Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla jsem se Vás zeptat, jak u Vás probíhal utz ve 20tt. Já jsem normálně objednaná na gyndu, ale četla jsem, že spousta maminek chodila na ultrazvuk jinam. Jsem z Brna, můžu se zeptat jestli jste ho měli taky na gyndě nebo jste se objednávali někam jinam? A je k tomu žádanka nebo si stačí sama zavolat na určitý pracoviště?
děkuju moc, pá ![]()
ahojky, podle mě záleží, jak má Tvůj lékař vybavenou ordinaci, někteří nemají moc kvalitní ultrazvuk a pak posílají na velký ultrazvuk do nemocnice nebo na jiné pracoviště. můj gynekolog má třeba špičkové vybavení a provádí všechny ultrazvuky, včetně screeningových a velkých u sebe v ordinaci. takže je to individuální ![]()
Poprvé mi gyndr dělala tenhle UZV sama, ale soukromničila, vůbec mne nenechala koukat na monitor, jen si tam mumlala nějaká čísla, asi jak měřila mimi a pak řekla, že je vše OK a nazdar. Teď jsem u jiného gyndr a ten mne poslal na UZV do nemocnice - dal mi žádanku, tak jsem se objednala a uvidíme.
Tak moje dr.mi dělala všechny UTZ i ten ve 20.týdnu…ale pro můj klid mi napsala ještě doporučení na genetický UTZ… ![]()
Byla jsem v nemocnici a byla jsem prekvapena, jak jde videt dobre mimino i na dvojrozmernem utz. Doonce mi to stacilo a uz jsem nesla na 3D, fakt to bylo krasne. Dr byl velmi vstricny, vsechno popsal do posledniho detailu, bylo videt, ze chape, ze pro nas je to velky zazitek. Spis tedy povidal manzelovi ![]()
V obou tehotenstvich jsem byla na Veveri v Prenatalu a bylo to super
Zadanku mi napsala moje gyndr., bez ni bych si to musela zaplatit. Je tam potreba se dost dopredu objednat…
http://www.prenatal.cz/index.php?id=1
Mě můj gynekolog (Mudr. Feller) poslal na Veveří k Mudr. Vlašínovi. Jinak ostatní vyšetření dělal sám a to dokonce i to sledování ozvů před porodem - žádné předávání do porodnice. To bylo super! Žádná děsně dlouhá čekačka v porodnici na chodbě, prostě jsem přišla na objednaný čas a za půl hoďky bylo hotovo. ![]()