Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V ČR to momentálně legálně nejde.
Myslím ale, že nějaká centra spolupracují s klinikami v zahraničí, kde to legální je (např. Rakousko). A pak část terapie probíhá v ČR (hormonální stimulace), ale ostatní v zahraničí (punkce, oplodnění, transfery). To legální asi je, ale je to taková šedá zóna no.
Tak když tě to zajímá, tak si to vygoogli. Nebo o čem chceš diskutovat?
@Čičorečka vygooglit si může každý úplně všechno, ale stejně je tu 5 nových příspěvků každou minutu. Tohle píšete pod každý?
Paní zajímá, jestli nemá někdo stejnou zkušenost. Pokud ji nemáte, vůbec se nemáte proč ozývat 😊
@Asiina píše:
@Čičorečka vygooglit si může každý úplně všechno, ale stejně je tu 5 nových příspěvků každou minutu. Tohle píšete pod každý?
Paní zajímá, jestli nemá někdo stejnou zkušenost. Pokud ji nemáte, vůbec se nemáte proč ozývat 😊
A kde v tom příspěvku čteš, že paní zajímá, kdo má stejnou zkušenost? ![]()
@Čičorečka použila jsem rozum? 😃 už jste tu někdy četla odpověď na jakýkoli dotaz, který nebyl z vlastní zkušenosti? Jo, nemyslím si 😃
Vím, že to nějak „na tajňáka“ jde - klinika neprověřuje, jestli a jak moc jste skutečně partneři. U pár slečen jsem to už zaznamenala, a fandím tomu ![]()
@Asiina píše:
@Čičorečka použila jsem rozum? 😃 už jste tu někdy četla odpověď na jakýkoli dotaz, který nebyl z vlastní zkušenosti? Jo, nemyslím si 😃
Domyslenim věci podle svého a odpovidanim na věci, které člověk vědět nepotřebuje či nechce, tak to je podle tebe „použít rozum“?
tak to jo
Jinak u nás stačí sehnat chlapa, který na klinice bude hrát partnera a vyplní papíry.
@Asiina píše:
Ano, četla. To, že má někdo informace, neznamená, že je to jeho zkušenost. Že vím, že za alkohol za volantem se odebírá řidičák, neznamená, že jsem si tím prošla.
@Anonymní píše:
Ahoj,
měla bych takový dotaz. Může jít lesbický pár do centra asistované reprodukce a nechat si oficiálně udělat umělé oplodnění? Tím myslím aniž by to napsali na nějakého chlapa.V okolí se vyskytl takový případ a proto mě zajímá, jestli to jde takhle legálně nebo si to „zařídili“ jinak. Samozřejmě jim to přeji a nic proti tomu nemám (aby to nevyznělo blbě). Jen by mě to zajímalo
Ne, tady dvěma holkám ofiko mimino neudělají. Musí si pořídit loutku, co tam půjde odkývat, že je partner.
@Čičorečka píše:
Ano, četla. To, že má někdo informace, neznamená, že je to jeho zkušenost. Že vím, že za alkohol za volantem se odebírá řidičák, neznamená, že jsem si tím prošla.
Anonymní tě pěkně péruje ![]()
@Russet píše:
Anonymní tě pěkně péruje
Mně je jasný, že se mnou komunikuje zakladatelka ![]()
@Čičorečka píše:
Mně je jasný, že se mnou komunikuje zakladatelka
Já jsem zatím psala jenom první příspěvek. Klidně si to můžete ověřit u admina ![]()
Jinak se ptám zkrátka na zkušenosti a těch kdo o tom má nějaké podvědomí. Myslela jsem si, že to asi tady není povolené a nikde na oficialnich stránkách určitě nebudou psát „jak se to dá obejít“.
Pochybuji, ze by to šlo. Kamoska s partnerkou si zařídily toho muže
ale myslím, ze holky můžou být rady, ze nezkoumaji jeho spermiogram, ještě aby musely hledat neplodného
takhle stačí najít aspoň nějakého ![]()
@Semtex píše:
Pochybuji, ze by to šlo. Kamoska s partnerkou si zařídily toho mužeale myslím, ze holky můžou být rady, ze nezkoumaji jeho spermiogram, ještě aby musely hledat neplodného
![]()
![]()
takhle stačí najít aspoň nějakého
Chlap prokáže dobrotu, tj. daruje spermie. Pak bude platit jako mourovatý. Protože registrovaná partnerka neznamená, že ona, tj. ta druhá v páru než ta co otěhotní, je otcem.
Ahoj,
měla bych takový dotaz. Může jít lesbický pár do centra asistované reprodukce a nechat si oficiálně udělat umělé oplodnění? Tím myslím aniž by to napsali na nějakého chlapa.
V okolí se vyskytl takový případ a proto mě zajímá, jestli to jde takhle legálně nebo si to „zařídili“ jinak. Samozřejmě jim to přeji a nic proti tomu nemám (aby to nevyznělo blbě). Jen by mě to zajímalo