Pupečník kolem krku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
teresa20
4.11.11 22:38
eMaminka píše:
tak moje dcerka následkem přidušení „jen“ hyperaktivní… ;)

eMaminko, tak nad tím taky hodně přemýšlím..malej sice nemá žádné následky, ale je opravdu hodně aktivní… hyperaktivitu jako nemoc nemá, to určitě ne, ale prostě je to divoch splašenej

• Citovat
  • Upravit
10222
4.11.11 22:43

urcite je a bude miminko v poradku :hug: muj syn mela snuru kolem krku 2× a jeste k tomu na ni mel uzel, pry se musel v brisku dost hybat. predem jsem to nevedela, az po porodu. az podle jejich reakci na monitor jsem si rikala, ze se jim asi neco nezda, nutili manzela drzet mi behem porodu ty snimace na brise. tlacila jsem 40 minut, aby byl co nejdriv venku. agpar mel 6-9-9- jeste si chudera trochu loknul plodovky. ja jsem ale rada, ze jsem to pred porodem nevedela, urcite bych zmatkovala. manzel rikal, ze si PA s doktorkou neco septaly a ukazovaly s prstem pres pusu smerem ke mne, asi abych nevedela. to mi rekl samozrejme az potom. nekdy po 20. tydnu jsem ale byla na 3D a tam mi rekla ,ze ma pupecnik kolem krku (nebyl to lekarsky utz, ale jen delany vyskolenou osobou pro poteseni rodicu), ale ze je to hodne caste a ted to jeste nic neznamena. takze jsem se nad tim nepozastavovala a pri porodu me to ani nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eMaminka
4.11.11 22:43
madi píše:
eMaminka píše:
eMaminko, tak nad tím taky hodně přemýšlím..malej sice nemá žádné následky, ale je opravdu hodně aktivní… hyperaktivitu jako nemoc nemá, to určitě ne, ale prostě je to divoch splašenej

my to také nemáme diagnostikované ale je to přesně jak píšeš, divoška, vzteklounek… mám dcery dvě, první je taky hodně živá ale co ta druhá ne tu jen tak někdo nemá.. věřím, že je to následkem tohoto a že až nastane čas školy tak si s ní ještě něco užijem, neposedí, je prakticky nevychovatelná.. je to můj miláček a nijak mě to nestresuje ale jednou příjde čas kdy si budu chtít hodit mašli pro změnu já ;) vím, že jo… :-P

• Citovat
  • Upravit
10222
4.11.11 22:45
eMaminka píše:
madi píše:
eMaminka píše:
my to také nemáme diagnostikované ale je to přesně jak píšeš, divoška, vzteklounek… mám dcery dvě, první je taky hodně živá ale co ta druhá ne tu jen tak někdo nemá.. věřím, že je to následkem tohoto a že až nastane čas školy tak si s ní ještě něco užijem, neposedí, je prakticky nevychovatelná.. je to můj miláček a nijak mě to nestresuje ale jednou příjde čas kdy si budu chtít hodit mašli pro změnu já ;) vím, že jo… :-P

janik je tedy jeste hodne malinkej na to, abych neco takoveho poznala. ale muzu rict, ze je hodne zivy, neposeda, nespavec… kdo vi jestli to s tim souvisi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65384
4.11.11 22:46

Matyáš měl pupečník kolem krku omotaný 2krát…
při porodu nešel ven,byl modrej a hned musel pod kyslík..
Ale následky nemá :lol: je od mala zlatíčko…žádné následky nemá :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
4.11.11 22:57
eMaminka píše:
madi píše:
eMaminka píše:
my to také nemáme diagnostikované ale je to přesně jak píšeš, divoška, vzteklounek… mám dcery dvě, první je taky hodně živá ale co ta druhá ne tu jen tak někdo nemá.. věřím, že je to následkem tohoto a že až nastane čas školy tak si s ní ještě něco užijem, neposedí, je prakticky nevychovatelná.. je to můj miláček a nijak mě to nestresuje ale jednou příjde čas kdy si budu chtít hodit mašli pro změnu já ;) vím, že jo… :-P

jo tak to je přesný :-D
návštěvy od nás odcházejí s tím, že tak divoké dítě ještě neviděli :mrgreen:
i když bych mu křivdila, poslední dobou je to lepší a hodně se zklidnil :hug:
ale nikdy nezapomenu na ten pohled na promodralý mimino, to ticho na sále, kyslík, masáž srdce… už bych to zažít nechtěla :-(
měli jsme velké štěstí, že nemá následky :hug:

• Citovat
  • Upravit
eMaminka
4.11.11 23:08
madi píše:
eMaminka píše:
madi píše:
eMaminka píše:
jo tak to je přesný :-D
návštěvy od nás odcházejí s tím, že tak divoké dítě ještě neviděli :mrgreen:
i když bych mu křivdila, poslední dobou je to lepší a hodně se zklidnil :hug:
ale nikdy nezapomenu na ten pohled na promodralý mimino, to ticho na sále, kyslík, masáž srdce… už bych to zažít nechtěla :-(
měli jsme velké štěstí, že nemá následky :hug:

jj moje dítko na všechny slouží jako dokonalá antikoncepce :lol:
byla uplně jak švestka.. já si zase pamatuju jak mi ji přikládala doktorka k prsu a říkala „maminko, nelekejte se, jsem trošku modrý“… stejně byla nádherná…

no teď je ještě nádhernější ale třeba sem chodí kamarádka co má psa, maličká ho rozčiluje tak dlouho až začne vrčet a moje maličká necouvne, když vrčí, čupne si k němu a vrčí na něj také… nebo si přistaví židli ke gauči, vždy na židli vyleze, je dost korpuletní, takže to chvilku trvá než prdelku vyhoupne.. když je nahoře, stoupne si a skočí na mě.. tohle třeba hodinku dokola… já pak po celém těle modřiny… je to zlato no :lol: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
25123
5.11.11 08:58
madi píše:
eMaminka píše:

hyperaktivita, ale nemá nic společnýho s přidušením 8-o ted´jsem o tom viděla pořad v televizi, že to bývá dost často genetické .....jenže dříve se prostě jen říkalo, že děti víc zlobí :lol:

můj starší syn ji má diagnostikovanou a při porodu přidušenej fakt nebyl a ve škole uplně v pohodě (ono je to jenom o lidech) a ten mladší je taky čertík :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
5.11.11 09:32

Já neříkám, že má. Jen mě to napadlo.. protože nikdo jiný v rodině takový není… v úzkém příbuzenstvu máme sedm dětí (děti mých a manželových sourozenců), žádné není takové. Stejně tak já jsem byla jako dítě klidná a tichá, manžel byl dítě, o kterém tchýně skoro nevěděla…

• Citovat
  • Upravit
25123
5.11.11 09:41

madi - to psala emaminka, že je dcerka následkem přidušení jen hyperaktivní, tak reaguju, že přidušenim to zřejmě nebude :-)…jinak poděděný to může mít i ze vzdálenějšího kolena, ne jen od tebe či manžela …

jinak ono je to celý složitější, našemu mladýmu to sice diagnostikovali, ale já tomu moc nevěřim, no tak je trochu živější no bože .....ve škole se projevuje uplně stejně jako ostatní děti akorát je hodně napřed intelektově (dle ped.psych.poradny je na úrovni 12-letýho dítěte-je mu 7)

dneska je moderní, že pomalu každý druhý dítě má diagnostikovanou hyperaktivitu ADHD a já nevim co všechno a to jenom proto, že nesedí na zadku jak pecka :lol: nebo má představte si to svůj vlastní názor a tu hlavu používá ......no ale to celkově moc nevyhovuje, lepší je když lidi drží hubu a krok a poslouchaj jak stádo :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
5.11.11 09:49

Já vím.. hyperaktivita jako nemoc to určitě není. Jo máš pravdu, že je to dneska hodně moderní :mrgreen:
Mě vždycky říkávají starší paní, když třeba někde potkáme a skrz malýho se dáme do řeči, že ať klidně zlobí, jen když je zdravej, což je pravda :srdce: Jen tak občas přemýšlím, odkud to tak může mít :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4132
5.11.11 12:26

Ahoj, taky jsem měla druhou dcerku „omotanou“. Naštěstí jsem se o tom dozvěděla až po porodu. Byla trošku přidušená 7-10-10, ale jinak v pořádku. Kamarádky dcerka ji měla taky kolem krčku -2×, narodila se hodně přidušená, dokonce ji oživovali, ale taky to dopadlo dobře, sice jsou sledováni na neurologii, ale vždy vpořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eMaminka
5.11.11 12:52
brumdinka píše:
madi píše:
eMaminka píše:

hyperaktivita, ale nemá nic společnýho s přidušením 8-o ted´jsem o tom viděla pořad v televizi, že to bývá dost často genetické .....jenže dříve se prostě jen říkalo, že děti víc zlobí :lol:

můj starší syn ji má diagnostikovanou a při porodu přidušenej fakt nebyl a ve škole uplně v pohodě (ono je to jenom o lidech) a ten mladší je taky čertík :-)

mě to řikali v porodnici hned po tom, když jsem se děsila co by z toho mohlo být ;) není to z mé hlavy…

• Citovat
  • Upravit
teresa20
5.11.11 15:07

tak mě nic neříkali… akorát pediatr mě potom uklidňoval, že je to v pohodě a žádné následky nemá, měl agpara 4-9-10. takže se rychle oklepal a to bylo důležité. na neurologii jsme byli také na konci šestinedělí, to ho tedy důkladně prohlídla a už jsme tam nebyli, měli jsme napsanou další návštěvu jenom při potížích

• Citovat
  • Upravit
Jana0703
26.11.12 20:15

Ahoj všem,

už tady toho bylo napsáno hodně a víceméně mě to uklidnilo ale chtěla bych se tŕaději zeptat. Jsem 22tt a dnes jsem byla na 4D UTZ, doktro řekl že pupeční šňůra je přes ramínko. Tak jsem se mrkla ještě doma protože mi to nedalo a přijde mi že šnura jde kolem krku, ale ne jako uzel, ale jako když má někdio rozvázanou kravatu, jen jakoby opřenou o ramena. Malá má 600 g tak si říkám, že se ještě tolikrát otočí a má tam dost prostoru že snad je teď brzy na to se nervovat. Spíš asi až po 30tt si na to dávat pozor. Chápu to dobře?? Doktor říkal že je vše v pořádku a já tam tu šňůru v jednom úhlu vidím a v druhém na krku není nic. Omlouvám se, že s tím otravuji ale vše je pro mě nové a opatrnosti není nikdy dost. Děkuji za rady. Přeji krásný zbytek večera.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky