Pupečník kolem krku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Jana0703
26.11.12 20:16

Ahoj všem,

už tady toho bylo napsáno hodně a víceméně mě to uklidnilo ale chtěla bych se tŕaději zeptat. Jsem 22tt a dnes jsem byla na 4D UTZ, doktro řekl že pupeční šňůra je přes ramínko. Tak jsem se mrkla ještě doma protože mi to nedalo a přijde mi že šnura jde kolem krku, ale ne jako uzel, ale jako když má někdio rozvázanou kravatu, jen jakoby opřenou o ramena. Malá má 600 g tak si říkám, že se ještě tolikrát otočí a má tam dost prostoru že snad je teď brzy na to se nervovat. Spíš asi až po 30tt si na to dávat pozor. Chápu to dobře?? Doktor říkal že je vše v pořádku a já tam tu šňůru v jednom úhlu vidím a v druhém na krku není nic. Omlouvám se, že s tím otravuji ale vše je pro mě nové a opatrnosti není nikdy dost. Děkuji za rady. Přeji krásný zbytek večera.

• Citovat
  • Upravit
10142
26.11.12 20:33

Ahoj,

malá u prvního těhu měla omotaný pupečník nejen okolo krku, ale vlastně všude, kde to jen šlo :roll: zlobila pěkně už v břiše a dělala tam paseku. Taky jsme se znepokojovala a bála případného „uškrcení“. Pak jsem se někde dočetla, že miminko v břiše nedýchá pusou a nosem jako my, ale právě pupečníkem přes pupek. Takže ono přímo to uškrecí by nemělo hrozit. Jediné, čeho jsem se teda bála pak, bylo uskřípnutí pupečníku a tedy pozastavení přívodu vzduchu. Ale to je prostě něco, co se nestává běžně a DR se ani nijak neznepokojovala. Ani ty se neznepokojuj, stejně s tím nic neuděláš, před porodem to uvidí a budou vědět co a jak…
on člověk v těhotenství se stále kvůli něčemu bojí…co teprv pak po porodu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jana0703
26.11.12 20:40

Mockrát děkuji az rychlou odpověď, jsem klidnější a uvidíme co další UTZ. Ještě jendou díky. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7932
26.11.12 20:48

Mně PA říkala, že když malá vykoukla na svět, tak měla pupečník přehozený přes krk a ramena jako šálu (ne obtočený, jen přehozený) a všechno bylo v pohodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
26.11.12 20:54

Můj malý se narodil se šňůrou kolem krku. vůbec to nevadilo, jen během porodu na mě křikli ať netlačím a za 5 vteřin bylo vyřešeno a rodilo se dál, takže se neznepokojuj navíc 22tt je ještě brzy, to se ještě milionkrát otočí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
26.11.12 20:55

Tak uporodu jsme na to vůbec nepomyslela,. u porodu jsem vlastně nemyslela vúbec :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
26.11.12 20:59

Dcera se narodila s 3× omotanou pupeční šňůrou kolem krku…jen o malinko díl trvalo než se normálně zbarvila apgáre- 9,10,10,10…oni opravdu mají přísun kyslíku přes pupečník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
26.11.12 21:00

Oni doktori kontroluji tzv. prutoky pupecni snurou. Tak kdyz budou prutoky v poradku, tak je vsechno ok. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
26.11.12 21:02

Jo jinak muj maly mel 2× omotanou snuru kolem krku a vsechno dopadlo skvele! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jana0703
26.11.12 21:04

Děkuji všem za rekace, jste super. Na 4D viedu tam barevně ukazoval průtok. Tak snad je vše ok, a taky jsem si říkala že jsem ve 22tt a přetočí se ještě x krát a vše může být jinak ale raději jsem se zeptala pro můj klid, abych na to nemyslela a nestrsovala se.

Díky všem :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
15225
26.11.12 21:21

Dcerka se taky narodila s pupeční šňůrou omotanou „pevně“ kolem krku - to jsem se dočetla až z propouštěcí zprávy. Takže jsem při porodu nic nevěděla, ten proběhl hladce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
26.11.12 22:10

Rodila jsem císařem…dcera nebyla otočená, já prvorodička a dle lákařů úzká. Po porodu mi řekli, že měla 2× omotaný pupečník. Jestli to bylo vidět i na posledním ultrazvuku nevím, každopádně mi to nikdo neřekl, ale v porodnici mě řekli, že omotaný pupečník v kombinaci s neotočeným miminkem je hooodně rizikové a dobře, že jsem souhlasila s cs… I když jsem moc chtěla rodit normálně, byla jsem posléze moc šťastná, že jsem se rozhodla správně.

Jinak se divím, že to jde vidět, mě v nemocnici řekli, že to je předem nezjistitelné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
14.5.13 09:13

pupecnik kolem krcku

Ahoj holky doktor mi vcera rekl ze ma malicka obtocenou snuru kolem krcku jeden krat a ze je volne tak mam docela strach at se to neutahne poradte myslite ze je treba hospitalizace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
14.5.13 09:16

@gumča určitě ne. tvůj doktor je trouba, že ti to řekl a zbytečně tě stresuje. Já měla pupečník kolem krku u obou dětí a když jsem se doktora u druhého ptala, tak mi řekl, že to vidí, ale neřekne mi to, že bych se zbytečně stresovala. že to má spousta dětí a problém to dělá jen zlomku. a navíc se to nedá odhadnout, může udělat paseku šnůra obtočená jen kolem ručičky a naopak několikrát kolem krku může být úplně ok. Syn měl šnůru obtočenou 2×, zašprajcl se, dusil se. Dcera ji měla 3× a narodila se úplně bez potíží. Bude to dobré :kytka: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
27264
14.5.13 09:24
@gumča píše:
Ahoj holky doktor mi vcera rekl ze ma malicka obtocenou snuru kolem krcku jeden krat a ze je volne tak mam docela strach at se to neutahne poradte myslite ze je treba hospitalizace

Hospitalizace stejně ničemu nepomůže. Šňůru miminu nikdo z krčku nesundá a ležet v klidu můžeš i doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí