× kolem krku a skore mel 10-10-10. Me to sice doktor dopredu nerekl aby me nestresoval, ale tak nejak jsem to tusila. Pri UTZ by ti meli kontrolovat prutoky, tj. jestli mimi dostava vsechno co potrebuje. Oni to tam pekne na tom UTZ vidi. Ty s tim nenadelas nic. Proste se snaz myslet pozitivne a verit, ze to dobre dopadne. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí