Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kde vidíte Vy příčiny tohoto stavu?
http://www.novinky.cz/…te-dite.html
@Vermion Taky by mě příčina zajímala, ale dítě jsme oba chtěli a potom mě bývalý opustil v těhotenství kvůli jiné a to jsme spolu byli přes 5 let.
Ja to vidim hlavne v nasich zakonech. Pokud se stane matka samozivitelkou muze delat co chce a stejne se nedmuze vyzivneho na deti. Chlapi tim padem maji nahrano a delaji si dal co chteji. Takze nac nemenit partnerky? Ale to je jen mala pripominka.
Myslím si, že už konečně hodně lidí pochopilo, že nemá smysl setrvávat v nefungujícím vztahu a že ženy konečně pochopily, že nejsou jen služky, což se samozřejmě nelíbí mužům, že se od nich taky chce něco víc, než jen aby chodili do práce a po práci sebou doma švihli na gauč
Vždyť to tu čteme skoro každý den, že chlap příjde domů z práce a s ničím nepomůže ![]()
Mě přijde, že kdysi se lidé dokázali na všem domluvit a neutekli od každého problému co se naskytl, kdežto dneska to je pro chlapa nejjednodušší řešení, odejít.. Ale je fakt, že někdy je lepší být samoživitelka, jen kdyby to v zákoně bylo nějak zohledněno…
Zrovna jsem ten článek dočetla
no a kde asi…ve chlapech
taky jsem samoživitelka a pochybuju, že by to tak některá měla dobrovolně..
Dřív byl chlap zvyklej na to, že přijde domů, všechno se mu donese pod nos a on nic nemusí. Dneska si ženský umí dupnout a to je pak špatně…
jinak nevim, zbláznit se může cokoliv (mému ex přeskočilo po urgentní operaci srdce - fakt bylo, jak kdyby z nemocnice přivezli cizího člověka).. takže těžko říct..
jinak je spíš smutný, že pozice samoživitelky většinou taková, že je člověk v té spodní hranici příjmu a horkotěžko zvládá každý měsíc… ![]()
Zatím jste tu každá vyjmenovala několik příčin a to jsem teprve na první straně ![]()
Navic doba uz neni tak,,zla".Pokud zenska zustane sama, bere se to tak nejak normalne. Nikdo si na ni neukazuje prsten(tedy i takovej se najde
).Zeny jsou snad strilenejsi a netrpi doma s agresorama, alkoholikama apod. A pak jsou tady chlapi, kterym se zvedne perko u mlade sukne a rodina jde na druhou kolej. A dokonce je v tm nekdy podporu i jejich rodina a v neposledni rade jim fandi i kamaradi
Ale verim tomu, ze jsou jeste taci, co si rodin vazi a delaji vse proto aby k rzvodu nedoslo. Akorat hledat je lupou.
@martina.se Ano samozivitelky, jsou bohuzel ve vetsine pripade na te spodni hranice, ale to jsme zase u toho ze zakny nahravaji,,tatinkum" vyprdnoout se na placeni alimentu. ![]()
Pracovni trh taky zrovna nenahrava samozivitelkam a navic ceny skolek jsou tak otresne, ze je mi z toho k zbliti. ![]()
Taky mě na tom děsí ta chudoba a všechny její „barvy“ a ty důsledky ![]()
Snad abychom my matky synů, se jim snažili vštípit větší smysl pro zodpovědnost!!!
Otázka taky je, kde sebrali údaje o procentech samozivitelu, v dnešní době se hodně lidí nahlásí jako samozivitele, stačí nenahlasit do společné domacnosti partnera/partnerku ![]()
@Vermion píše:
Taky mě na tom děsí ta chudoba a všechny její „barvy“ a ty důsledky
Snad abychom my matky synů, se jim snažili vštípit větší smysl pro zodpovědnost!!!
V to doufam, ze syna vychvam tak aby mel smysl pro zodpovednost
Mam partnera, ktery je ta,,stara" skola. Nutno rict, ze opravdu zalezi na rodine. Vedet co vim dneska tak si ex ani nevsimnu
(otec vecny honic sukni, matka alkoholicka).
Mě se líbí ta průměrná výše výživného, co bych za to dala, na dceru platí ex 200 měsíčně, což nestačí ani na obědy ve školce:o))
Asi budu za nepopulární, ale v tomhle hraje roli i to, že se dnes lidé neberou ( a většinou se nechce ženit muž ). Ačkoli nejsem nijak „svatebně založená“, jedná se o veřejné přiznání vztahu a utíká se z něj papírově hůře. K družce nemá takové povinnosti, jako k manželce. Je - li tu dítě, tak má povinnosti k dítěti pořád stejné, samozřejmě.