Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Ráda bych se zeptala maminek, která svá dítka nekojí, ale podávají UM, zda jim také přes den dávají jiné tekutiny? (čaj, vodu, štávu…). Slyšela jsem, že kojeným dětem stačí mateřské mléko, ale jak je to u UM? Díky za info.
Dávám ještě čajík, fenyklový a vypije ho přes den docela dost…
Ahoj, já jsem nekojila vůbec. UM jsme dávali hned od narození, do konce 4.měsíce jsem nic jiného nedávala, pak jsme začali se šťávičkami a s čistou kojeneckou vodou. Zkoušela jsem prckovi vařit i čajíky, ale on má vždycky takové období, kdy pije krásně a pak nechce. Teď vůbec nechce čaj ani obyčejnou kojenecku vodu, tak mu do koj. vody ředím kupovanou šťávičku jablko-hruška a pije hodně - uvidím, kdy ho to zase omrzí.
Ahoj
Pajuska
Ahojky brambůrku :my už jsme také jen na UM,ze začátku nechtěl malej nic pít(voda,čaj)až jsem dostala typ na 100%šťávičky od HAMI a naředila je vodou(tak jako bych dávala sirup)a hned napoprvé vypil celou láhev
Ale teď už mu to obměňuju s luhovaným ovocným čajíkem(granul.nedávám,máme ekzém)a sladím jen jemně Glukopurem.Ještě mi Dr.říkala,že některé děti nemají potřebu pít až do 1.roku
Stačí jim prej to UM nebo příkrmy.......ale v tomhle teple už je dobrý ňáké tekutiny podávat a zkoušet!Pa Val
Ahoj, mala byla od 1m na UM. Pri UM se jine tekutiny podavaji ja davala bud caj nebo ovocnou stavu, ale caj sem davala i v dobe kdy sem kojila kvuli prdikum.