Umělé mléko Hipp

699
11.11.15 21:36

Umělé mléko Hipp

Dobrý večer maminky i tatínkové :) Mám asi spíš dotaz a nikde jsem nenašla odpověď. Mám syna 5,5m jsme od dvou měsíců na umělém mléku Hipp Bio Combiotic 1, neměli jsme žádné problémy, ale teď, když dáváme příkrmy, mám pocit, že už mu ta jednička nestačí, tak přemýšlím jestli už mu radši nekoupit dvojku :nevim: Zkoušela jsem mu dát na noc kaši, ale bohužel na něj nezabírá a za hodinu je vzhůru :( Jenže to je právě i po tom mléce, přes den vydrží i 3-4h bez jídla, jelikož si hraje nebo jsme venku a v kočárku spinká, jenže jakmile přijde na řadu noční spaní je to děs, usne kolem 8 hodiny večer a za hodinu je vzhůru, pak zase usne a pořád se budí, někdy s pláčem, někdy jen kňoura. Jenže pokaždé mu strašně kručí v bříšku a pokaždé co mu dám mléko strašně hltá a úplně slyším jak do něj to mléko teče a žbluňká (nevím jak přesně to popsat, prostě poznám že má prázdný žaludek) jakmile se nají zase usne ale po chvilce je zase vzhůru, opakuje se to až do rána. Je to tak asi od 4 měsíců, do té doby, spal 7 hodin vkuse od usnuti, vzbudil se jednou za noc na jídlo a pak spal dal a vstával kolem 6 ráno. Teď tak vstává taky, ale je unavený, jelikož se v noci pořád budí a když spí je stejně neklidný. Už si nevím jak mu pomoct, přes den také tomu spánku noc nedá, spí po obědě něco málo okolo 2 hodin a pak jde spát až večer. Teda ještě spí pokud jsme venku. Myslíte že už mužeme kupovat Hipp 2 nebo radši změnit značku mléka?? Podotýkám že malý má něco málo přes 8 kilo. Navíc nepomáhá ani, když si jej vezmu k sobě do postele, chvíli jsme měli i z postýlky sundání bočnici a postýlku u naší postele, ale ani todle nepomohlo. Myslíte že to může být vážně tím mlékem, nebo může být problém jinde? :nevim: moc děkuji předem za všechny názory a rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12156
11.11.15 21:43

@PM94 moje mala byla (a je) take na hippu a presne v tomhle veku se nam zacala budit i 20× za noc…silene a nic nepomahalo, az jsme jednou zkusili spat v jiném pokoji a madam se vzbudila 2× a druhou noc ani jednou a spala durch…takze u nas to nebylo hlady, ale ze jsme ji rušili..netvrdím, ze je to tvuj pripad, ale za zkoušku nic nedas ;) jinak s 2 bych ja osobne pockala na ten 6. mesic, ale ja jsem takova „akuratni“ v tomto…jo a taky jsem vlastne tou dobou davala na noc ryzovo-kukuricnou kasi do flasky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
11.11.15 21:47

@saadet No jenže on je neklidný i když tam nikdo není, slyším ho pořád v chuvičce jak se převaluje a vydává nějaké zvuky. Kaše u nás nezabírají, hned je zase vzhůru a hladový a ani jej nejde obalamutit čajem nebo dudlikem, bohužel je natolik chytrý, že mliko od čaje pozná :D Zase se nebudí 20X za noc, ale 4-5× to je určitě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
11.11.15 21:48

Ahoj, řešila jsem v podstatě to samé před pár měsíci (malému byly cca 4 měsíce, něco přes šest kilo). Taky byl hladový, přidali jsme jedno jídlo, takže na noc jedl až kolem desáté, jedenácté a dávali jsme Hipp kaši na dobrou noc (teď nevím přesně kterou, ale mají i nějakou bezlepkovou, nejvíc mu chutnala banánová se suchary, tu jsme ale zařadili až později). Zvykl si na ní po pár dnech a snědl jí víc, než je doporučená dávka a spinkal pak až do pěti do rána, nebudil se. A když byl tak starý jako tvůj, přeskočili jsme na Combiotic 2, změnu ale nepozoruju, chutná mu jako jednička. Už je to jediné mléko, které pije (to je ráno v těch pět), jinak už máme jen příkrmy a musím říct, že mu dělají vysloveně dobře, papá líp, není hladový a je aktivnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
11.11.15 22:00

@PM94 :think: tak to potom zvážit jestli nejí malo pres dne a v noci to nahani…jaky ma jídelníček pres den??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
11.11.15 22:09

@saadet Když začnu od těch 6 co vstane tak mléko dostává kolem 8 a to 150ml více nedá, jelikož pak blinká, pak má kolem 10 svačinku většinou přesnídavku půl skleničky, kolem 1 oběd příkrm cca 130g buď s masem nebo se žloutkem, pak dostává kolem 4 zase přesnídavku druhou půlku, pak kolem 6 mu dávám řidiči kaši nebo mléko a pak většinou usíná kolem 8, a pak se ještě budí kolem 10 -11 na mléko. Pak spí třeba 3 hoďky a začíná jeho maraton :lol: Dostane mléko, usne, za hoďku nebo dvě je vzhůru a už mu kručí v žaludku a brečí hlady, jelikož už jsem u něj vypozorovala že na hlad brečí jinak než obvykle. No a tak to pokračuje do rána. Ještě mě napadlo jestli to třeba nemůže být vývojem, jelikož se nedávno začal plazit a teď se učí lozit po kolenou a snaží se sedat tak jestli to prostě přes noc nepracováva a je toho na něj moc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
11.11.15 22:15

@PM94 jen dotaz kolem te 8 ma jeste mleko kolik? Jinak se mi zda ze ji fakt docela malo…nevim jak dlouho prikrmujes, ale pokud ti sni jen pul presnidavk a 130 obeda neni to moc. Zkusila bych „dorazit“ mlékem, staci treba 60-90. Je to sice krok zpet, ale mohlo by to pomoci. Event pokud nechce vic tak zkrátit intervaly a přidat jedno jidlo. A od těch 6 rano do 8 nic nechce? Po probuzeni nic nejí? Jinak ten vývoj samozrejme bude mit taky vliv, ale spis na mručení/plakani ze spani, ne na hlad :think: rekla bych ze pres den toho tolik nesni a v noci to dohání…jo a jeste proc řidší kasi jak pises?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
11.11.15 22:22

@saadet No dávám tak málo přesnídavek a oběda jelikož mi to tak poradila naše dr. A když dojít tak ještě kňuči že má hlad. Jak se probudí tak jist nechce až tedy kolem té 8, a mléka dostává pořád stejně 150ml, zkoušela jsem víc ale on to vypije a hned to vyhodí ven. No kaši ředim jelikož ho ucpavala že začátku a je pravda, že teď v blízké době jsem ji zatím nezkoušela dělat normálně hustou. Přitom s trávením a s bříškem nikdy problém neměl, jen ta kaše ho vždycky ucpe a pak se nemůže vykakat. Už jsem uvažovala jestli mu nedávat větší dávku těch příkrmu, většinou to dávám od oka, jelikož mu vařím, takže přibližně vím kolik mu asi dávám, ale asi mu zkusím dát více. Hlavně přesnídavky mi bylo porazeno jen trochu, aby po ní moc nepřibiral. No nějak se v tom moc neorientuju, ale přes den právě je vpohodě a nejeví žádné známky toho že by měl hlad. Zkusím mu asi přidat jídla a uvidím, třeba se to zlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
11.11.15 22:28

@PM94 to má doktorka starosti, aby nepřibíral po přesnídávce… :roll: Pokud chceš mít čisté svědomí, tak je vař doma, podus ovoce a mixni tyčákem a máš to bez cukru…
Jinak bych klidně Hipp2 dala, za ty 2 týdny se už prd stane, mně i doktorka říkala, že pokud má dítě příkrmy, tak to je jedno. A na noc jsem dlouho dávala oběma dětem do mléka 1-2 lžičky kaše, jen tak na zasycení.

• Citovat
  • Upravit
12156
11.11.15 22:29

@PM94 tak bych urcite klidne přidala a ze zacatku si to klidne zvaz…uvidis zkusila bych davat dokud papa ale max těch 150-160 ale to vypozorujes, pri nejhorsim to vyhodí a vis ze priste min. Pokud ho kase ucpavala, tak to jo…no kazdopadne bych zkusila pres den přidat jidlo. I bych zkusila přidat obeda. Treba ma vazne hlad, ale nejlepsi bude to vypozorovat, co mu vyhovuje, treba by mu vic sedlo zkrátit intervaly a přidat jidlo, nebo jen zvýšit porce. Dlouho jsem fungovaly a vlastne funguje me do ted 5 jídel denne a mliko na noc. V noci se na jidlo nebudi. Tak ci tak drzim palce at neco zabere ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
11.11.15 22:35

@Billi Mám i domácí přesnídavky s domácího ovoce a tak nějak je střídam, jelikož vždy jak někdo přijde donese kupované, takže to co třeba nemám domácí a mám kupované tak dám. @saadet No budu zkoušet a uvidím, děkuji za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
11.11.15 22:42

@PM94 ;) neni zac, hlavne at neco pomuze!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8176
11.11.15 23:33

Doktorka je padla na hlavu, odmerovat diteti jidlo jen proto aby ji zapadl do rustovych tabulek. Na facku, rid se jen a pouze potrebama tveho ditete, nedavej slazene presnidavky za desetikorunu a je to v klidu.

A mliko dvojka ma jine slozeni u vsech znacek, stejne tak trojka atd. Dvojka Je od pul roku, neboli, obecne, od te doby co dite ji uz normalni jidla, dejme tomu tri denne. Dve presnidavky a obed. A furt lepsi davat dele jednucku nez prilis brzo dvojku. Logicky.

Ta tvoje doktorka mi ale zvedla tlak, to budu blbe spat :roll: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
12.11.15 09:15

@Krčka No naše dr, má samé dobré nápady :D Podle ní jak půjdeme v prosinci na půl roční kontrolu a poslední očkování máme mít zavedený lepek, podle mě je to ještě brzy, 2.12 bude mít malý 6m, ale co já vím všude píšou něco jiného :pocitac: Dneska budu zkoušet větší porce a uvidíme, snad to zabere :) No můj malý právě tomu mléku moc nedá, takže mléko má po 150ml jen ráno a pak tedy v noci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
12.11.15 09:18

@PM94 to ale moc nekryje mlecnou davku. Mozna bych i zavedla jedno mliko jeste nekdy odpoledne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová