15.tt placenta prekryva rodici cesty? Zkusenosti?

151
13.10.16 07:44

15.tt placenta prekryva rodici cesty? Zkusenosti?

Ahoj damy, vcera jsem byla na kontrole a vse ok. Doktor se vsak zminil o placente, ktera mi zakryva rodici cesty. Nicim me nestrasil, nic nezakazal… Jen pronesl, ze snad se vytahne nahoru. Jsem v 15.tt. Ja si totiz hned procetla internet a poradne jsem se vydesila… Mame k tomu nejake info? Zkusenosti? Dekuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
77516
13.10.16 07:51

@RennyVa ty to nijak ovlivnit nemůžeš, ale většinou se v průběhu těhotenství posune výš a je to dobré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
13.10.16 08:05

@RennyVa já jsem to měla Placenta praevia, překrývala cesty taky nědy v 16tt, jen jsem měla zákaz sexu, že bych mohla začít krvácet a kdyby se nevytáhla, musí se rodit císařem. Já ještě navíc měla mimčo moc nízko a leželo hlavičkou na té placentě. Ale vše dobře dopadlo a vytáhla se a já porodila bez problémů přirozeně :-)
Bude to v pohodě, nebooj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
13.10.16 08:10

@RennyVa já mám to samé. Řekli mi to na screeningu ve 14tt. Prý to tak má hodně těhotných. Ve většině případů se placenta vytáhne nahoru a je to ok. Nestresuj se dopředu, stejně to neovlivníš. Určitě to bude dobré. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
13.10.16 08:16

V 15. tt mas jeste spoustu casu. Ja mela vcestnou placentu jeste v 20. tt a mela jsem zakazano nosit tezsi veci 5 kg a jak rostla deloha, placenta se vytahla sama nahoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
13.10.16 08:51

@RennyVa
Je velká šance, že se vytáhne a nebude problém… No a pokud ne, tak tě jen ke konci budou více sledovat, nesmíš začít krvácet a není možný přirozený porod. Císař se provádí o něco dříve. Zatím se neboj, jak už bylo řečeno, nelze to ovlivnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
13.10.16 17:05

Dekuji, jste skvele :srdce: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
17.10.16 20:11

Ahoj RennyVa, mam totez. Jsem v 16tt. Navic jeste nam roste pupecnik z kraje placenty a ne z prostredka. Uz mas vysledky z prvotrimestralniho screeningu? Jak jste dopadli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
18.10.16 18:52

Ano, mám. Výsledky dopadly výborně. Jak ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
18.10.16 19:53

My nevalne. Kazi mi to vek (41). Takze DS 1:312. NT 2,7mm. Cekam na vysledky z Gennetu (cfDNA test). Na plodovku se mi nechce. Kdy jdes na dalsi kontrolu? Placenta se vetsinou vytahne, uvidis na kazde dalsi kontrole, ze to bude lepsi a lepsi. Pohlavi vis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
18.10.16 20:13

Jeje, moc budu na vas myslet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
19.10.16 15:08

@Octopus46 Ještě mě napadá. Neříká se, že je riziko až pod 300?
Na kontrolu jdu první týden v listopadu. A pohlaví ještě nevíme, ale už jsme zvědavíííí…
A ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
19.10.16 15:23

Jj, každá laborka to má trochu jinak, ale obecně 1:300 je hraniční… No a to moje je tak jako na hranici hranice 1:312 :)
Jdu na kontrolu příští pondělí. Měl by to být utz s měřením kostí (kvůli růstovým vadám) a s měřením průtoku krve (kvůli srdečním vadám).
My tam máme kromě té špatně uložené placenty ještě marginání úpon pupečníku, takže neroste z prostředka placenty, ale z okraje. A navíc ještě jme naměřili zvýšený odpor krve v průtoku pupečníkovou cévou a reverzní tok (ductus venosus. Může to znamenat něco se srdíčkem, ale nemusí nic… Tak jsem z toho pondělka trochu nervní. No, a navíc to čekání na výsledky krve kvůli těm trisomiím :(
My tam máme zcela jasného chlapečka. Ukazoval se na utz, nestyda, takže to bylo krásně vidět.
První týden v listopadu budeš kolikátý týden? UTZ v 16. týdnu už máš za sebou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
19.10.16 15:27

Dali jsme mu pracovní název LeBron ;) Dokud nemám jistotu, že je všechno v pořádku, nechci se na nic chystat, ani jméno řešit… V práci jsem to taky ještě nenahlásila. Co kdyby… Dokonce se bojím i těšit se, jen abych něco „nezakřikla“.
Narostlo mi sice trochu břicho, ale není to moc vidět. Mám asi 4,5 kg víc než před otěhotněním. Ale je to jen v břiše. A teda v prsou… Tam to asi je vidět víc než na tom břiše :oops:
Jak ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
19.10.16 16:09

K chlapečkovi gratuluji :-)! Já to cítím na kluka, ostatní to vidí na holčičku. Jsem zvědavá. Budu na tebe moc myslet!!! PAk se ozvi:-)!
Já jdu na kontrolu až v 20.tt, ted budu končit 16. A pak mě posílá 21.tt na srdíčko.
My jména už máme :-). Pokud dopadne srdíčko dobře, kukneme na kočárek a atd. :)
Mi je 26 let. Jo kilo mám také těch 4,5 :-). Hlavně v břichu, prsech a bocích :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí