Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahíj holky, vím že tady podobné diskuze jsou, ale abych nastínila mojí situaci. Dceři je 8 měsíců. Večer kolem půl 7 má kaši. Má hroně slabé spaní, vždy když si jdeme s manželem lehnout tak ji vzbudíme a pak už znova neusne (cca 10-11) někdy se probudí i sama, pak se budí po třech hodinách. Snad jednou jsem ji nakrmila v 11 a spala až do 7. Včera jsem chtěla jít dřív spát a šla jsem do postele v 9 a zase jsem ji vzbudila, jenže to bylo teprve dvě hodiny od kaše. Tak chvíli plakala, ale pak jsem ji nakrmila a budila se ani ne po třech hodidnách a vstávali jsme v půl 5.
Napadlo mě odebírat po odměrkách sunar a pak zůstat na obyč vidě a pak i snižovat množství vody, ale nevím jestli by to pomohlo. Jo a usíná s dudlíkem, ten budu chtít také brzy odbourat. A když se nakrmí třeba v půl 4, a vstanem v 5 a má jíst cca v půl 7 tak to nechce. Přes den jí docela špatně.
Se synem jsem tohle neřešila, ten spí od 3 měsíců celou noc.
Zkusila bych místo sunaru čaj tak to dělám ja když se vzbudí dostane čaj pokud nezabere tak dám mličko. Ale to mléko má max 1× za noc 120 ml.
To noční buzení může být způsobeno velkým motorickým skokem ve vývoji. Má slabé spaní, protože mozek zpracovává zážitky, přes den to „nestíhá“.Pokud ji pravidelně budíte, když jdete s manželem spát, zvolila bych spaní v jiné místnosti, pro mě by byl samozřejmostí monitor a otevřené dveře(pokud netáhne z chodby),nebo chůvička.
S UM nemám zkušenost, takže neporadím.
Jinak taky když má mléko okolo 4 ráno tak další dávám až tak kolem 8 driv taky nechce.
@Markétka90 Jenže pak se bude budit zase na čaj. A podle mě je už jedno jestli mám dávat čaj nebo mlíko. ![]()
@Jana206 Teď budeme dělat děcák, kam chcem přestěhovat syna, tak už mě také napadlo tam dát rovnou i dceru. Ale zase právě nechci aby v noci pak syna budila. I když on spí tvrdě.
To jo ale pro mě je čaj lepší mám ho po ruce, kdežto mléko musím jít udělat. Hodně píšou že prostě nic nedát a nechat dítě řvát že brzy pochopí ale na tohle já nemám ![]()
@Markétka90 To jsem chtěla zkusit až bude syn v děcáku. Akorát já spíš nemám nervy na manžela.
![]()
@Markétka90 píše:
Hodně píšou že prostě nic nedát a nechat dítě řvát že brzy pochopí ale na tohle já nemám
Tohle mi řekla dr na 3-měsíční kontrole. Když viděla můj nevěřícný obličej a dodávala že nemám jít přes pláč. Ale když se pak soustředila na psaní do pc tak říkala - on si pár nocí popláče a přejde ho to ![]()
Taky mylím že oddělené spaní by mohlo trošku pomoc… Jinak bych spíš zkusila čaj než ubírat sunar
Ještě čtu že jedete v dudlíku - my taky tak když se vzbudí tak mu ho zkusím dát, někdy ho vezme a zabere, někdy se vrtí ale mlíko donesu až když začne natahovat
a je fakt že za ty 3 týdny, se mi na jídlo nebudí tak často. Nevím tedy s určitostí jestli je to díky tomuto nebo vývojem ![]()
@ElisabethaElsa Ona někdy právě brečí i přes dudlík. Ten moc nepomůže ![]()
@Blondie66 by mu vadilo když by brecela? U nás teda hodně v noci knoura ze spani třeba každou hodinu a mě to budi
dělá to 3 měsíců a teď je ji 8
@Blondie66 většina dětí se v tomhle věku budí, je to zcela normální.. dala bych jí čas ![]()
@martina.se ona se ale budí pořád. Mě by to tolik nevadilo ale jsem šíleně nevyspalá. I když teď budou děti u rodičů, tak se dvě noci vyspím, tak snad mi to pomůže.
@Markétka90 Jo vadilo. Vždy je nas..štvanej. Zrovna tuhle ho v 5 vzbudil syn, který jinak spí normálně. a to zase bylo hned že už žádný další děti nechce a byl naštvanej. ![]()
@Blondie66, neřekla bych, že má vyloženě hlad, ale jestli píšeš, že má lehké spaní, tak bych prvně vyzkoušela ji dát spát jinam. Jestli máte tu možnost, šoupněte ji do vlastního pokoje, abyste ji nerušili
. Spousta lidí nesnáší, když usne a někdo mu tam courá ![]()
@Blondie66 Tak ať manžel spí jinde
Je taky důležité, jestli je unavený z práce a jaké má spaní. Kolem někoho by mohly lámat skály a pokud ty děti nemá přímo na starost, tak se prostě nevzbudí. Někdo se probudí při každém zašramotění a třeba by ještě spát potřeboval.