Neúplné rodiny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3733
7.9.13 19:03

neúplné rodiny

Kde vidíte Vy příčiny tohoto stavu?
http://www.novinky.cz/…te-dite.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
339
7.9.13 19:08

@Vermion Taky by mě příčina zajímala, ale dítě jsme oba chtěli a potom mě bývalý opustil v těhotenství kvůli jiné a to jsme spolu byli přes 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
7.9.13 19:10

Ja to vidim hlavne v nasich zakonech. Pokud se stane matka samozivitelkou muze delat co chce a stejne se nedmuze vyzivneho na deti. Chlapi tim padem maji nahrano a delaji si dal co chteji. Takze nac nemenit partnerky? Ale to je jen mala pripominka.

• Citovat
  • Upravit
47759
7.9.13 19:12

Myslím si, že už konečně hodně lidí pochopilo, že nemá smysl setrvávat v nefungujícím vztahu a že ženy konečně pochopily, že nejsou jen služky, což se samozřejmě nelíbí mužům, že se od nich taky chce něco víc, než jen aby chodili do práce a po práci sebou doma švihli na gauč :think: Vždyť to tu čteme skoro každý den, že chlap příjde domů z práce a s ničím nepomůže :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
7.9.13 19:17

Mě přijde, že kdysi se lidé dokázali na všem domluvit a neutekli od každého problému co se naskytl, kdežto dneska to je pro chlapa nejjednodušší řešení, odejít.. Ale je fakt, že někdy je lepší být samoživitelka, jen kdyby to v zákoně bylo nějak zohledněno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
7.9.13 19:19

Zrovna jsem ten článek dočetla :mrgreen: no a kde asi…ve chlapech :roll: taky jsem samoživitelka a pochybuju, že by to tak některá měla dobrovolně..

• Citovat
  • Upravit
72725
7.9.13 19:27

Dřív byl chlap zvyklej na to, že přijde domů, všechno se mu donese pod nos a on nic nemusí. Dneska si ženský umí dupnout a to je pak špatně… :mrgreen: jinak nevim, zbláznit se může cokoliv (mému ex přeskočilo po urgentní operaci srdce - fakt bylo, jak kdyby z nemocnice přivezli cizího člověka).. takže těžko říct.. :nevim: jinak je spíš smutný, že pozice samoživitelky většinou taková, že je člověk v té spodní hranici příjmu a horkotěžko zvládá každý měsíc… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
7.9.13 19:27

Zatím jste tu každá vyjmenovala několik příčin a to jsem teprve na první straně :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
7.9.13 19:28

Navic doba uz neni tak,,zla".Pokud zenska zustane sama, bere se to tak nejak normalne. Nikdo si na ni neukazuje prsten(tedy i takovej se najde :roll: ).Zeny jsou snad strilenejsi a netrpi doma s agresorama, alkoholikama apod. A pak jsou tady chlapi, kterym se zvedne perko u mlade sukne a rodina jde na druhou kolej. A dokonce je v tm nekdy podporu i jejich rodina a v neposledni rade jim fandi i kamaradi :roll: Ale verim tomu, ze jsou jeste taci, co si rodin vazi a delaji vse proto aby k rzvodu nedoslo. Akorat hledat je lupou.

• Citovat
  • Upravit
becky87
7.9.13 19:30

@martina.se Ano samozivitelky, jsou bohuzel ve vetsine pripade na te spodni hranice, ale to jsme zase u toho ze zakny nahravaji,,tatinkum" vyprdnoout se na placeni alimentu. :cert:

Pracovni trh taky zrovna nenahrava samozivitelkam a navic ceny skolek jsou tak otresne, ze je mi z toho k zbliti. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
3733
7.9.13 19:30

Taky mě na tom děsí ta chudoba a všechny její „barvy“ a ty důsledky :zed:
Snad abychom my matky synů, se jim snažili vštípit větší smysl pro zodpovědnost!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
7.9.13 19:32

Otázka taky je, kde sebrali údaje o procentech samozivitelu, v dnešní době se hodně lidí nahlásí jako samozivitele, stačí nenahlasit do společné domacnosti partnera/partnerku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
7.9.13 19:34
@Vermion píše:
Taky mě na tom děsí ta chudoba a všechny její „barvy“ a ty důsledky :zed:
Snad abychom my matky synů, se jim snažili vštípit větší smysl pro zodpovědnost!!!

V to doufam, ze syna vychvam tak aby mel smysl pro zodpovednost :think: Mam partnera, ktery je ta,,stara" skola. Nutno rict, ze opravdu zalezi na rodine. Vedet co vim dneska tak si ex ani nevsimnu :roll: (otec vecny honic sukni, matka alkoholicka).

• Citovat
  • Upravit
lilie101
7.9.13 19:35

Mě se líbí ta průměrná výše výživného, co bych za to dala, na dceru platí ex 200 měsíčně, což nestačí ani na obědy ve školce:o))

• Citovat
  • Upravit
15659
7.9.13 19:38

Asi budu za nepopulární, ale v tomhle hraje roli i to, že se dnes lidé neberou ( a většinou se nechce ženit muž ). Ačkoli nejsem nijak „svatebně založená“, jedná se o veřejné přiznání vztahu a utíká se z něj papírově hůře. K družce nemá takové povinnosti, jako k manželce. Je - li tu dítě, tak má povinnosti k dítěti pořád stejné, samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová