Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Koukala jsem na dokumentární seriál Manželské etudy a pokračování Manželské etudy po 20letech a tak mě to donutilo k zamyšlení, jaké ty dvojice měly před svatbou představy o svém životě, budoucnosti a pak bylo zajímavé sledovat, jak se ten jejich život ubíral, mnohdy i úplně opačným směrem…
Jak je to u vás, splnily se vaše představy o životě, jaké jste měly třeba před 10, 15 lety nebo jsou věci, které byste, mít tu možnost, udělaly jinak?
@Michaela23 jsme spolu kolem 10 let. Vždy můžeš všechno udělat jinak, ale já měla pro sebe důležitý důvod to udělat právě takhle - a spokojená jsem.
Ano, jsem spokojená se svým životem, mám vše co jsem si vždy přála a musím říct, že jsem šíleně šťastná, a za to děkuji těm, kteří mě dělají šťastnou ![]()
Ano, ted jsem spokojena se svym zivotem. Jsou veci, ktere bych mozna zmenila, kdybych vyhrala 10 milionu, ale v tom, v cem ziji ted, jsem spokojena na nejvyssi miru… ![]()
Podařilo se. Vždy jsem chtěla vystudovat státní vysokou školu, podařilo se. Měla jsem vysněné zaměstnání - jsem tam. Přála jsem si mít dítě - mám krásnou dcerku. Partnera, kterého moc miluji. Teď si sním dál…nebylo však nic zadarmo. Ve skutečnosti mohu říct, že jsem opravdu spokojená. Chybí pouze finance.
Já úplně. Akorát mě mrzí, že jsem si nechala vymluvit studium španělštiny jako holka, byla to chyba, teď si to snažím vynahradit na starý kolena, ale nemám ještě hotovo, přerušila jsem kvůli porodu.
Jinak - chtěla jsem čtyři děti, mám je (akorát tři kluky a holčičku, chtěla jsem půl na půl). Skvělého manžela, útulný dům, nevím, co víc si člověk může na tomto světě přát.
Já jsem taky maximálně šťastná
mám úžasného muže a krásné zdravé dítě… není co víc si přát ![]()
Tak ja uz jsem jednou rozvedena. Nicmene muj soucasny manzel je mym byvalym „pritelem“ ze skoly, tahli jsme to spolu celou stredni, ale rozdelil nas Atlantik a my byli mladi… Pred par lety, po mem rozvodu jsme se opet nasli… Pred 2 lety se vzali a ja si nemuzu stezovat - nemenila bych
A prala bych kazdemu, aby nasel partnera, ve kterem ma vse, co ja v tom mem - hned je zivot krasnejsi. Prezili jsme dlouhou dobu bez financi, zvladli jsme ztratu prcka… Tezke chvile dvou ruznych mentalit… Zvladli jsme i to, pro co se jini rozvadi a ted mame bajecne manzelstvi…Jedine, co mi chybi je - ze je hodne tezke navstivit jeho rodinu a me to stve, protoze vidim, jak mu rodice chybi… Ale pristi rok uz se nam snad podari nasetrit na letenky ![]()
@Markytka01 píše:
Já velmi. Mám uplně všechno co jsem kdy chtěla a ještě víc.
Já taky tak ![]()
Tak já nemůžu za tím moc soudit, je mi 23,ale zatím mám vše co jsem chtěla, tak jsem spokojená. A kdyby ne, tak mám ještě čas to změnit ![]()
Ani nevim..mam skvelyho chlapa, uzasny dite, prasteneho psa, vse v jednom byte, tudiz vcelku idealni, ale co jsem si na stredni malovala ruzovyma barvama, z toho jsem splnila jen jednu vec, nemam pocit, ze jsem neco dokazala, nejsem obklopena dobrymi prateli, takze uplne spokojena nejsem, ale treba se to vsechno casem zmeni..
Já nejsem.
Sice vzděláním, prací a po materiální stránce jsem v pohodě.
Ale manželství je velká katastrofa, prostě špatný výběr, chci se rozvést, protože si neumím představit takhle žít ještě několik desítek let.
Bohužel máme děti, takže to nebude jednoduché a bohužel píšu i proto, že jejich genetická výbava díky mému špatnému výběru taky není nic moc.
Za anonym se omlouvám, ale nemusí o tom každý vědět.
Ja dekuju kazdy den za bajecneho manzela, zdravou dceru a syna co se mi narodil minuly tyden. Doufam, ze se nic nepokazi a vsechno bude tak jako doposud ![]()
Já jsem nyní velmi spokojená. To, co jsem si naplánovala splnit do června 2014 mám splněno o rok dříve
Tedy jedna věc chybí, ale člověk nemůže mít vše a mám na to ještě rok ![]()