UM bez kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12262
11.4.13 11:15

@Monča1985 taky čekám :-)) ale co no, já už byla v tolika diskuzích o nekojení že mě už nic nepřekvapí a nerozhází:-)) hlavně tohle není diskuze o tom chci či nechci kojit ale o tom které mlíčko dát, a stejně se to pak stočí k tomu že kdo nekojí je sobecká mrcha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
11.4.13 11:15

@martulkasloník Přesně tak to je, teď jsem to jsem chtěla napsat..díky určitému nařízení nesmi být propagované UM do půl roku, to samé ani reklamy všechno na č.2..takže tak :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
11.4.13 11:24
@Monča1985 píše:
@chozin Já čekám že nás tu za chvíli ukamenují :-D

nechápu, proč „kojičky“ lezou do diskuzí na téma UM :nevim:
ale je sranda to číst :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
11.4.13 11:25

@chozin kojičky :mrgreen: :mrgreen: dobrý název, no na toto téma jsem se bavila už mnoha diskuzích proč tu lezou a vždy to otočili že prý my nekojící lezeme do jejichtémat o kojení. no nevím já nikdy nepřišla do diskuze o kojení hlásat že sunar je nej zato naopak to funguje bezpečně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
11.4.13 11:27
@Monča1985 píše:
@martulkasloník Přesně tak to je, teď jsem to jsem chtěla napsat..díky určitému nařízení nesmi být propagované UM do půl roku, to samé ani reklamy všechno na č.2..takže tak :-D

však je to kvůli tomu, že se do toho začla s. át Evropská Unie a nějakej blbeček od stolu tam ví, že UM je pro novorozence špatné :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
11.4.13 11:31
@martulkasloník píše:
@chozin kojičky :mrgreen: :mrgreen: dobrý název, no na toto téma jsem se bavila už mnoha diskuzích proč tu lezou a vždy to otočili že prý my nekojící lezeme do jejichtémat o kojení. no nevím já nikdy nepřišla do diskuze o kojení hlásat že sunar je nej zato naopak to funguje bezpečně :nevim:

mě hrozně vytáčí, jak se teď propaguje kojení a snažej se, aby maminy, které nekojej, měli pocit, že své dítě zabíjejí :cert:

já mám zkušenosti, že kojené děti jsou furt nemocné a mají kupu zdravotní problémů a nekojené jsou v poho… a není to jen jeden případ, znám jich desítky, tak co to na nás zkoušej, kdyby všechno bylo tak kontrolovaný jak UM, tak by to byla paráda :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
11.4.13 11:31

Nechtela jsem se k tomu vyjadrovat, ale kdyz uz to padlo, tak napisu, jak to je a nebudu se schovavat za nemoznost kojeni. Nemam zadny lekarsky duvod, proc nekojit. Proste nechci a nebudu. Ta predstava me nervuje a nenavidim, kdyz mi nekdo saha na bradavky. Jsem s tim vyrovnana a smirena, klidne mi reknete, ze jsem sobec, jsem imunni vuci temto nazorum. Moc se tesim na svoji holcicku a udelam vse, abych ji byla dobrou matkou. Nemyslim si, ze materska laska se meri tim, jestli budu kojit a budu doma tri roky s ditetem. Pokud nebudu kojit, budu vyrovnana a v pohode a to samy prenesu i na svoje dite. Nechci na ni,,byt nastvana,, ze se zase musi kojit a me se to hnusi. Smekam pred vsema, co koji a pred tou pani, co psala, ze se ji dite narodilo predcasne a ona to takhle dobre zvladla. :kytka: Ale stojim si za svym, kojit nebudu a po 4 mesicich jdu do prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
11.4.13 11:41

@Sarlotka9 tak já teda to měla tak že jsem se toho pocitu jak mimi saje bála, ale jakoby to se mnou nic moc nedělalo, těhu jsem prožívala se stresem že o malou zase přijdu takže jsem spíš řešila to jestli těhu dopadne dobře a co bude pak ani moc ne. do porodky jsem šla s myšlenkou že buď to půjde nebo ne a svět bude růžový i tak. jenže jsem nečekala že v dnešní době se může stát že nějaká porodka nemá umělko ani na skladě a je schopná nechat mimi několik dnů o hladu až ho dovede do hypoglykemie a z matky udělat psychickou trosku!! já tam ležela týden a poslední2-3 dny jsem jen probrečela, co se tam dělo za šikanu si neumí nikdo přestavit, opora u nikoho jen moje máti a tchýně (obě nikdy nekojili) ale zbytek děs. psychicky mě dokázala kojosekta dostat do stavu že jsem se bála jít ven aby nikdo neviděl že máme lahvičku a nedej bože jít koupit sunar do obchodu, měla jsem dojem že každý se dívá a hned mě odsuzuje. spadlo to ze mě až po šestinedělí, manžel sám mi řekl že je dobře že jsem se s tím vyrovnala že to bylo šílené, nejhorší na tom je že jsem pak už věděla že umělko je pro malou nejlepší přibírala, spala, prostě spokojené miminko ale bála jsem se okolí co na to řekne a snažila jsem se rozkojit pro okolí. stejně se nepodařilo jenže klasika nikdo vám to nevěří, miluju historky typu já jsem taky měla problémy a pak jsem bojovala a rozkojila jsem se, jen vydržet, tys to vzdala brzo a bla bla.
dnes už vím že malá je díky umělka zdravá a dodnes se nestalo ani jednou že bych zalitovala že jsem jí nekojila, ani jednou ba naopak i manžel když jsme se o tom několikrát bavili říkal díky bohu žes jí nekojila. kolem nás spousta nemocných kojených dětí které jsou uplakané od pohledu nespokojené a to my fakt neznali! kojit nechci, už jen proto proč to dělat když k tomu nemám vztah, nechci prožívat to samé šikanu v porodce kdy mi prsa málem utrhli jen aby mě rozkojili což se jim stejně nepodařilo. nemyslím si že je MM tak špatné ale nemyslím si že je to takový zázrak všech zázraků, hlavně nechápu proč lidi řeší čím budu krmit své dítě, a že to řeší pořádně, mě stačila v porodnici uklízečka jak mi tam dělala ksichty že nekojím a nebo známá když nás potkala s kočárem pokaždé koukla na malou stylem „tak co ty chuďátko nekojené jak to zvládáš“ :poblion: :poblion: snažíme se o druhé mimi a všichni kolem prostě ví že kojit nebudu, už je přešlo mi kecat o tom všem kolem, je mi jasné že plno z nich si myslí jaká jsem sobecká svině ale prostě tak to je, je mi to fuk, stejně pokud se jednou ukáže že mé děti budou nemocné a dokáže se že je to kvůli nekojení budu za to zodpovídat svým dětem jen já!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
11.4.13 11:42
:D :palec:
@martulkasloník píše:
Tak a teď čekám dámy až tu zase vlítně nějaká fanynka kojení a pěkně nás sjede jaké jsme krávy sobecké které jsou líné kojit a jak je MM to nej nej, o kravičkách, africe atd. jsem už slyšela tisíckrát tak si to prosím odpusťte :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
11.4.13 11:50

@martulkasloník ty jo, dik za zkusenost. Vezmu si do porodnice jedno baleni nutrilonu, pro jistotu. Jsem pripravena, ze me budou sikanovat, proto manzel zustane hospitalizovanej se mnou. Ja preju vsem co koji, at koji. Je to kazdyho vec a neodvazuji se soudit druhy pro jejich rozhodnuti a to samy ocekavam od ostatnich. Drzim palce, at se Vam podari mit druhy dite a urcite mu budes dobrou mamou i bez nejakyho kojeni.. :kytka: Lepsi vyrovnana matka, co nekoji nez ta co koji a je na nervy.. :hug: do me taky ze vsech stran sijou lidi, ale me to je jedno, cely zivot si stojim za svym a delam vse podle sebe a lidi to obcas neradi vidi. Hold nejsem ovce, co se necha manipulovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
11.4.13 12:09

@Sarlotka9 doporučuju zjistit si dopředu jak to v porodce chodí, já to neudělala no protože jsem nevěděla že kojit nebudu a litovala jsem, příště jdu jinam. kámoška která už dopředu nechtěla kojit si zvolila porodku kde se to tolik neřeší a rovnou to při příjmu řekla, udělám to stejně, nechci mimi ani k prsu přiložit. díky moc i tobě přeju ať vše vyjde jak si přeješ, moje spolubydlící z pokoje kojila jak drak a o prcka se už nestará, utekla s nějakým chlapem a dítě jí nezajímá, toliko o tom že kojící matka je lepší jak se mi snažili namluvit. kdybych kojila šťastná bych nebyla a ty taky ne, nedělalo by ti to dobře pokud ti vadí dotek na bradavky a mimčo by to z tebe cítilo. mám spoustu kámošek co kojí a i plno nekojících a neřešíme to mezi sebou, prostě je to každého věc, jen já prostě vím co chci pro své děti vč. mého muže, oba prostě nechceme aby naše děti byli kojeny. na lidi kašli, oni by rýpali i kdybys kojila, tak to je u všeho, téma školka, očkování vše, já dala malou do školky brzo ač jsem byla ještě na rodičáku a už to lidi řešili že se jí chci zbavit, je to tvoje dítě tebe a tvého muže takže to neřeš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
11.4.13 12:12

Já hlavně nechápu, proč dotyčný anonym píše do týhle depaty! Zakladatelka jasně uvedla, že by kojila kdyby mohla. Jistě má důvody proč nekojit. A náká velitelka kojných jí ( a potažmo nám všem umělotinám) vnucuje že kojení je nejlepší. V jistých případech ( a zdá se že ZROVNA u zakladatelky) to prostě nejde!!!
Až bude diskuze jestli kojit ano či ne, tak at se kojné shromáždí a přitakávají si navzájem jak je skvělí mít rozdrásaný prsa. Sem to ale nepatří!
Sem se rozčilila zase 8o

• Citovat
  • Upravit
11.4.13 12:23
@Monča1985 píše:
@emiliasofi Tak do ligy proti kojení bych se přidala taky :-D absolutně mě vytáčí otázky po porodu jestli kojím a proč ne? fakt mám na to alergii..Nebudu rozebírat proč nekojím a kolik jsme měli problémů jak na UM tak na MM, ale když to vezmu zpětně tak za to že nekojím jsem ráda! nemyslím, že MM je výhra..za celý život si tělo díky braní HA, kouření, pití alkoholu a nezdravého zdravotního stylu nasbírá tolik škodlivin a ty jdou do mléka..Oproti UM které je vyvážené co se týče vitamínů a minerálů a je podrobeno tolika testům..Možná za čas až se začne zkoumat MM budeme jen zírat a už to nebude mléko první volby :-D

Taky si myslim, že vše okolo MM se tutlá, jen aby se nepropagoval průmysl okolo UM.
Tady je ten článek. Myslím, že kdyby se tím opravdu někdo začal zabývat, je mazec. Celkem by mě zajímaly studie kojených a nekojených dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.13 12:24

Nejde mi hodit odkaz :nevim: :nevim: :nevim:

je to na zdravejsi-zivot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
11.4.13 12:26

@emiliasofi Ono to máš stejně jedno. Kojení je nejlepší! A všichni hlavou :pankac: :pankac: :pankac:
:lol: Ironie chápej

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová