Ultrazvuky - Kdy dělat?

13.10.16 11:39

Ultrazvuky-Kdy dělat ?

Ahoj, mám takový dotaz a i problém. Momentálně jsem 28+6 a muj pan gynekolog je sice soukromník ale i tak… chodim co 14 dni na kontroly stylu zrcátka a prohmata břicho rukou. Mela jsem potíže s přibíráním jelikož mám zrychlenou funkci štítné žlázy a i tak pan doktor nejevil zájem dělat ultrazvuk a používá argumenty stylu „není potřeba“ ultrazvuk mam čiště jen ze screeningu a to 12+5 a 21+4… Sice vím že mi nikde malý neutekl ale i tak by se měl podle mě zajímat. Když si požádám sama že ho chci a zaplatím si jej tak stále není potřeba… celkem mam jen 7 kilo nahoře a začínala jsem na 58 kilech. Uvažovala jsem nad změnou gynekologa ale už mu to přijde zbytečné když porod se blíží. Z porodu mam taky stresy jelikož mám i srdce nemocne a nezvládám zátěž ani sport. Pan doktor má lékařskou zprávu o mém zdrav. stavu a mluvilo se tedy o císaři a najednou s toho sešlo ze mam donést nějaké potvrzení. Prosím poraďte mi… už jsem úplně zoufala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5455
13.10.16 11:53

S UTZ neporadím, ale když jsem otěhotněla, moje kardioložka mi při kontrole normálně řekla „Jo, a píšu vám císař“ - napsala to do zprávy, já to dala gynekologovi. Ten vypsal, že SC indikován pro srdeční vadu. Když už jsem začala chodit do poradny v porodnici, tak to byl jasný císař (ještě jsem během těhotenství ale prodělala krvácení do mozku, takže to bylo o to jasnější), ale když jsem pak ptala, tak mi potvrdili, že papír od kardioložky by jim naprosto stačil.

Takže doporučuju, aby ti kardiolog napsal, že SC je indikován z kardio hlediska a tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
13.10.16 11:55

Mne dělali uz na každé kontrole v obou těhotenství. Bez příplatků ;) vahovy přírůstek mas dle mne OK, ja přibrala 10 kilo za cele těhotenství. Cs plánuje porodnik ne tvůj gynekolog - obrat se na porodnici, kde chceš rodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
13.10.16 12:13

@Katarina.Johnson ja mela taky za cele těhotenství jen 3utz 13., 21. a 30tt. Neviděla jsem v tom problem. Mnozstvi utz si určuje lékař, takze pokud jsi nespokojena, změnila bych lékaře. Mne to nevadilo. Co se tyče kardia, mela bys v těhotenství podstoupit ekg. Tvůj gynekolog te předá porodnici a tam uz si mužes zkusit cs vyjednat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.10.16 14:02

@Apaji papír předány byl jelikož se to řešilo od začátku tak nevím kde je problém… @kačule.j EKG jsem podstoupila u svého kardiologa ale mi to vadí jelikož mám nárok na 3 ultrazvuky u svého gynekologa a ne v porodnici… vadí mi to navíc bylo aji více problémů co se tyče spodku než jsem otěhotněla co by měl dbát na jiné kontroly než tohoto typu… :? :? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
13.10.16 14:05

@Katarina.Johnson hele já častým ultrazvukům nefandím. Pokud je vše ok, pojištovna proplácí 3 - 4 za těhotenství. Takže bys měla mít ještě jeden zhruba ve 30 - 31tt, kontrola stavu a velikosti plodu…
Ohledně způsobu porodu by se mě vyjádřit kardiolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
13.10.16 14:07

@Katarina.Johnson ne mas tri utz hrazene pojistovnou a ty podstoupis, jak pisi, kazdy gynekolog to ma jinak. Nekdo dela kazdou navstevu, nekdo jen ty tri. Muzes prejit k jinemu gynekologovi. Je to na tobe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.10.16 14:54

@pe-terka ale muj kardiolog se vyjádřil a on na to nebere ohled už jsem psala ze právě papír a vše mu předáno bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.10.16 14:58

@kačule.j co vím nejsem jediná kdo si stěžuje nebo spíše se mu to nelíbi… platí se ročně nemale peníze a vlastně platíte úplně za vše ale ultrazvuky proste nedělá a ani neudělá na vaši žádost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
13.10.16 15:03

@Katarina.Johnson ale ja nechapu, proc tedy neprejdes k jinemu gynekologovi. Ja jaem vedela, ze budu mit jen 3utz a pocitala s tim. Take pletim rocni prispevek 500, ale to je treba za zrcadla atd…
Pokud chces utz a jsi ochotna zaplatit, tak se objednej na utz do nejakeho gennetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.10.16 15:05

@Terdul samozřejmě ročně 500 každá návštěva- zrcátka 50 injekce 30 těhu průkaz a pokaždé se zvedne, vyndá ze zadní kapsy peněženku a bud vydá z5 a nebo řekne Děkuji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.10.16 15:07

@kačule.j přejít chci ale nevím jestli mě vemou nebo ne, vůbec nic proste a nevím zda to má cenu na tech posledních pár kontrol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
13.10.16 15:11

@Katarina.Johnson kolem 30tt budes mit jeste jeden velky utz a kolem 36-38 si uz dochazis do porodnice, kde se muzes domluvit na zpusobu porodu, kvuli tvemu zdrav. stavu. Jinak si myslim, ze jineho doktora urcite najdes a vezme te. Preci jen, pokud se u nej necitis dobre, tak by bylo lepsi odejit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
13.10.16 16:34
@Katarina.Johnson píše:
@pe-terka ale muj kardiolog se vyjádřil a on na to nebere ohled už jsem psala ze právě papír a vše mu předáno bylo

tak v tom případě je b. b a doktora bych vyměnila. Pokud to nechceš dělat před porodem, není možné se na způsobu porodu domluvit v porodnici? Někde to tak chodí, že se pár týdnů spřed porodem chodí do porodky…Nebo bych zašla za místním primářem a domluvila si to.
A na šestinedělní prohlídku už bych šla k jinému gynekologovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
13.10.16 16:36
@Katarina.Johnson píše:
@Terdul samozřejmě ročně 500 každá návštěva- zrcátka 50 injekce 30 těhu průkaz a pokaždé se zvedne, vyndá ze zadní kapsy peněženku a bud vydá z5 a nebo řekne Děkuji :D

8o 8o už bych byla jinde! Moje dr. dělá takové věci zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí