Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím,
máte někdo zkušenosti se spánkovou poradkyní Umíme usínat?
Objevila se na Instagramu, sdílí úspěšné příběhy, nemá o sobě žádné informace jak se jmenuje, jak dlouho se spánku věnuje… O ceník si musite říct osobně, aby ho zaslala do zpráv. Na české poměry má ty balíčky hodně přestřelené a celkově nepůsobí moc důvěryhodně. ![]()
@Vvanja ahoj, ano absolvovala jsem s malým a za mě topka. Jako ano ceny jsou vyšší ale adekvátní služby! Utratila jsem peníze za jiné e-booky na spánek a byly to vyhozené peníze. Kája je hrozně milá a se vším ti pomůže, řekne ti krok po kroku co dělat. Co píše na intagramu je pravda do poslední tečky. Musíš ale pamatovat na to, že ty do toho musíš jít na 110% a poslouchat ji jinak to totiž nebude fungovat! Uspávala jsem syna na rukách, denní spánky katastrofa, v noci ještě horší a s ní už usíná sám v postýlce a spí celou noc. Pokud ale praktikuješ společný spánek v posteli a VYHOVUJE TI TO tak to nebude pro tebe! Pokud vím tak má už i webovky kde má balíček i s cenami.
A informace o sobě má hned na začátku profilu přišpendlené - instagram ![]()
@rezy.00 ahoj, diky za reakci. Hledala jsem info jaký ma vzdělání ke spánku a kurzy, ale to už má napsaný na webovkach. A můžeš prozradit jakou metodu praktikuje? Je podobná Ferberový metodě?
@Vvanja ferberova vůbec. Ono se to stanoví na základě toho čeho chceš ty/vy dosáhnout, co vás teď trápí apod. Ja měla ten střední balíček a tam byl videocall, kde jsme to probraly pak máš podrobný dotazník. Na základě těchto dvou věcí poslala detailní plán, ten jsme spolu taky prošly na callu a první noc jsme spolu byly v kontaktu na whatsapp dokud neusnul a pak při každém spánku(týden). U nás to bylo hned takže spis, že je všechno ok. Jinak nám stanovila 3min rotaci tzn. že když brečel (fakt hodně) čekala sem 3minuty, šla za ním byla u něho stanoveny čas pak šla pryč a takhle se to točilo, byly tam i další věci. Je to trosku komplikovanější ale nic ve stylu nechat vyřvat. Malý mi první noc usnul do 40minut což je napoprvé rychle, takže jsme zkoušeli druhý den i denní spánek a tam mi usnul do 10minut s jednou návštěvou. Záleží i na tobě ja sem říkala, že mi nevadí když bude brečet a já v jiné místnosti a budu čekat kdy za nim jít. Nabízela mi i možnost být u něho(pokud si dobre pamatuju). Malý měl už skoro 11m takže to bylo i podle věku a co jsem chtěla aby jsme zvládli, i dudlik se podařil odbourat (u nás hned) i noční vstávání ( to trvalo 2 týdny, je to krůček po krůčku). Fakt bych se toho nebála 🙂 jediný čeho lituju, že s tím nezačala dřív abych nemusela trpět 11měsíců 🙈. Pokud do toho půjdeš tak to musíš dodržovat na 100% jinak to nebude fungovat 🙂 Snad sem odpověděla na vše 🤔
@rezy.00 Moc díky za odpověď
ještě mě zajímá, když se jdeš podívat na mimčo, můžeš si ho pochovat na uklidněnou nebo se všechno odehrává v postýlce?
@Vvanja záleží já to máš stanovené. Já to měla na 4té návštěvě, že sem ho vzala na ruky, uklidnila, položila a chvilinku tam s ním ještě byla a šla 🙂 můžeš to mít nastavené jinak a třeba je tam častější ten kontakt ale to nevím, jen hádám 😊
@Vvanja píše: Více
Jako že si nechá platit za Estivillovu metodu ![]()
Ty v…to snad žádný normální rodič miminku neudělá ![]()
@Menton estvillova metoda to není. Napsala sem to velmi zkráceně. Nebudu tady vypisovat přesný postup za který jsem zaplatila😊
@rezy.00 píše: Více
No tak z tvého popisu nejde o nic jiného než o Estivilla, sorry…
Tohle je podle tebe co?? Citace z tvého příspěvku výše…
Napoprvé usnul za 40 minut 🙈
U nás to bylo hned takže spis, že je všechno ok. Jinak nám stanovila 3min rotaci tzn. že když brečel (fakt hodně) čekala sem 3minuty, šla za ním byla u něho stanoveny čas pak šla pryč a takhle se to točilo, byly tam i další věci. Je to trosku komplikovanější ale nic ve stylu nechat vyřvat. Malý mi první noc usnul do 40minut což je napoprvé rychle, takže jsme zkoušeli druhý den i denní spánek a tam mi usnul do 10minut s jednou návštěvou.
@Menton nebudu se hádat. Ta metoda to není ☺️. Je potřeba znát obě strany mince v plné verzi ne kousíček z jedné. Hezky den
@Menton chlubí se tím, že má výsledky už do druhého dne a přitom píše na webovkách, že používá jemné techniky, ale tohle moc jemně nezní ![]()
@Vvanja píše: Více
Podívej, já mám doma desetileté dítě a má dny, kdy sám neusne…ani ve snu mě nenapadne, tohle přehlížet.
Nevyspání je náročný, já si k synovi odvstavala každou noc, ale jednou se vyspíš, neboj
si přes den, když může mimco hlídat někdo jiný…
Pokud usně, lehni si taky, vše ostatní doma počká
@Mkmkz odpoved na diskuzi není reklama. Nevidím důvod proč bych měla lhát. Mě pomohla. Konec diskuze z mé strany. Komu není rady tomu není pomoci 😊
@rezy.00 píše: Více
Jo napiš za pár let, co ta vyplakavaci metoda na tvém dítěti způsobila…