umělé oplodnění

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3076
12.1.05 15:32

umělé oplodnění

Ahoj holky (nebo i kluci :) )

nemáte některá z vás zkušenost s umělým oplodněním? Mám za sebou už dva neúspěšné embyotransfery (jeden čerstvý, druhý KET) a třetí je přede mnou a moje psychika na tom není zrovna nejlíp… Potřebovala bych nějaké povzbuzení nebo doporučení, jak na to nemyslet. Nebo aspon konktrétní pozitivní výsledek, který by mě povzbudil… Předem díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
12.1.05 18:45

Hlavně klid, klid a ještě jednou klid… Ono se to snadno řekne viď? Ale ta psychika má fakt docela velkou roli. Musíš si říkat, že děláte s manželem co můžete a teď už musí trochu pomoci i příroda. Já po ET asi týden doma polehávala, netrajdala po schodech, neuklízela… Měli jsme štěstí, vyšlo nám to napoprvé a výsledek má už dnes půl roku. Snaž se na to upínat co nejméně, vyjde - bude dobře, nevyjde - tak to vyjde příště. Neboj a držím pěsti.

• Citovat
  • Upravit
52
27.1.05 16:19

Ahoj všichni

Včera jsem se dozvěděla, že miminko přirozenou cestou mít nebudeme-jedno už máme a šlo všecno jako po másle. Ale teď nemám ovulaci a budou mi brát vaječníky-časem. Takže mi nabídli umělé oplodnění se kterým souhlasíme, jen musíme počkat na manželův spermiogram. Prosím najde se někdo kdo si dá ten čas a popíše mi co vše souvisí s umělým oplodněním? Prý si předtím doma musíte píchat nějaké hormony či co je to pravda? Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
28.1.05 08:51

Milá Tarrynko,

myslela jsem na Tebe a objevila jsi se v jiném článku. Už to, že Ti lékaři můžou pomoct jinou cestou, je na půl výhra!!!
Mamčina spolupracovnice se snažila o mimi také touhle cestou. (Ona byla ale už v pokročilém věku a mimi ještě neměla). Její manžel chodil na Spermiogram a ona brala nějaké hormony. Jestli v podobě prášků nebo injekcí nevím, ale musela se doma připravovat a když jich měla dost na početí, jeli na pár dní do Brna. Několikrát se jim to povedlo, ale její děloha nebyla dost silná na udržení.
Moc štěstí a hlavu vzhůru :)

Iva a Michael 35tt :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
28.1.05 09:14

Ahoj Merlinko, no já jediný co mám opravdu dobrý je děloha-což je docela ironie. Moje vaječníky jsou sice funkční ale prý neovuluji-ještě jsem to úplně nepochopila-chci si o tom najít něco na netu, protože jsem si vždycky naivně myslela, že pokud žena menstruuje tak má ovulaci, ale asi to není podstatné, no je fakt že jsem se o to nikdy nezajímala a teď určitě začnu. Manžel jde na spermiogram příští čtvrtek. Docela mě udivilo že to jde tak rychle já myslela, že na um. opl. posílají páry které se snaží několik let-my teprve od září. Ale asi je to pro to, že spěchají na tu operaci a pak už vlastně nebude šance získat moje vlastní vajíčko-leda teď nějak zmrazit jestli se to dá-no nevím. Nechám to na doktorech - já udělám všechno co je v mých silách. Drž mi palce ať to vyjde. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
28.1.05 09:20

Ahoj Tarrynko,

:P je bezva, že se o Tebe doktoři tak starají. Na co by také měli čekat, když nemáš ovulaci? Čím dřív, tím líp. Tak Vám držím vše co mám, ať se vše povede co nejdřív!!!

Iva a Michael 35tt :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.1.05 09:29

Ahoj Tarrynko,
vajíčka se bohužel samostatně zmrazit nedají :( , pouze embrya…

Tak držím palečky, ať mražení není potřeba a vyjde to napoprvé :wink:
 Dadla

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
30.1.05 17:51

Ahojky Tarrynko,
nechci tě strašit, ale injekce se u umělého oplodnění opravdu píchaji do břicha i do nohy, já už jsem to podstoupila dvakrát a ikdyž při pohledu na injekci mi není nejlíp tak jsem si to zvládla píchat sama. Není to taková hrůza jsou to malinké jehličky a pícha se to pod kůži jednou denně, já si to píchala deset dnů. Pokud by ti to dělalo problémy tak se dá určitě docházet někam k doktorovi kde ti to píchnou, ale opravdu se to dá zvládnout!!!!!! Držím palce ať to dobře dopadne ahoj

Kamča

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
30.1.05 19:51

ahoj Tarrynka,
len na upresnenie, zena moze menstruovat, aj ked neovuluje. V druhej faze menstruacneho cyklu sa totiz posevna sliznica zacne vplyvom hormonov pripravovat na uhniezdenie vajicka. Ked k nemu nedojde, sliznica (jej cast) vplyvom nahlej straty prekrvovania odumiera a vyplavuje sa z tela zeny von s malym mnozstvom menstruacnej krvi. Toto sa deje aj ked zene vo vajecnikoch nedozrelo vajicko a ma anovulacny cyklus. Tiez som sa nedavno divila, ako je to mozne, ze ma zena MS aj bez ovulacie, tak som si to nasla niekde na nete …

Kazdopadne ti hlavne drzim palce a neklesaj na duchu - urcite sa to podari!!

Tulki

• Citovat
  • Upravit
19
14.4.15 08:35

Ahoj dozvedela jsem se ze přirozenou cestou miminko mit nebudem.. ja jsem v poradku ale pritel jich ma malo a ma je zpomalene, kolik by me stalo tak umele oplodneni dekuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
15.4.15 16:59

@Tarrynka Ahoj injekce se opravdu píchají. Já píchala do břicha lék menopur a jsou to v podstatě hormony. IVF jsem podstoupila dvakrát a rozhodně nelituji. I když jsem ze začátku s injekcema bojovala dalo se to přežít a pak jsem měla cvik a šlo to samo.
Ovšem, když se vše zadaří výsledek stojí za to a mám dvě krásné děti :)
Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
17.8.15 18:42

Ahojek, držím pěstičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.15 10:09

@ninusks Ahoj, my jsme na tom úplně stejně. Ale prej se zázraky dějí. Tak jsme dostali vitaminy… a snažíme se.Ale když nic jdeme na to. četla jsem že když je o. k žena tak stačí jen vybrat dobré spermie a při ovulaci ti je tam pustí. A to by se mělo pohybovat cca. 1000- 5000kč. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
23.8.15 20:32

To z těch injekcí mám strach :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
26.9.15 19:33

Ahoj všem, sama jsem před několika lety absolvovala proces IVF, KET apod…a nyní jsem si téma asistované reprodukce a Center asistované reprodukce vybrala do své seminární práce. Ráda bych těm z Vás, které budou ochotné odpovídat, položila pár otázek. Odpovědi na ně mi prosím pošlete do soukromé zprávy nebo sem do textu, klidně anonymně, záleží na Vás. Zároveň bych chtěla poděkovat těm z Vás, které se mi rozhodnou se seminárkou svými odpověďmi pomoci :kytka:

1/ Po jak dlouhé době od začátku zkoušení počít jste navštívili CAR?
2/ Proč právě po této době?
3/ Podle jakých kritérií jste vybírali své CAR?
4/ Měnili jste CAR? Pokud ano proč?
5/ Po kolika stimulacích, pokusech, letech se Vám podařilo počít a porodit dítě?
6/ Kolik potomků se Vám díky IVF či KET narodilo a v jakém časovém rozmezí?
7/ Jakého pohlaví jsou děti, které se Vám narodily díky umělému oplodnění?
8/ Na jakou finální částku jste se v CAR dostali než jste se dočkali vytouženého potomka?

Ještě jednou předem děkuji za Vaše odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí