Umíme se omluvit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
712
11.9.13 18:47

Umíme se omluvit?

Toto tema jsem sem napsala proto, abychom zde mohli / i muži, proto i/ psat o pocitech, jak se cítíme, když se máme nekomu omluvit. Co se stalo, kdyz jsme se omluvili, nebo jak snasime pocit /treba z detství/ kdyz vime, ze jsme treba nekomu ublizili.
Zacnu s tim ja
Ve druhe tride jsme jako deti ublizovaly jedne cikance. Kdyz mazala tabuly, tak jsme jí bouchaly do křídel dveří. Nechala jsem se ovlivnit okolim, protoze jsem jako dite silhala a take byla rada, coz je casty pocit slabych, ze je stredem utoku nekdo jiny. Kdyz jsem udelala to same ja, ze jsem do tech dveri bouchla, tak se ona otocila a chtela neco rict a dvere ji vyrazily zub. Mela velke bolesti, museli ji to brousit a dostala zlatej zub. Do konce 8. tridy se ji vsichni smaly, mlatily ji atlasama. Nekdy jsme se potkaly a pozdravily jako velky a pak jsme se potkaly v cekarne na ultrazvuk. Byla na mne hodna, mela uz jedno krasny dite a vzala si Kubance. Ja byla tehotna budouci samozivitelka.
Kdyz jsem porodila a dostala skvele emoce litosti v porodnici, kde jsem samozdrejme zadneho manzela nemela, slysím rozhovor. Slysela jsem, jak nejaky muz nadherne jedna na chodbe se svou zenou a ja vedela, ze bych jednou chtela takove manzelstvi. A pak vidím Sarka, nemohla jsem to pochopit. Cikanka a Kubanec a takovyhle krasny manzelstvi, zadny socialove, ale vyspely lidi.
Rozbrecelo mne to. Ona mne pak sedela a porad rikala, ze najdu nekoho, kdo nas bude mit rad a ze budem mit takovou rodinu. Zvedla mne ze dna. Pozdeji jsem se ji mnohokrat omlouvala, za to, co jsem ji zpusobila na celej zivot. Byly jsme pak pritelkyne a doufam ze jsme, protoze jsme se odstehovali a uz se nevidely. Mela sen, chtela odjet na Kubu, ze tam maj pozemky a ze tam bude jeji barva vporadku. Rada jsem s ni chodila s kocarkem na prochazky a nikdy se za ni nestydela, byla jsem rada, ze mohu byt jeji pritel. Ona byla dobra proto, ze mnela krasnou rodinu, jako mala. Ja byla zla, protoze u nas to tak nebylo.

A ted omluva všsm z diskuse Proc se nechame ovlivnit okolim.
Omlouvam se timto vsem, koho jsem urazila, ponizila nebo mel spatnou naladu. Pokud jste se pocuraly smichy nebo si cinkly, tak to se neomlouvam, to byl zamer. Pokud se chcete zasmat, tak si to prectete znova, protoze sama koukam ceho jsem schopna.
Omlouvam se predevsim tem trem, ony vedi, kdo to je, za to, ze jsem se nejak dotkla jejich nicku.
S tim BKBY, to byl fakt preklep a omlouvam se, za to, ze mne to rozesmalo -
co jste z toho vycetly. Ale opravdu jsem psala - v blby diskusy.
Co se mi na vas ale libilo, bylo, ze jste nikdy nenapadly moje jmeno / a to by slo lehce/ i kdyz jsem to delala ja a ze jste nikdy nezautocily na deti a moji rodinu, nebo si na to nepamatuju.
Presto, ze jste psaly urazky a podobne, nesly jste do bolesti a na to budte hrdy.
Takze timto dekuju za zajimavou zkusenost a dejte pozor na FOMO / Ona dnes 11. 9.2013/
p. s. Sáje se omlouvam specialne, ze jsem ji neustale tahala z bazenu.
Daniela :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
K-Black
11.9.13 19:21

Umím se omluvit, a čím jsem starší tak uznávám častěji že přestřelím než když jsem byla mladá holka, to jsem byla nejchytřejší a vůbec ve všem nejlepčejší.
Jako né že bych teď nebyla hvězda :lol:

Hezky jsi to napsala :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3347
11.9.13 19:31

Pekna diskuze, tady na e-miminu se nemam komu omlouvat a v zivote se omluvim pokud uznam chybu. Ale nekdy je to tezke a ponizujici. Snazim se spis chovat tak abych se nemela za co omlouvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
11.9.13 19:36

Myslím, že umím uznat chybu a omluvit se..Ale byla to dlouhá cesta k tomu dospět..Zná to asi každý :lol:
Ale napsala jsi to pěkně..A ta stará diskuse měla něco do sebe.. :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
7626
11.9.13 19:41

Omluvit se umim…jsem jen clovek a delam chyby.Na emimimu se neomlouvam, tady rovnou strilim ;) :mrgreen: (berte prosim s nadsazkou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
11.9.13 19:41

Ano, umím se omluvit, umím přiznat chybu, pokud si opravdu myslím, že to byla chyba, umím se omluvit partnerovi - tam někdy, i když si myslím, že vina není na mé straně, ale mám ráda pohodu, umím se omluvit přítelkyni a umím se omluvit i ve virtuálním světě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
11.9.13 19:42
@Šája píše:
Ano, umím se omluvit, umím přiznat chybu, pokud si opravdu myslím, že to byla chyba, umím se omluvit partnerovi - tam někdy, i když si myslím, že vina není na mé straně, ale mám ráda pohodu, umím se omluvit přítelkyni a umím se omluvit i ve virtuálním světě ;)

Pěkné..S tím partnerem to znám taky :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
47759
11.9.13 19:45

Nemám problém se omluvit komukoliv pokud udělám chybu ;-) Poprosit, poděkovat a omluvit se jsou základ slušného chování, nebo se snad pletu :nevím:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
11.9.13 19:46
@ivana-domca píše:
Nemám problém se omluvit komukoliv pokud udělám chybu ;-) Poprosit, poděkovat a omluvit se jsou základ slušného chování, nebo se snad pletu :nevím:

To ví přece každý, že je to základ slušnosti..Ale někdy je pro člověka těžké se omluvit, nejsme přece roboti, né?

• Citovat
  • Upravit
712
11.9.13 19:49

Holky dekuju vam vsem a chtela bych, aby v tomhle duchu presne pokracovala, tahle diskuse, je to skvely

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
11.9.13 19:51
@plzakova21 píše:
Holky dekuju vam vsem a chtela bych, aby v tomhle duchu presne pokracovala, tahle diskuse, je to skvely

Budeme se snažit.. :D

• Citovat
  • Upravit
47759
11.9.13 19:51
@Silwinka87 píše:
To ví přece každý, že je to základ slušnosti..Ale někdy je pro člověka těžké se omluvit, nejsme přece roboti, né?

nikdo neříká, že jsme roboti ;-) Nechápu co je těžkého na tom se omluvit a přiznat tím svou chybu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
11.9.13 19:55
@ivana-domca píše:
nikdo neříká, že jsme roboti ;-) Nechápu co je těžkého na tom se omluvit a přiznat tím svou chybu :nevim:

Někdy je právě těžké si tu chybu připustit..Jsi to nikdy nezažila?

• Citovat
  • Upravit
47759
11.9.13 19:59
@Silwinka87 píše:
Někdy je právě těžké si tu chybu připustit..Jsi to nikdy nezažila?

právě že si na žádnou takovou situaci nevzpominam :nevim: vím že nejsem dokonala, že dokážu dělat chybu a dokážu si ji i pripustit, i svým dětem se umím slušně omluvit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
11.9.13 20:02

Omlouvám se každému, když cítím, že jsem se nechovala nebo nemluvila správně. Umím se omluvit i zpětně, když si ne ihned, ale časem uvědomím, že jsem někomu ublížila.
Omlouvám se svým dětem, když reaguji přehnaně nebo když přestřelím.
Omluvím se i kocourům nebo psovi, když jim šlápnu na nohu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová