Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Bude to dobrý..Jedno moje dvojče jí mělo třikrát pevně kolem krku a druhé dvakrát obtočenou kolem nohy a dobrý..
Moje mala dcerka byla obtocena snad uplne cela, od krcku az po rucicky, stresovala jsem se, jelikoz mi to dr rekl u 3d utz, s tim, ze jsem zvazovala cisarsky rez, ale dr mi to vymluvil, ze to bude v poradku a bylo. neboj, bude to v poradku, urcite te budou sledovat pak vice u porodu.
@gumča píše:
Ahoj holky doktor mi vcera rekl ze ma malicka obtocenou snuru kolem krcku jeden krat a ze je volne tak mam docela strach at se to neutahne poradte myslite ze je treba hospitalizace
Ahoj,
určitě je vše v pořádku. Taky jsem se na této diskuzi ptala ohledně pupečníku kolem krku. Někde jsem dokonce četla, že by to doktor neměl mamince říkat, protože se s tím nic nedá dělat a akorát to stresuje. U mě to bylo vidět ve 22tt, pak už ne. Nevím jestli ji měla malá kolem krku, rodila jsem císařem, ale porod trval chvilku a ani ve zprávě jsem nic neměla. Můj doktor říkal že se tak rodí spousta miminek že je to běžné a vše je ok, že se na to u porodu dává pozor. ![]()
Budu se snazit na to nemysle.je to moje treti miminko mam uz dva krasne chlapecky a nikdy jsem se s takovim problemem nesetkala tak trosku stresuju
Tak my jsme to meli asi extrem, maly mel pupecni snuru 5× kolem krku…
naprosto nechapu… rodila jsem cisarem, protoze jsem se po 24 hodinach kontrakci ve finale otevrela jen na 4 cm… takze priroda asi vi, co a jak ![]()
kdyby se mel narodit prirozenou cestou, tak by se asi bloknul a nesel by ven
Ahoj, tak já jsem si pro změnu vydupala císaře. Ptž jsem měla 17h kontrakce, ke konci už po 3 minutách a primářka se divila, že se neotevírám. A při propouštění jsem se dověděla, že malej měl 3× šňůru kolem krku. Takže se i já přikláním k tomu, že příroda ví co dělá. Nvm, možná jsme měli pupečník krátkej na to, aby sestupoval ![]()
Tak u nás nevím jestli to bylo tím, voda mi praskla z neděle na pondělí v noci a na císaře jsem šla až ve středu po 59 hod čekání a byla jsem otevřená jen na 2 cm. Prvně mi dávali tablety na uzrávání porod.cest a pak na vyvolání porodu a prd
tak po 3 dnech mě vzali na císaře, když už se i přítel ptal doktora co teda bude
O šnůře mi nikro nic neříkal, možná se naší princezně jen nechtělo ven ![]()
Ahoj, malý měl omotanou šnůru dvakrát kolem krčku a narodil se bez problémů. Hospitalizací asi ničemu nepomohou nedá se to ovlivnit. Neboj vše dobře dopadne, tohle se stává a bohužel se někdy stane i to nejhorší. Ale ty se neboj, buď v klidu a těš se na miminko.
@gumča píše:
Ahoj holky doktor mi vcera rekl ze ma malicka obtocenou snuru kolem krcku jeden krat a ze je volne tak mam docela strach at se to neutahne poradte myslite ze je treba hospitalizace
teda tvůj doktor by potřeboval přes papuli, takhle tě zbytečně stresovat
neboj bude to v pohodě…hele u mě na ultrazvuku nic vidět nebylo a malej měl pupeční šňuru kolem krku dvakrát a docela na fest a narodil se v pohodě apgar skore měl 9-10-10…doktorka mu jí bleskurychle odmotala
![]()
Na to nejhorsi opravdu myslet nechci verim ze to bude vporadku
@gumča neměj, rodila sem uplně normálně a když vylezl tak sem jen viděla jak mu jí doktorka bleskurychle odmotala…chce to hlavně klid a psychickou pohodu…porod je hlavně o psychice. neboj ![]()
Tak nek jem bla u doktoro a mala ma tu snuru furt kolem krcku ale volne takze rikalze nemam mit strach tak jsme zase o kousek blize uz aby to bylo ![]()